neuron pisze:Pablo diaz pisze:Mediumizm służy jako narzędzie odkupienia win ,ponieważ osoby z tym darem to duchy ,które w poprzenim życiu
dokonały katastrofalnych błędów.
możesz mi to jakos lepiej wyjasnic ? skąd takie rewelacje ??
Oczywiście ,że tak ,jednak z powodu tego ,że nie uznaje się za osobę o jakiejkowiek ważności zacytuję wypowiedż pewnego ducha :
Mediumizm przyznawany jest niektórym osobom,ponieważ potrzebują go do rozwoju moralnego oraz odzyskania zobowiązań,które z poprzednich wcieleń niekorzystnie mu ciążą .
Kiedy mediumizm nie jest używany poprawnie,reforma staje się bardziej skomplikowana,przyciągając szkodliwe
skutki dla medium.A więc mediumizm nie jest oznaką moralnego lub duchowego wzniesienia.
Dlatego szlachetne medium nie pokazują w formie ekspresyjnej swoich doświadczeń ,podczas gdy inne ,które są niższe,
żyjące przyziemskim materialnym złym życiem z zapałem opowiadają o swoich szerokich możliwościach.Nie poświęcając
się na edukacje moralną stają się istotami o charakterystycznym charakterze ,a zatem stanie ewolucji ,kóry jest jeszcze bardzo niski.
Dobre wykorzystanie mediumizmu,współżycie psychiczne z duchami wyższymi,akty miłosierdzia,studium nauk ,które służą jako instrument,szlachetne aspiracje,odmieniają i umożliwiają medium wejście do klasy misjonarzy,dzięki odpowiednim zachowaniom samozaparciu i praktyki w czynieniu dobra.
Duch Manuel Vianna de Carvalho
Zgodnie z moim nic nieznaczącym doświadczeniem potwierdzam i w pełni zgadzam się z wypowiedzią naszego brata Manuela .Z braku doświadczeń (ponieważ jeszcze nie doszedłem do tego momentu) jest niemożliwym,abym wypowiedzaiał się na temat dobrego wykorzystania mediumizmu.