Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: Mirek » 29 wrz 2016, 20:44

Ciekaw jestem dlaczego ludzie uciekać chcą z tu i teraz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 29 wrz 2016, 20:50

To nie jest ucieczka - podróż trwa bardzo krótko i my zawsze wracamy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 29 wrz 2016, 21:02

Mało masz doznań w życiu fizycznym?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 29 wrz 2016, 21:14

Mirek pisze:Mało masz doznań w życiu fizycznym?

Daj sobie spokój.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 29 wrz 2016, 21:16

Mirek pisze:Mało masz doznań w życiu fizycznym?

W moim przypadku Mirku jestem ciekaw tego świata, w sensie jak wygląda :) Czasem mam takie sny, że się wzruszam z tego piękna świata, a jak wiemy to w snach mamy spotęgowane odczucia, a co dopiero doświadczyć OBE. Póki co nie mam ochoty się na to zabierać, ale może kiedyś :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 30 wrz 2016, 06:00

W snach mamy często wspomnienia z poprzednich wcieleń. Niekoniecznie z Ziemi ale też z innych planet.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 30 wrz 2016, 08:03

Mirek pisze:W snach mamy często wspomnienia z poprzednich wcieleń. Niekoniecznie z Ziemi ale też z innych planet.

Nie zdziwiłbym się gdyby to były wspomnienia ze świata ducha, a nie poprzedniego życia, dlatego że te emocje mocniej na mnie oddziałują. Nie sądzę by były one spotęgowane na niższych światach niż ziemia. Tak czy siak, uwielbiam się wzruszać w tych snach. Czuję niesamowite szczęście, miłość i to, że wrócę "tam" za pewien czas. Nie mogę się doczekać powrotu.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 30 wrz 2016, 09:18

A kto Ci powiedział, że nie mogłeś być wcielony w wyższych światach niż Ziemia?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 30 wrz 2016, 16:56

Mirek pisze:A kto Ci powiedział, że nie mogłeś być wcielony w wyższych światach niż Ziemia?

A kto powiedział, że był?!
danut

Postautor: Pawełek » 30 wrz 2016, 21:28

Danut - 'mogłem być', a 'byłem', to zdecydowana różnica ;)

Mirku, osobiście wątpię w to. Nie wiem czy miałby to jakikolwiek sens. Szczególnie, że jestem w miarę świadomy swojego rozwoju i uważam, że pasuje do tego świata by wciąż wyzbywać się swoich niedoskonałości. Niemniej jednak nie ukrywam, że mogłem odwiedzić taki wyższy świat w celach motywacyjnych do dalszego rozwoju. Sam nie wiem co o tym myśleć. Wiem tylko to, że uwielbiam te sny - zawsze, ale to zawsze płaczę w nich ze szczęścia. Ludzkie słowa nie potrafią opisać tego jak się wtedy czuje.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności