Powitanie

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Powitanie

Postautor: Pablo diaz » 07 gru 2016, 22:10

neuron pisze:
Pablo diaz pisze:Mediumizm służy jako narzędzie odkupienia win ,ponieważ osoby z tym darem to duchy ,które w poprzenim życiu
dokonały katastrofalnych błędów.

możesz mi to jakos lepiej wyjasnic ? skąd takie rewelacje ??

Oczywiście ,że tak ,jednak z powodu tego ,że nie uznaje się za osobę o jakiejkowiek ważności zacytuję wypowiedż pewnego ducha :

Mediumizm przyznawany jest niektórym osobom,ponieważ potrzebują go do rozwoju moralnego oraz odzyskania zobowiązań,które z poprzednich wcieleń niekorzystnie mu ciążą .
Kiedy mediumizm nie jest używany poprawnie,reforma staje się bardziej skomplikowana,przyciągając szkodliwe
skutki dla medium.A więc mediumizm nie jest oznaką moralnego lub duchowego wzniesienia.
Dlatego szlachetne medium nie pokazują w formie ekspresyjnej swoich doświadczeń ,podczas gdy inne ,które są niższe,
żyjące przyziemskim materialnym złym życiem z zapałem opowiadają o swoich szerokich możliwościach.Nie poświęcając
się na edukacje moralną stają się istotami o charakterystycznym charakterze ,a zatem stanie ewolucji ,kóry jest jeszcze bardzo niski.
Dobre wykorzystanie mediumizmu,współżycie psychiczne z duchami wyższymi,akty miłosierdzia,studium nauk ,które służą jako instrument,szlachetne aspiracje,odmieniają i umożliwiają medium wejście do klasy misjonarzy,dzięki odpowiednim zachowaniom samozaparciu i praktyki w czynieniu dobra.

Duch Manuel Vianna de Carvalho

Zgodnie z moim nic nieznaczącym doświadczeniem potwierdzam i w pełni zgadzam się z wypowiedzią naszego brata Manuela .Z braku doświadczeń (ponieważ jeszcze nie doszedłem do tego momentu) jest niemożliwym,abym wypowiedzaiał się na temat dobrego wykorzystania mediumizmu.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 07 gru 2016, 22:44

O mediach cichych,dyskretnych ,które nie chciały być zauważone.

San Juan Bosco ,który był wielkim medium,swój dar chronił od popularnej ciekawości,wykorzystywał go tylko do wyższych celów.
Święta Brygida Szwedzka,która przedstawiała wiele wyrażeń mediumicznych ,zachowywała pokorę ,skromność gdy opowiadała o zjawiskach które widziała.
Józef Anchieta pełne podziwu medium uzdrowiciel,działał z równowagą chrześciajańską o wynikach swoich działań pełen pokory opowiadał Jezusowi.
Alcantra bardzo silne medium ,posiadał kilka rodzajów mediumizmu,kiedy służył ukrywał swój dar ,nie chciał zostać zauważony, aby przez niego Pan został wywyższony .
Clara de Montefalco starała się nie wzbudzić zainteresowania zjawiskami.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: neuron » 08 gru 2016, 04:59

dzięki Pablo ....

przyznam szczerze ze tak naprawde niczego mi to nie wyjaśniło , albo może inaczej , to być może wiele tłumaczy ale dla mnie niczego nie wyjaśnia , no nie wiem , myśle że to z mojej winy niejako bo właściwie nie daje sobie szansy na zrozumienie , poprostu do mnie to nie mówi , nie wiem czemu ..... w ogóle nie przemawia to do mnie , że niby co ? bodzcem wzrostu świadomości

Pablo diaz pisze:Mediumizm przyznawany jest niektórym osobom,ponieważ potrzebują go do rozwoju moralnego

ma być przyznany "mi" mediumizm ? to tak nisko upadłem że potrzeba aż takiego działania ? przyznany przez kogo ? i tu pojawia sie Bóg który determinuje moje istnienie bo tylko w tym kontekście miało by to jakiś sens ,mój rozwój taki czy inny nie zależy ode mnie tyko od kogos czegos ? czyje więc są mysli ? moje ?nie moje ? coraz czesciej i bardziej mysle ze sama "dusza" jest obcym bytem mieszkającym po cichu w naszych ciałach (ale ludzie nie mają żadnej duszy, nie wierze w to a jeśli nawet to na pewno nie wszyscy,jestem w tym momencie rozgoryczony z powodu dramatu jaki miał miejsce wczoraj w łodzi,na pewno wiesz o co chodzi) dokładnie jak w tym filmie sf inspekcja czy jakos tak

Pablo diaz pisze:A więc mediumizm nie jest oznaką moralnego lub duchowego wzniesienia.

więc sam w sobie nie jest oznaką wzniesienia mimo że jest jakby katalizatorem który "może" ale nie musi ,pomóc człowiekowi w moralnym lub duchowym wzniesieniu .....

czy "moję" jak napisał One "nie kradne, nie zabijam, nie wierze" to mało ?? to oczywiście duże uproszczenie ale niesie w sobie wszystko to co niesie i jest tym czym jest z całą postawą moralną ...........

nie chce żebyś mnie zle zrozumiał i zle odebrał to co napisałem i na pewno nie personalnie do siebie , poprostu myślę na głos , bo im bardziej wszystko mówi mi że nic tak naprawde nie należy do mnie ani nie zależy ode mnie tym bardziej mi sie to nie podoba ..........

nie chce i nie mam zamiaru wciągać Cie w dyskusje na ten temat , nie , to są pytania które zadaje sam sobie poprostu .....i tak tylko sie nad tym zastanawiam , bo chyba Boska definicja moralności i duchowego wzniesienia bardzo mocno różni sie od naszych możliwości jej doświadczenia i osiągniecia poziomu dla nas niedostepnego ...... mało tego treści przekazywane przez istoty duchowe bardzo mocno osadzone są w dogmatach naszych systemów religijnych i albo istoty te mówią nam to co chcemy usłyszeć żeby utwierdzić nas w "jakims" przekonaniu albo jednak mówią prawdę , jaka by ona nie była , ale czy można im ufać ? pytanie brzmi, kim tak naprawde są i czy mówią prawdę ....... jeśli jedyne co nam pozostaje to wiara to ja sie z tym nie godzę .......... wiara to za mało , ślepa ufność nie jednego zwiodła i zniszczyła .......

Pablo diaz pisze:Zgodnie z moim nic nieznaczącym doświadczeniem

Pablo , każde doświadczenie ma ogromne znaczenie ......

Pablo diaz pisze:nie uznaje się za osobę o jakiejkowiek ważności

to chrześcijańskie wieczne umartwianie się jest nie zdrowe , nie wolno tak myśleć , nawet po cichu ........
każdy człowiek jest ważny , każde życie jest wyjątkowe i ani lepsze ani gorsze od innych .........jest prawdziwe

rozumiem Twoją pokorę przed samym życiem ale nie tędy droga
Ostatnio zmieniony 08 gru 2016, 05:45 przez neuron, łącznie zmieniany 2 razy
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 08 gru 2016, 05:21

Pablo diaz pisze:pokorę ,skromność

tak, to piękne cechy

wyrosłeś z miedzy ludzi i dla ludzi , każdy człowiek powinien być dla innych człowiekiem , jesteś z nimi i dla nich , jak swój , w każdym stanie
żeby nikt nie czuł że nic nie znaczy , że jego doświadczenie nic nie znaczy , żeby nikt nie czuł że nie jest ważny .......

jest dokladnie odwrotnie
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 09:17

neuron pisze:
Pablo diaz pisze:Zgodnie z moim nic nieznaczącym doświadczeniem

Pablo , każde doświadczenie ma ogromne znaczenie ......

Pablo diaz pisze:nie uznaje się za osobę o jakiejkowiek ważności

to chrześcijańskie wieczne umartwianie się jest nie zdrowe , nie wolno tak myśleć , nawet po cichu ........
każdy człowiek jest ważny , każde życie jest wyjątkowe i ani lepsze ani gorsze od innych .........jest prawdziwe

rozumiem Twoją pokorę przed samym życiem ale nie tędy droga

PABLO - jesteś Wielki, Jesteś Mądry, Jesteś Samodzielny, Jesteś Panem twojego życia, Panem Twoich czynów i Twoich tylko Twoich decyzji
Jesteś w Pełni Ukształtowaną Idealną Istotą - posiadasz TWOJA nienaruszalną Godność i dysponujesz Ogromnym arsenałem niczym nieograniczonych możlowości
Nic i Nikt - nie ma prawa narzucać Tobie swoich pragnień - życzę Ci wykorzystania przez Ciebie wszystkiego co już masz do własnej nieskrępowanej wolności
jesteś Idealny , a ktoś mówi Co innego? wskaż go ( czy to Ty sam? )
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 08 gru 2016, 10:43

Pablo już używa swojej mocy Twórczej aby pomagać innym :).
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 08 gru 2016, 11:01

musi pomóc jeszcze sobie - nie może zapominać o sobie samym i za to trzymam moje kciuki
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Zuna » 08 gru 2016, 12:02

Istnieją różne rodzaje mediów... media odkupujące swoje winy, media będące duchami czystymi jak np. Bosco, media kontaktujące się z istotami z niższych planów astralnych i niestety tych jest bardzo dużo.
Najbardziej istotne jest, żeby każde medium i nie tylko medium miało głęboką świadomość konieczności pracy nad sobą. Eliminowania złych skłonności,słabości, negatywnych emocji. Pomaga w tym mocno literatura, nauki przekazywane przez Duchy Czyste jak np. Joanne de Angelis i inne którym posyłamy naszą wdzięczność. Pomaga w tym jednak przede wszystkim samopoznanie, odkrywanie swych prawdziwych motywacji, pragnień, uwalnianie od tego co nie jest prawdą w nas... Medytacje i inne metody, które temu służą są podstawą wewnętrznego uwolnienia i przybliżania do Źródła.
Wychowanie w społeczeństwie, socjalizacja której podlega dziecko często wykształca w nim potrzebę dostosowania do oczekiwań otoczenia. Najpierw dziecko , później dorosły chce sprawiać dobre wrażenie na innych, by zaspokajać swoje potrzeby społeczne, chce być lubiany. Wyraźnie obserwujemy to wśród młodzieży, gdy jednostki zadają często kłam swoim wewnętrznym wartościom aby zasłużyć na aprobatę lidera ( nie zawsze pozytywnego). Obserwujemy to często u dzieci zmuszanych do praktyk religijnych, które przy dostojnikach kościelnych i rodzicach zachowuje się wzorowo, głoszą pokorę, starają się pokazać z jak najlepszej strony,
a wśród kolegów przejawia agresję. Ludzie zachowujący pozory potrafią po pewnym czasie tak silnie je zinternalizować, uznać za to , co rzeczywiste że zaczynają zachowywać się w sposób sprzeczny i całkowicie niespójny.... głoszą dajmy na to tolerancję, podejmują kwieciste wywody, a w tym samym czasie kopią swego rozmówcę na planie energetycznym, bo ich wewnętrzne odczucia różne są od zewnętrznych pozorów. Sporo ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy...
A dotarcie do prawdy przynosi nie opisane korzyści zarówno dla nas samych jak i otoczenia.
Zuna

Postautor: danut » 08 gru 2016, 14:03

Zuna i już Cię lubię, te uwagi o przyjmowaniu masek w społecznościach są bardzo potrzebne tutaj. :)
danut

Postautor: Nikita » 08 gru 2016, 17:59

ZUza fajnie mowisz...widac, ze masz spora wiedze.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!