O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: fruwla » 22 wrz 2016, 10:56

Natasza pisze:interpretacja symbolu zawsze będzie zależna od odbiorcy do momentu gdy nadawca nie powie wyraźnie o co mu chodzi
inaczej będą to czyste hipotezy co nadawca miał na myśli , stąd wiele nadinterpretacji i niestety fałszywych ocen nawet tu gdy się pisze jako żywy z paszportem ziemskim , a co dopiero gdy nadaje sygnał ktoś z odległego kosmosu czy wymiaru

a światło dadzą tylko jednostkom ich osobiste doświadczenia - i to da im drogę by szukać i samemu docierać do innych , którzy mają podobne przeżycia

Taaaa, a moze wlasnie Dr. Diethard Stelzl otrzymal prosto od " kosmicznego nadawcy symboli" ich znaczenie, i NIE MA tu mowy o zadnej osobistej interpretacji ani hipotezach.... ???? ............ Moze tak- moze nie ;)
Mysle ze w tym przypadku, SKUTECZNOSC jest miara prawdy.

A jesli chodzi o osobiste doswiadczenia ,potwierdzone tym, ze inni maja podobne i "to jest to" , niestety Nataszo, ale musze skontrowac twoja wypowiedz.
Wiedz ,ZE NIE ZAWSZE swiatlo dadza, jak powyzej twierdzisz, wprost moze byc calkiem przeciwnie ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Natasza » 22 wrz 2016, 11:27

tylko osoba , która doświadcza może to wiedzieć
dlatego te doświadczenia są osobiste , indywidualne
dla Ciebie ciemność może być zła, a dla mnie może być moim pozytywnym odczuciem ; i vice versa

jedna osoba w ciemności może widzieć, a druga być ślepcem

co dla Ciebie znaczy zdanie jakie piszesz : SKUTECZNOŚĆ JEST MIARĄ PRAWDY? zinterpretujesz
wiesz, filozofia to nie moja działka, do mnie trzeba prosto i konkretnie
dlatego nikt nie pokazuje mi symboli , bo bym je zinterpretowała nie tak wzniośle i szczytnie , ale tak prosto : jako figury geometryczne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 22 wrz 2016, 12:22

A dla mnie ciemność to brak światła :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: fruwla » 22 wrz 2016, 19:10

Natasza pisze:dlatego nikt nie pokazuje mi symboli , bo bym je zinterpretowała nie tak wzniośle i szczytnie , ale tak prosto : jako figury geometryczne

Natasza, niektorych symboli nie mozna zinterpretowac - jak piszesz - tak prosto jako figury geometryczne,
poniewaz sa to znaki, wzmocnione wibracja koloru.
Ale, czy slyszalas juz o tzw. swietej geometrii ? Poszperaj troche w tym temacie, moze ci sie cos przyda ;)
Jesli chodzi o symbole, ktore wedlug Dr. Stelzl pochodza z kosmosu, i sa zarowno nosnikiem informacji jak i narzedziem to najprosciej zbadac ich skutecznosc poprzez efekt dzialania. Najlepiej na sobie.
I tak, jesli symbol xxx pomaga np. w zwalczaniu tradziku, to poprzez prace z symbolem pod wplywem dzialania tegoz,
tradzik powinien zniknac ! ;)
Proste, prawdziwe, skuteczne , sprawdzalne dzialanie, a nie jakas tam filozofia :|
fruwla

Postautor: Natasza » 22 wrz 2016, 19:38

Symbole traktuje jako ciekawostkę w odniesieniu do Waszych doświadczeń . Osobiście nigdy nie miały i nie maja dla mnie żadnego znaczenia i nie zwracam na nie uwagi .
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 22 wrz 2016, 20:12

fruwla pisze:
soldado pisze:Wracając do tematu.
Najważniejszym dla Nich symbolem, to trzy mniejsze koła, które są w jednym dużym okręgu.
Spotkaliście się z tym symbolem?

Soldado, nie wiem jak dokladnie wygladaja te" trzy mniejsze kola, w jednym duzym okregu " o ktorych piszesz powyzej, ale w ksiazce i w kartach Dr. Diethard Stelzl gdzie przedstawia on kosmiczne symbole (m.i. jako NOSNIKI INFORMACJI I NARZEDZIA podarowane ludziom ) symbol trzech kol w okregu znaczy : Swiatlo jest silniejsze niz ciemnosc.

Dokładnie tak, jak jest to pokazane w 31 sekundzie tego filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=n7ot6Qz-Tds
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 22 wrz 2016, 21:37

soldado pisze:Najważniejszym dla Nich symbolem, to trzy mniejsze koła, które są w jednym dużym okręgu.
Spotkaliście się z tym symbolem?

Zdecydowanie tak, ten symbol odzwierciedla PRZYPINKA dla niewidomych, lub opaska dla niewidomych.
W zaleznosci od rozmiarow , trzy wypelnione czernia okregi,tam mniej lub bardziej stykaja sie ze soba.
W symbolu,ktory ja opisywalam, kola sa pionowo w szeregu.
fruwla

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 09:45

Mirek pisze:A dla mnie ciemność to brak światła :)

to super - ale ciemność może skrzywdzić :) A czy światło-ść może skrzywdzić? :lol:
raczej nie :) Raczej nie - światło może tylko rozświetlać ciemność (licząc że ciemno...ść nie zaatakuje :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 13:17

Ciemność to chaos - nic, zupa.
danut

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 13:24

w całym wszechświecie nie ma czegoś takiego jak ,, nic,,
nic -może być brakiem rozeznania wynikającym z braku wiedzy , że w ,, nicości,, tętni życie
zniżając do parteru pojmowanie wszechświata można udowodnić, że nic jest tworem , który również żyje nawet z punktu widzenia obserwatora , który dostrzega to NIC , że ono jest
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm