Witam.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam.

Postautor: eryll » 30 sty 2009, 15:17

eryll pisze:
Jul pisze:Też mam źle wydaną wersję KD. Ostatnio prawidłową wersję KD widziałem, że sprzedawał na allegro niejaki tadzimir z Poznania, ale obecnie liczę na dobrego samarytanina Konrada, bo podobno jeszcze ma parę zbędnych egzemplarzy.

Ja zamowilem na okladce z zielana winorosla takze mysle ze bedzie ok - bo wczesniej meilowalem do Kondrada i mowil mi jaka kupic

Co do rozwiniecia( umiejetosci ) jesli takowe mam - to jest troche problem - bo samemu to jest trudne - pisalem juz ze wykupilem kurs parapsychologi z ESKK i ucze sie tzn . medytuje .wchodze w stan alfa itp. i ostatnio probuje ( wyjscie poza cialo ) jestem na etapie (drgawek -jak mozna to tak nazwac ) jak wiem z kursu i nie tylko to jest to przedostatni etap ( wyjscia z ciala ) choc moze te drgawki w stanie medytacji to moze nic innego jak glebszy ( trans ) niewiem .Drgawki lub trzesienie pojawia ja sie jak dlugo medytuje .
eryll

Postautor: konrad » 30 sty 2009, 17:36

A propos KD, chyba najłatwiej dostać ją na stronie wydawnictwa KOS po prostu... Tam kupiłem kilka egzemplarzy i co ważne, przy zakupie większej ilości sztuk cena książki spada, a wysyłka jest gratis :) Ale myślę, że nawet jeśli ktoś zakupi jedną sztukę, to i tak będzie szybciej, a może nawet i taniej niż na allegro.
Z drugiej strony, czym więcej osób zgłosi się do KOS-u z chęcią zakupu, zorientują się, że przyszedł czas na Kardeca i już nie będą tak długo zwlekać ze wznawianiem książek spirytystycznych i wydawaniem nowych dzieł :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: knyp » 02 lut 2009, 01:13

Eryll ja też kilkanaście miesięcy temu próbowałem OOBE (Out OF Body Expirienc czy jakoś tak;) Gdy mi się nie udawało przeszedłem na tzw "świadome sny", które opisałem w innym temacie o snach. Do oobe i tych snów podstawową czynnością była właśnie medytacja i rozluźnienie ciała. Z ciała nie udało mi się wyjść i poruszać się w okolicy mojego pokoju, a w tych snach po prostu miałem świadomość tego, że śnię ale nie widziałem duchów tylko dostosowywałem się do sytuacji. Chociaż gdy w jednym pomyślałem co chciałbym robić tak się stało, może gdybym pomyślał o duchu kogoś znajomego może i spotkałbym go i mógł z nim rozmawiać ale już się nie dowiem bo odkryłem sposób jak już nie mieć takich znów i bardzo tego żałuję. Jakbyś chciał poznać moje sposoby daj znać ;).
Życie po życiu, ratunek w beznadziei,
Bez tego nie ma sensu być.
To proste, a jak trudne do przyjęcia.
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: eryll » 02 lut 2009, 08:33

knyp pisze:Eryll ja też kilkanaście miesięcy temu próbowałem OOBE (Out OF Body Expirienc czy jakoś tak;) Gdy mi się nie udawało przeszedłem na tzw "świadome sny", które opisałem w innym temacie o snach. Do oobe i tych snów podstawową czynnością była właśnie medytacja i rozluźnienie ciała. Z ciała nie udało mi się wyjść i poruszać się w okolicy mojego pokoju, a w tych snach po prostu miałem świadomość tego, że śnię ale nie widziałem duchów tylko dostosowywałem się do sytuacji. Chociaż gdy w jednym pomyślałem co chciałbym robić tak się stało, może gdybym pomyślał o duchu kogoś znajomego może i spotkałbym go i mógł z nim rozmawiać ale już się nie dowiem bo odkryłem sposób jak już nie mieć takich znów i bardzo tego żałuję. Jakbyś chciał poznać moje sposoby daj znać ;).

Witaj knyp - ja juz jakis czas probuje eksterioryzacji- OBE - no i jakos mi nie wychodzi -mysle ze problem tkwi w tym ze nie dokonca wierze ze tak mozna . Choc zyje z osoba ktora mowi ze miala kilka razy ( projekcje astralna ) ale jakos na na 100 % mnie to nie przekonuje - a wiem ze wiara jest tu podstawa - piszesz ze miewales swiadome sny i byly podobne do OBE w jakms stopniu - a potem juz ich nie chciales - dlaczego - jakies nie mile doswiadczenie ? Jesli mozesz to napisz jak przygotowywales sie do ( swiadomych snow ) bo moze to mi pomoc w OBE - jestem uparty tak wiec dalej bede probowal .Pozdrawiam
eryll

Postautor: cthulhu87 » 02 lut 2009, 23:45

Witam serdecznie Eryll, nie było wcześniej okazji się przywitać:).
Osobiście miałem kiedyś świadomy sen. Raz wprawdzie, ale był zupełnie świadomy - i chociaż miałem w nim pełną swobodę przemieszczania się w znanych sobie miejscach, nie wydaje mi się jednak, by odbywało się to wszystko poza moją wyobraźnią, tzn. gdzieś realnie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: eryll » 03 lut 2009, 10:12

cthulhu87 pisze:Witam serdecznie Eryll, nie było wcześniej okazji się przywitać:).
Osobiście miałem kiedyś świadomy sen. Raz wprawdzie, ale był zupełnie świadomy - i chociaż miałem w nim pełną swobodę przemieszczania się w znanych sobie miejscach, nie wydaje mi się jednak, by odbywało się to wszystko poza moją wyobraźnią, tzn. gdzieś realnie.

Czesc cthulhu87 (trudne do przeczytania ) milo ze napisales .Ten sen o ktorym piszesz to bylo spontaniczne czy moze jakos sie przygotowywales by miec takie sny -sen .Ja osobiscie nie mialem takiego snu albo nie zwrocilem na to uwagi .Choc ostatnio studiuje parapsychologie z kuru ESKKA i jest w nim o swiadomych snach i jak sie ich wyuczyc -nauczyc jak sie przygotowac ale jest to duzo pracy i nauki a mi sie nie bardzo chce . Czekam z niecierpliwoscia na listonosza - bo kupilem na Allegro Ksiege Duchow ale listka nie widac . Mam teraz fajna ksiazke - pozyczylem - tytul -Powiedzcie im ze smierc nie istnieje -Francois Brune - jest o rodzinie ktora kontaktuje sie ze swoimi bliskimi poprzez pismo automatyczne - sa zdjecia tych ludzi i autentyczne listy -pisma automatycznego - jak dla mnie super ksiazka - moze czytaliscie ja kiedys ? a jesli nie to polecam . Pozdrawiam
eryll

Postautor: konrad » 03 lut 2009, 16:30

eryll pisze:tytul -Powiedzcie im ze smierc nie istnieje -Francois Brune - jest o rodzinie ktora kontaktuje sie ze swoimi bliskimi poprzez pismo automatyczne - sa zdjecia tych ludzi i autentyczne listy -pisma automatycznego - jak dla mnie super ksiazka - moze czytaliscie ja kiedys ? a jesli nie to polecam . Pozdrawiam

Cześć, rzeczywiście to bardzo cenna i ciekawa książka. Bardzo ją zresztą tutaj na forum polecamy :) Myślę, że prace ks. Brune'a to ważny krok w rozwoju wiedzy spirytystycznej. Jeżeli chodzi o meritum, badania ks. Brune'a potwierdzają to, o czym pisał Kardec 150 lat temu.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: sooleyman » 04 lut 2009, 14:21

Zawsze i wszędzie polecam ks. Francoise'a Brune'a!
Awatar użytkownika
sooleyman

Postautor: eryll » 04 lut 2009, 15:24

sooleyman pisze:Zawsze i wszędzie polecam ks. Francoise'a Brune'a!

Witam - no naprawde ciekawa ksiazka .. i bede musial przeczytac inne tego autora . Co do ksiegi duchow - wczoraj przyniosl mi listonaosz - i powiem tak - spodziewalem sie czegos innego ( czego sam nie wiem) przeczytalem juz polowe ksiazki - moje pierwsze wrazenie - to co to jest? jakis gosc opisuje -teksty ktore zostaly (POWIEDZIANE PRZEZ DUCHY)- nie mowie ze niewierze ale - moj rozum przez chwile poddal to w watpliwosc - zreszta jestem tylko czlowiekiem i wierze w to co zobacze -choc jak pisalem mialem wiele doswiadczen swiadczacych o czyms innym - tak wiec przez chwile byla mala bitwa w mojej glowie - choc teraz - mysle ze cos w tych tekstach jest - ze przeciez nie bardzo to mozliwe ze by tak wielu - pisalo ( basne i bajki ) - mysle ze rozumiecie co chce powiedziec ? - tak fascynuje mnie swiat parapsychologi od dziecka -chce wierzyc w zycie po smierci - choc by dlatego ( tak sobie to nieraz tlumacze ) ze by mniej sie jej bac( smierci) i mysle ze to jest zdrowe .Nie wiem czy duchy sa -ale jesli zycie konczy sie wraz ze smiercia - to czy warto zyc ( bo tak naprawde zycie to ciagla walka ,zmartwienia , troski bol itp ) nie pisze tak dlatego bo mam jakis dolek lub depresje -kocham zycie i jestem szczesliwy - i dlatego zajmuje sie (duchami ) by sie upewnic ,zobaczyc ,zrozumiec -i nie bac sie ze juz nigdy ze nie zobacze moich bliskich -tych ktorzy odszli -bo coz wazniejszego jest w tym zyciu -od ludzi. Pozdrawiam -eryll
eryll

Postautor: Zuzka » 09 lut 2010, 08:44

Z innych książek ks. F. Brune,a mam: Chronowizor - urządzenie do badania przeszłości. Śledztwo w sprawie niezwykłego wynalazku księdza Ernettiego.
Jeszcze nie czytałam, leży wśród książek odłożonych do czytania...
:)
Zuzka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!