O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 19:34

Szczerze mówiąc jestem przeciwnikiem demokracji. Tej, którą znam i mamy w Europie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 19:37

Arronax pisze:Ja się czuje mniej zagubiony - mniej myślę ostatnio - może to pomaga ?

Nie mam doświadczeń tak jak Ty Nataszo. Nie mogą mi one pomóc bo ich nie mam. Ale mogę słuchać..

Próbuje kierować swoim umysłem, podejmować decyzję na ile pozwala mi życie. Nam życie.

:)

ależ masz doświadczenia, każda chwila Twojego życia Ci je daje i jak widać są bardzo mądre, bo rozpoznajesz wszystko instynktownie i to z jakim skutkiem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 19:39

neuron pisze:a ja ? a ja ??

:)

gdzie jestem ?

Ty tam gdzie chcesz

Natasza pisze:wolność pod każdym względem - ja Ciebie rozumiem doskonale

a ja tam wiem o co jej chodzi , wolność to moje drugie imie :)

wiem ale nie powiem :) :twisted: :twisted:[/quote]

nie mów im
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 19:40

Mirek pisze:Szczerze mówiąc jestem przeciwnikiem demokracji. Tej, którą znam i mamy w Europie.

nic tu nie mamy, zwłaszcza w czymś takim w czym żyjemy
znam kraje w Europie posiadające wyższy stopień demokratos czytaj: wolność i pieniądze na realizację swojej wolności
tu nie ma ani jednego ani tym bardziej drugiego
ale ten temat jest poza bzdetami polityki więc bez nich proszę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 19:54

Jedynym normalnym krajem z normalną demokracją w Europie jest Szwajcaria.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 16 gru 2016, 19:56

Mirek pisze:Szczerze mówiąc jestem przeciwnikiem demokracji. Tej, którą znam i mamy w Europie.

Chyba już każdy najadł się tymi pustymi hasłami :D
Neuron - ja również wiem, myślisz, że to jest jakaś tajemnica? Jest za bardzo czytelne w postach, mimo że nie napisane :lol:
Bóg objawia się we wszystkim tym jak postępujemy, co myślimy, co sobą reprezentujemy i jak traktujemy drugiego człowieka, inne istoty, cały świat i gdzie ustawiamy w nim siebie. Taki jest bóg twój, jaka jest twoja wola. Współpracujesz z bogiem, czy działasz mimo Boga.
Odnośnie moich doświadczeń to wyraźnie zostało w nich ukazane, że nic nie dzieje się tu bez naszej wspólnej woli, cokolwiek i ktokolwiek kogo prowadzi to wykonanie zadania jest dziełem ludzkim. Człowiek może zostać skłoniony przez naszych braci z innej rzeczywistości do wykonania jakiegoś zadania, tak jak to było w przypadku anonimowego bogatego sponsora szkoły dla biednej polskiej wioski, którego znalazł i nakłonił do tego mój żołnierz, ale nawet i oni nic nie wyczarują bez odpowiedniego działania w tym celu i współpracy z nami. Nie leżą, chleją nektaru bogów w raju i nie machają różdżkami by coś stało się według ich życzeń.
danut

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 20:09

Tylko większość ludzi nie chce poznać praw natury (boskich) jakie rządzą naszym wszechświatem.
Wolą wierzyć w ingerencję osób trzecich z innych wymiarów. Bardziej powinniśmy obawiać się współbraci, szczególnie tych, co chcą nas zniewolić.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 20:13

Mirek pisze:Jedynym normalnym krajem z normalną demokracją w Europie jest Szwajcaria.

Tak , to kraj gdzie oddychasz i czujesz jak życie jest piękne
nawet krowy są szczęśliwe, one mają się dużo lepiej niż pacjenci w naszym kraju, rączki masażystów masują je by były szczęśliwe i zdrowe
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 16 gru 2016, 20:16

Mirek pisze: Szwajcaria.

aby na pewno ?

http://nowaatlantyda.com/2016/06/04/ryt ... w-gotarda/
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 20:22

Na 100%. Nawet polityka mogą obywatele odwołać jezeli postępuje niezgodnie z tym, co w kampanii wyborczej obiecał.
Tam działa bezbłędnie prawo do referendum.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm