O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 16 gru 2016, 16:12

neuron pisze:
soldado pisze:Uważaj, żebyś nie wylądowała na stosie tak jak bębny neurona

:) :) :)

bębny to zuo :)

To zależy, czy łatwo je nabić na czyjąś głowę, czy trudniej ;) Miej to na uwadze przy nachalnych i nieproszonych gościach podczas próby. :lol:
danut

Postautor: danut » 16 gru 2016, 16:36

Natasza pisze:
danut pisze:
I proszę jak to sobie ludzie wyobrażają. :shock: A to w żadnym wypadku nie ma nic wspólnego z wielowymiarowością - zupełnie nic, a ze światem alternatywnym, z inną rzeczywistością - a jak? Skoro to nie jest skupione w materię, więc jaka to rzeczywistość? - w żadnym wypadku, z holografią po części, bo świat który znamy jest tak naprawdę światem tworzonym przez oddziaływanie na siebie pół fizycznych zatem wszystko to co wpada w to twoje pole każda informacja tworzy twój astral, a sposób łączenia tych informacji zależy od ciebie i jeszcze to jakie będą mieć one na twoją rzeczywistość oddziaływanie, a one często informują na jakie ma to wpływ zdarzenia, przewidują je według reakcji łańcuchowych, nawet z uszczerbkiem na zdrowiu włącznie, jednak to zachodzi najbliżej nas( to nasze pole nasza otoczka i żadne przebijanie się dalej) i jest ekspansją oddziaływań najbliższych, od twoich osobistych marzeń i skrytych pragnień po intencje ludzi z tobą związanych i dołącz to tego swą twórczość i fantazje. A tu tyle chwalby o astralach :D

masło maślane - śmietana i ubijaczka i gotowe

Ty to zaś przedstawiasz tak jak piszę w pogrubionym tekście. To dopiero jest zmylanie i zaciemnianie faktów, bo dalej piszesz "Jest to poziom mentalny - świat funkcjonujący na zakresie myśli - myśl jest twórcza i w tamtym zakresie częstotliwości wchodzi w wieloukład innych świadomości
współtworzy świat i pozwala lub nie na wpuszczenie w swój system inne jednostki. " - współtworzy tu i teraz nasz świat bo niestety to środowisko z jakim przyszło nam współtworzyć tę rzeczywistość ma na nią największe oddziaływanie. A ty starasz się w to pole zapędzić wszystko i całą resztę dotyczącą naszego istnienia, nieskończoność, inne światy, Duszę, a nawet inne gatunki kosmiczne i myślisz, że masz nad tym wszystkim panowanie i że oni też istnieją w taki sam sposób jak ten w twojej głowie :x .
danut

Postautor: neuron » 16 gru 2016, 16:57

danut pisze:o zależy, czy łatwo je nabić na czyjąś głowę, czy trudniej Miej to na uwadze przy nachalnych i nieproszonych gościach podczas próby.

trudno nie jest ale wymaga to pewnej siły :) hehehe
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 17:08

danut pisze:. A ty starasz się w to pole zapędzić wszystko i całą resztę dotyczącą naszego istnienia, nieskończoność, inne światy, Duszę, a nawet inne gatunki kosmiczne i myślisz, że masz nad tym wszystkim panowanie i że oni też istnieją w taki sam sposób jak ten w twojej głowie :x .

wszystko współistnieje oni , my, wy - czy będziesz produkować czy już nie swoje małe teoryjki
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 16 gru 2016, 17:15

Natasza pisze:wszystko współistnieje oni , my, wy

14720444_1249982718408376_2756226415103896664_n.jpg
14720444_1249982718408376_2756226415103896664_n.jpg (32.55 KiB) Przeglądany 2776 razy
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Arronax » 16 gru 2016, 17:50

Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 16 gru 2016, 17:58

Natasza pisze:
danut pisze:. A ty starasz się w to pole zapędzić wszystko i całą resztę dotyczącą naszego istnienia, nieskończoność, inne światy, Duszę, a nawet inne gatunki kosmiczne i myślisz, że masz nad tym wszystkim panowanie i że oni też istnieją w taki sam sposób jak ten w twojej głowie :x .

wszystko współistnieje oni , my, wy - czy będziesz produkować czy już nie swoje małe teoryjki

Ale nie wmówisz mi czegoś takiego, że twoje myśli posiadają aż tak wielką moc twórczą, że to one się staną według twojej woli rzeczywistością - Jezu, nie wiem już jak prościej mam ci to wytłumaczyć. Oddziaływanie myślą, ścieranie się ze sobą informacji to jest co innego, chociaż też ma miejsce w tym samym Systemie i jest w nim jednym ze zjawisk. Ja nie tworze żadnych teorii, bo ja zwracam uwagę na istotne rzeczy i nie ma w tym grama fantazji, jak już to odwołuje się tylko do tego co obecnie już nauka tłumaczy.
danut

Postautor: danut » 16 gru 2016, 18:23

Arronax pisze:http://strefatajemnic.onet.pl/jestesmy-czyjas-wlasnoscia-teoria-o-obcych-panach-ludzkosci/ynx20t

Taki artykulik mały ....

Dokładnie "zwierzęta karmi się ideologią taką, by zniechęcić je do buntu. Ale to nie wystarcza. Należy wymyślić im taki zestaw wartości moralnych, by jednostki według nich żyjące były ciągle zajęte konfliktem i walką między sobą" – podsumował." "Cel tego odgórnego "urabiania" ludzkości przez obcą inteligencję nie jest do końca jasny, choć być może, stosując zasadę "dziel i rządź", prawdziwi panowie Ziemi dbają o to, by Homo sapiens nie wszedł na wyższy stopień rozwoju i nie zakłócił ich planów" "czy poszukiwanie nadzorców nie jest czasem próbą zlokalizowania nieuchwytnego "Boga", tylko w innej odsłonie i pod inną nazwą…"

To dlatego tak często tu piszę -"Nie bierzcie w tym udziału, pozwólcie innym ujrzeć prawdę" :)
danut

Postautor: danut » 16 gru 2016, 18:36

Ps. Mnie już nikt kosmitami nie wystraszy. :D
danut

Postautor: Arronax » 16 gru 2016, 18:39

Ja wrzuciłem tu artykuł, że o czymś takim na onet wrzucili ale w żaden sposób go nie popieram. Podobna tematyka. Ale to tylko teoria, jak wiele innych. Czemu mamy wierzyć, że chcą nas urabiać?

Może tak, może nie. A może chcą nam pomóc. Ludzie są na różnym poziomie rozwoju .... może nie tylko my. To tylko gdybanie.

Ja tam wole wierzyć, że głownie my decydujemy o swoim losie i wybieramy to co nas spotka. Nasz los w naszych rękach. Ten kto to pisał wie o co chodzi :).

Coś dziś nie za składnie wyrażam myśli sam ze swojego gadania nie rozumiem za dużo jak to wyrazić ...
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm