Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: danut » 03 paź 2016, 21:35

Natasza pisze:Wiem ale niby nie wiem... No proszę cie przecież to był modny środek zaradczy za twoich właśnie czasów przekazywany z baby na babę na wioskach

Nie wiem, skoro wiesz to napisz, bo widocznie nie z takiej wsi jak ty ja pochodzę.
danut

Postautor: danut » 03 paź 2016, 21:50

A jak to nie ma nic sex do tego tematu. Przecież to na odpowiedniej edukacji seksualnej się opiera i o przedwczesne doświadczenia małolatek chodzi od paru postów, a potem o ich płacz. A wiek dojrzałości psychicznej to teraz też znacząco się przesunął, a za to ta fizyczna szaleje młodym ludziom za wcześnie.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 21:56

Czy uważsasz ze los 12 latki zostawiony w rękach i decyzjach dorosłych którzy zmusili by rozwijała sie ciąża w nierozwiniętym fizycznie i psychicznie ciele dziecka był właściwie zdysponiwany? Czy myślisz ze takie zwyrodnialstwo przeszłoby w takim rozwiniętym kraju jak Szwajcaria czy Szwecja? No to już mowię ze nie i nikt nie odważyłby sie by dziecko urodziło dziecko
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 paź 2016, 22:00

Natasza pisze:Czy uważsasz ze los 12 latki zostawiony w rękach i decyzjach dorosłych którzy zmusili by rozwijała sie ciąża w nierozwiniętym fizycznie i psychicznie ciele dziecka był właściwie zdysponiwany? Czy myślisz ze takie zwyrodnialstwo przeszłoby w takim rozwiniętym kraju jak Szwajcaria czy Szwecja? No to już mowię ze nie i nikt nie odważyłby sie by dziecko urodziło dziecko

Uważam, że nie trzeba było dopuścić do takich zainteresowań u takiej małolatki. Druga sprawa to co napisałam najpierw - nie zgadzam się z wprowadzaniem w naszym kraju nowych ustaw dotyczących aborcji, nie obstaje za nimi i nigdy nie obstawałam za tym by wykorzystywała i mieszała się w sprawy sumień polityka, a kościół ma podobno wychowywać i świecić przykładem.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 22:05

To nadaj 12 łatce prawa wyborcze , nie? Dlaczego bo głupi dzieciak prawda . Przecież to nierozwinięte emocjonalnie szczenie. Za to facet pedofil o którym jakoś dziwnie nie mówisz jakby go nie było dla mnie powinien byc poddany farmakologicznej kastracji a dzieciak wyczyszczony z zarodka i zaopiekowany psychologami klinicznymi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 paź 2016, 22:14

Natasza pisze:To nadaj 12 łatce prawa wyborcze , nie? Dlaczego bo głupi dzieciak prawda . Przecież to nierozwinięte emocjonalnie szczenie. Za to facet pedofil o którym jakoś dziwnie nie mówisz jakby go nie było dla mnie powinien byc poddany farmakologicznej kastracji a dzieciak wyczyszczony z zarodka i zaopiekowany psychologami klinicznymi

Z Tobą się zwyczajnie nie da prowadzić dyskusji. Dzieci nie są wystarczająco rozwinięte emocjonalnie, zatem nie można ich traktować jak ludzi dorosłych, a to że one lubią się za dorosłe uważać o niczym jeszcze nie świadczy i nie możemy im oddać nieograniczonej niczym władzy i potrzeba by było je w tym uświadomić.
Pedofilia jak mi wiadomo jest karalna i to dosyć mocno. Mam krzyczeć, że niesłusznie, bo co - to też człowiek i wszystko mu wolno???
danut

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 22:18

hmmm........ :roll:

Kiedys za czasow naszych prababc szybciej wychodzilo sie za maz , kobieta 21 letnia to byla juz stara panna...ale nie o to chodzi , wtedy byly inne czasu a sex laczyl sie nieodzownie z malzenstwem , panna z dzieckiem byla czyms gorszacym/zle widzianym wiec mysle kochane ze nie tedy droga i nie tu lezy blad...mysle ze duzym problemem jest to ze wiekszosc wychowania naszych dzieci powierzylismy innym (szkoly/instytucje) bo sami nie mamy na to czasu starajac sie zdobyc srodki na zycie.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 22:22

Natasza pisze:To nadaj 12 łatce prawa wyborcze , nie? Dlaczego bo głupi dzieciak prawda . Przecież to nierozwinięte emocjonalnie szczenie. Za to facet pedofil o którym jakoś dziwnie nie mówisz jakby go nie było dla mnie powinien byc poddany farmakologicznej kastracji a dzieciak wyczyszczony z zarodka i zaopiekowany psychologami klinicznymi

Ja powiedzialabym Natasza ,ze farmakologiczna kastracja to za malo...powinni mu obciac klejnoty przy samej doopie raz na zawsze i tyle ;)
I wtedy od razu zmiejszyla by sie drastycznie ilosc pedofilow i gwaltow na dzieciach a gdyby to jeszcze rozciagnac na gwalcicieli to bysmy mieli problem z glowy :D
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 03 paź 2016, 22:24

Estia72 pisze:Ja powiedzialabym Natasza ,ze farmakologiczna kastracja to za malo...powinni mu obciac klejnoty przy samej doopie raz na zawsze i tyle ;)
I wtedy od razu zmiejszyla by sie drastycznie ilosc pedofilow i gwaltow na dzieciach a gdyby to jeszcze rozciagnac na gwalcicieli to bysmy mieli problem z glowy :D

:lol: Szczere.
danut

Postautor: Pawełek » 03 paź 2016, 22:29

Nie chciałbym bronić tutaj pedofilów, ale chciałbym zaznaczyć że niektórzy nie robią tego "bo chcą" tylko dlatego że są chorzy. Znam sytuację pewnego mężczyzny, który był pedofilem i był chory. Znany był kryminalnym z policji i po wyjściu z więzienia nie minęło dużo czasu nim sam przyszedł do nich do komendy zapłakany błagając by go zamknęli, bo traci nad sobą panowanie gdy widzi małe dziewczynki.

Każdy przypadek powinien być rozstrzygnięty indywidualnie.

I przypominam, że to wątek o aborcji a nie pedofilii.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne