Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Xsenia » 06 paź 2016, 21:26

MODERACJA:
Bardzo proszę forumowiczów o nie wywoływanie nienawiści do innych religii.
Bardzo proszę forumowiczów o nie wywoływanie konfliktów na forum.
Bardzo proszę forumowiczów o trzymanie się tematu głównego.
Inaczej posty będą usuwane.

Mirku dziękuję za posty na temat.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 27 paź 2016, 19:48

Niepełnosprawny ,przesympatyczny ,a przede wszystkim bardzo uczuciowy Pan Bawer Aondo-Akaa w obronie nienarodzonych dzieci https://web.facebook.com/Bawer.Polityk/ ... 161008639/
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 28 paź 2016, 07:59

Moze ten caly protest jest dlatego, ze probuje sie odgornie narzucic pewne prawa...mi sie wydaje, ze kazdy powinien zadecydowac wedlug wlsanego sumienia i dlatego duchowowsc i moralnosc musi wzrosnac a takze pomoc od panstwa dla rodzicow wychowujacych niepelnosprawne dzieci.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 28 paź 2016, 08:23

Nikita pisze:Moze ten caly protest jest dlatego, ze probuje sie odgornie narzucic pewne prawa...mi sie wydaje, ze kazdy powinien zadecydowac wedlug wlsanego sumienia i dlatego duchowowsc i moralnosc musi wzrosnac a takze pomoc od panstwa dla rodzicow wychowujacych niepelnosprawne dzieci.

Wedlug mej marnej moralnosci,argumenty Pani mowiace,ze niepelnosprawne dziecko jest przeszkoda w karierze zawodowej i ciezarem na cale zycie dla mnie sa wstrzasajace.Jak rowniez domaganie sie od panstwa,aby ono bralo odpowiedzialnosc za niepelnosprawnych.W psychologi potocznej to sie nazywa wygodnictwo,brak dojrzalosci ,a smiem nawet powiedziec,ze i brak rozsadku.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2016, 08:40 przez Pablo diaz, łącznie zmieniany 1 raz
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 paź 2016, 08:36

Pablo diaz pisze:Jak rowniez domaganie sie od panstwa,aby ono bralo odpowiedzialnosc za niepelnosprawnych.

Akurat jeśli o to chodzi, wydaje mi się, że słusznie wymagamy, aby państwo zapewniało godną opiekę zdrowotną dla swoich obywateli. Ciekawe, że ciągle narzeka się na niskie pensje personelu medycznego, niedoinwestowanie szpitali, ogromne kolejki na badania i zabiegi itd., a jednocześnie co roku podnosi się wydatki na zbrojenia :). Ogólnie stosunek do ludzi starych i schorowanych w polskich szpitalach często pozostawia wiele do życzenia, przynajmniej na tyle, na ile mogę się rozeznać ze znanych mi przypadków.

Nie zgadzam się oczywiście z amoralną tendencją do stawiania wyżej kariery zawodowej nad bliskich, i to się odnosi właśnie nie tylko do dzieci, ale też osób starszych, którym należy się opieka. Jednocześnie trzeba jednak wiedzieć, że są przypadki, gdy taka opieka po prostu przerasta fizyczne i psychiczne siły człowieka i wtedy pomoc państwa musi być zapewniona na godziwym poziomie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 28 paź 2016, 15:47

Oczywiscie argumenty tej pani sa amoralne ale mi chodzi o rozne sytuacje zyciowe...no nie kazdy poradzi sobie z niechciana ciaza....poprostu wiem jakie jest zycie a gdyby panstwo bardziej pomagalo to napewno wiecej kobiet zdecydowaloby sie na urodzenie dziecka. I na tym przykladzie widac jak amoralna jest dzisiejsza medycyna bo w wiekszosci wypadkow to lekarze namawiaja matki do usuniecia niepelnosprawnego dziecka. Przynajmniej w Niemczech tak jest.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 28 paź 2016, 18:18

Nikita pisze:Moze ten caly protest jest dlatego, ze probuje sie odgornie narzucic pewne prawa...mi sie wydaje, ze kazdy powinien zadecydowac wedlug wlsanego sumienia i dlatego duchowowsc i moralnosc musi wzrosnac a takze pomoc od panstwa dla rodzicow wychowujacych niepelnosprawne dzieci.

Ten protest jest po to, aby biznes aborcyjny mógł się bezkarnie kręcić i jeszcze mieć dotacje Państwa. Tu w cale nie chodzi o wolny wybór kobiet. Kobiety są tu traktowane jako maszynki do zarabiania pieniędzy dla klinik aborcyjnych. Jakich grubych okularów potrzeba aby to dostrzec?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 01 lis 2016, 22:44

Pablo diaz pisze:Wedlug mej marnej moralnosci,argumenty Pani mowiace,ze niepelnosprawne dziecko jest przeszkoda w karierze zawodowej i ciezarem na cale zycie dla mnie sa wstrzasajace.Jak rowniez domaganie sie od panstwa,aby ono bralo odpowiedzialnosc za niepelnosprawnych.W psychologi potocznej to sie nazywa wygodnictwo,brak dojrzalosci ,a smiem nawet powiedziec,ze i brak rozsadku.

Owszem, argument, że niepełnosprawne dziecko przeszkadza w karierze zawodowej to marna wymówka. Ale przerywanie ciąży w przypadku kiedy wiadomo na pewno, że dziecko jest nieuleczalnie chore, to wręcz humanitaryzm. Ile znacie kobiet w starszym wieku, które opiekują się swoimi dorosłymi, niepełnosprawnymi dziećmi? Najczęściej same, bo mężowie już dawno uciekli. A co będzie gdy one umrą? Kto sie będzie dalej opiekował tymi dorosłymi niepełnosprawnymi?
A co z tymi kobietami, których dzieci są tak chore, że wiadomo, że nie dożyją dorosłości? Przez 15-16 lat te kobiety poświęcają sie dziecku, po czym cały ich świat się wali, bo dziecko umiera, a wiadomo praktycznie od urodzenia tego dziecka, że długo nie pożyje. Po co to dodatkowe cierpienie? By wymusić rozwój poprzez cierpienie? GŁUPOTA.
Jeśli tylko można to cierpienia należy unikać. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
No ale jeśli ktoś jest masochistą.....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 01 lis 2016, 22:50

Dlatego państwo również powinno być przygotowane na opiekę takich ludzi. Poza tym - nie zdziwiłbym się gdyby poprzez aborcję takie dziecko i tak musiałoby się urodzić, tyle że w innym miejscu, bo konsekwencja czynów musi być, a taka aborcja byłaby łatwą wymówką dla ducha, który by nie ponieść konsekwencji.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 04 lis 2016, 11:01

Mam ośmiomiesięczną córkę i każdego dnia gdy na nią patrzę, widzę cud natury, widzę małego człowieczka, którego jeszcze nie tak dawno nie było. Nie było człowieka, jest człowiek. Nikt mi nie wmówi, że embrion nie jest istotą ludzką. Człowiek jest człowiekiem od samego początku, od połączenia się komórek rodziców... Poza tym, człowiek nie powinien uważać, że jest mądrzejszy od Boga. Dużo napisałem na ten temat w drugim wydaniu "Mojego kardecjańskiego spirytualizmu". A tu link do wersji elektronicznej rozdziału o aborcji: http://www.spirytyzm.com/index.php/biez ... spirytyzmu
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne