Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: danut » 06 lis 2016, 17:11

Mirek pisze:
danut pisze:Tak widzimy tu wielką próbę zakłamania. Tłumaczenie pokrętne rzeczy oczywistych. Komórki, które żyją od samego początku i rozwijają się do życia nie mogą być traktowane jak rzeczy martwe, bo to jest życie od zaraz - nowe życie. Co ma do tego Mirku 1-szy tydzień czy 8- my tydzień w czym ma to usprawiedliwić czyn odebrania komuś możliwości tego życia?

To było w kontekście spirytyzmu w związku z wypowiedzią Krzysztofa.
Moje zdanie na temat aborcji znasz. :)

Tak znam, wiem.
danut

Postautor: Natasza » 06 lis 2016, 17:45

Krzysztoff przeczytałam co napisałeś i uważam , że jest to jedno ze zdrowszych refleksji jakie tu zastałam
ludzie oceniając pewne sytuacje czynią to z niebywałą lekkością zefiru
czynią to tak jakby żyli w jakimś wspaniale skonstruowanym raju, gdzie tylko niesie ich duchowość i brak czynów złych, brak chorób, brak trosk

życie to nie jest bajka, a my nie jesteśmy w raju by podejmować myślenie odbiegające w swej ocenie od realnych zagrożeń i codzienności, która nie zbyt rzadko stacza nasze życie w różne , te niefajne miejsca

strasznie się cieszę, że są mężczyźni, którzy widzą więcej niż jednostronne postrzeganie
temat dotyczy przede wszystkim kobiet- TYCH MŁODYCH , których cykl biologiczny jeszcze funkcjonuje - im pozwólmy decydować

uważam , że należy zacząć od wiedzy u podstaw- czyli edukacji czym jest plemnik, czym jest jajeczko, czym są komórki, i czym jest cykl twórczy

oddzielmy myślenie pseudo duchowe i zmierzmy się z problemami życia doczesnego
ludzie są wystarczajaco kopani po zadzie by martwić się tym co powiedzą duchy, no sorry
gdybym była mężczyzną czy podstarzalą kobieta moje zdanie nie uległoby zmianie j/w
poza tym nigdy w życiu nie miala bym tej bezczelności w sądowaniu ludzkich decyzji,
uważam za skandaliczne natomiast porzucanie jak śmieci kobiet w ciąży, które noszą w sobie zdeformowane płody - szpital ten cywilizowany jest w Warszawie gdzie są profesorowie postępujący zgodnie z prawem a nie swoim wybujałym pseudo morale - tam kobieta znajdzie pomoc
p.s chcecie zobaczyć MORALNOŚĆ NA WŁASNE OCZY TYCH CO WYMUSZAJĄ NA POLITYKACH STOP ABORCJI??
zapraszam na strony gdzie zobaczycie filmy, oraz nagrania life - rozmowy telefoniczne i sprawy w prokuraturze - łatwe jest jeden polak , rodak wystarczy wpisać jego imie i nazwisko i dopisac eu - zobaczcie to wysokie uniesienie ducha ; demony to ludzie nie zapominajcie o tym
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lis 2016, 18:00

Tylko, że życie Nataszo to jest sprawdzian twojej duszy. To jak zmierzysz się z problemami i czym w nim się pokierujesz będzie stanowić o jej wartości a nie to jakie będziesz miała o sobie wyobrażenia z fotela i z wydumania o niej. Widzisz ci co powinni zamilknąć według Ciebie mieli tę samą drogę do przejścia i tak samo wybierali różnie, co zależne było od indywidualnego podejścia do sprawy. Zatem np. ja mam dość klarowny wgląd w to kto kiedy i jak szanował życia, a kto dla swojej wygody nie potrafił się z nim zmierzyć.
danut

Postautor: Natasza » 06 lis 2016, 18:13

Danuto, jeśli kierujesz się jakimś kodeksem ducha - to zdaje się ,że wg jego etyki nie powinnaś poddawać ocenie ducha innej żywej jednostki i pozostawić tę ocene swojemu bogu, który zarządza i rozporządza prawami ducha- bo ktoś rozumiem, że ten kodeks stworzył i nadał mu bieg
chyba, że ten kodeks jest wyssany z palca dla potrzeb znanych autorowi

ja nie podlegam żadnemu kodeksowi a nawet z tym narzuconym w tym czy innym kraju się nie w pełni zgadzam, bo jest wybrukowany błędami i panującym w danym kraju ,, reżimem,,
żyjmy swoim życiem i dajmy wreszcie żyć innym
mamy wystarczająco problemów , które są omijane a zajmujemy sie tym co łatwe i proste
może wojny - pogadajmy co mamy zrobić by wymusić skutecznie STOP WOJNIE
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lis 2016, 18:32

Nie podlegam kodeksom, bo moralność wypracowuje się samemu, czuje ją i wie jak należy postąpić i jaką podążać drogą. Nieładnie jest wytykać komuś, gdy postępuje wysoko moralnie, że robi to ze strachu przed swoim władcą Bogiem, bo to wygląda tak jakby brak moralności miał mieć wyższą wartość, tak jakby ktoś chciał nas przekonywać do tego, że dzięki temu "ja robię co chcę" jest się wolnym człowiekiem - a to jakieś pokrętne i niedojrzałe hasła.
Nataszo na litość niech przestaną krzyczeć za aborcją wszystkie te niedojrzałe lekkomyślne kobiety nie szanujące żadnych wartości, bo żadna z nich nie jest wiatropylna a ciąża to nie choroba i nie zachodzi się w nią przez wirus i potrzebne jest choć trochę odpowiedzialności za swoje poczynania. To miała być dyskusja dotycząca szczególnych przypadków a nie powrót to bezkarnego zabijania dzieci. Niestety widzimy w co się przekształcił na ulicy.
danut

Postautor: Natasza » 06 lis 2016, 18:40

twoja moralność nie jest moją i jak wynika z w/podanego przez Ciebie opisu moja moralność a twoja to dwa różne światy

teraz te światy przemnóż przez liczbę mieszkańców ziemi i uzyskasz wynik ile masz tych ,, moralności,,
moja moralność pozwala mi na szacunek każdej innej i na swobodne jej egzystowanie w każdej czasoprzestrzeni
wolność jest najważniejszą integralną częścią istot
przekraczanie jej wolności jest naruszaniem jej niezależności
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 18:41

Wypadałoby jednak skupić się na własnym życiu i własnym rozwoju osobistym niż zaglądanie i zarządzanie brzuchami obcych kobiet. Aborcja obcej kobiety niczym wam nie zagraża, nie ma wpływu ani na wasze życie, ani na wasz rozwój osobisty.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 lis 2016, 18:46

Xseniu a czy ma wpływ na życie ojca dziecka, jak myślisz, też ma go nie dotyczyć decyzja "wolnej" kobiety?
danut

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 18:49

Oczywiście, że kobieta powinna uzgodnić swoje decyzje z ojcem dziecka. Ale ostateczną decyzję i tak powinna podejmować ona.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 lis 2016, 18:55

Xsenia pisze:Oczywiście, że kobieta powinna uzgodnić swoje decyzje z ojcem dziecka. Ale ostateczną decyzję i tak powinna podejmować ona.

Zatem to zdanie należy wyrzucić do kosza "przekraczanie jej wolności jest naruszaniem jej niezależności" Nataszo. Nie żyje się tylko dla siebie, nie wokół jednostki ma kręcić się świat, a ona ma z nim współgrać i nie może naciągać praw innych pod siebie, nigdy nie masz pełnej niezależności od niczego i nikogo, jesteś częścią całości, a gdy zaczniesz się wyłamywać z tego systemu, to działasz na jego szkodę, tu i w każdej innej czasoprzestrzeni.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2016, 19:03 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne