O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 18 sty 2017, 15:23

A kto Ci tak czarny magu powiedział, że Jezus stworzył Ziemię? :shock: A co to ziemia jest budowlą, ktoś ją zbudował, skleił z papieru, czy jak? A jak powstała Ziemia - tak jak i każda inna planeta, a za stworzenie na niej warunków do naszego życia odpowiedzialny jest cały kosmos - układy, ścisły schemat, zależności.
jakąż Ty mnie straszysz karmą, co to jest karma, czego ona ma akurat dotyczyć mojej odpowiedzi? :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 15:47

danut pisze:A kto Ci tak czarny magu powiedział, że Jezus stworzył Ziemię? :shock: A co to ziemia jest budowlą, ktoś ją zbudował, skleił z papieru, czy jak? A jak powstała Ziemia - tak jak i każda inna planeta, a za stworzenie na niej warunków do naszego życia odpowiedzialny jest cały kosmos - układy, ścisły schemat, zależności.
jakąż Ty mnie straszysz karmą, co to jest karma, czego ona ma akurat dotyczyć mojej odpowiedzi? :lol:

Jezus nie stworzył Ziemi i ja tak nigdzie nie twierdziłem.
A karma to według mnie powrót na Ziemię dla każdego kto tu na tej planecie nie odnalazł Boga!
Bo z Ziemi nie uciekniesz gdzieś indziej dopóki dusza Twa nie przyjmie Boga nad siebie! Niestety - wszystko inne to brednie!
i każdy z Nas musi przyjąć do wiadomości że On istnieje (istnieje takie zjawisko które ma inteligencję!) albo wróci tu milion razy aż tego nie przyjmie - i to nie przez wyuczenie (wmówienie sobie tegoż) ale przez duchowy odbiór!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 18 sty 2017, 15:59

Czyli jesteśmy zgodni co do tego, że istnieją tak inteligentne zjawiska, nad którymi nikt nie ma władzy, które dotyczą każdego istnienia i każdej rzeczy i rządzą nimi ścisłe, sprawiedliwe i niezależne od czyjegoś "chcę"prawa, których nie daje się złamać, natomiast magowie myślą, ze oni mogą tego dokonać, co jest oczywistą brednią. Inni myślą, że taką nad mocą dysponują kosmici i że to oni je i to wszystko stworzyli, co również jest niedorzeczne, bo w takim razie któż stworzyłby ich? A karmą jest przyczyna i skutek wynikający z tych praw, z tych zależności wszystkiego od wszystkiego rządzących całym układem. Wymigać się i uciec z Niego oznacza niemożliwość swojego zaistnienia, bo poza nim nie ma nic.
danut

Postautor: Natasza » 18 sty 2017, 16:04

przypomniał mi się teraz wrzucony przez Pablo D. filmik z nagranego pierwszego spotkania dzikiego plemienia z cywilizowanym białym człowiekiem
polecam - szczerze polecam jako pasujący komponent do ostatniego tematu
to bardzo pouczający i dający wnioski rejestr zachowań w odniesieniu do zderzenia dwóch skrajnie ukształtowanych rozwojowo ludzi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 17:57

danut pisze:Czyli jesteśmy zgodni co do tego, że istnieją tak inteligentne zjawiska, nad którymi nikt nie ma władzy, które dotyczą każdego istnienia i każdej rzeczy i rządzą nimi ścisłe, sprawiedliwe i niezależne od czyjegoś "chcę"prawa, których nie daje się złamać, natomiast magowie myślą, ze oni mogą tego dokonać, co jest oczywistą brednią. Inni myślą, że taką nad mocą dysponują kosmici i że to oni je i to wszystko stworzyli, co również jest niedorzeczne, bo w takim razie któż stworzyłby ich? A karmą jest przyczyna i skutek wynikający z tych praw, z tych zależności wszystkiego od wszystkiego rządzących całym układem. Wymigać się i uciec z Niego oznacza niemożliwość swojego zaistnienia, bo poza nim nie ma nic.

Ale o wiele bardziej ciekawsze jest to z skąd się tu na Ziemi wzięliśmy i jaką mamy na ten temat wiedzę lub (z czym się tu urodziliśmy)?
Pamiętasz coś z poprzedniego życia lub masz jakieś przeczucia, sny odbiegające od normy? :)

Ja śnię co jakiś czas sen w którym goście na koniach w kolczugach, w hełmach do szpica z kolczugą (metalową siatką będącą przedłużeniem tegoż hełmu na szyi), z mieczem w dłoni z konia zabijają ludzi w mieście które właśnie upadło :) I widzę się w ich tłumie niejako z pierwszej osoby. Budzę się gdy próbuję zatrzymać miecz który tnie niewiastę ubraną na modłę średniowieczną. A Fanar to po arabsku światło przewodnie i takie imię nosili chłopcy urodzeni w okolicy dzisiejszej Albanii :)
Albo, że biegnę w jakimś bliżej nieokreślonym miejscu i czasie bo "nasi" wyglądem przypominający owady z kłami lub coś takiego właśnie przerwali linię obrony innych (ale ci inni odnoszę wrażenie są dobrzy cokolwiek to znaczy ale w moim snie jest to bez znaczenia). Moja rodzina twierdzi, że odkąd sięga ich pamięć to z uporem maniaka pytałem w co wierzy ta planeta a następnie wdawałem się w dyskusje (które odbiegały znacznie od poziomu dziecka, że nie interesowałem się niczym tylko tym) na temat ich wierzeń. Innymi słowy wygląda to tak, że od urodzenia pytałem o Boga i próbowałem sobie to sam przez siebie uwiarygodnić.
A Ty? Jest coś co w kółko ci się śni lub coś co nadaje temu Twojemu życiu sens? Coś w sensie po co tu jesteś?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 18 sty 2017, 18:59

Oczywiście, że jest tego i to bardzo dużo u mnie, ale wydaje mi się, ze i tu wiele zwłaszcza ze snów określających mnie w innym moim czasie tu opisałam. Najdalsze wspomnienia, hmm - też zostałam skazana, poświęcona na ołtarzu ofiarnym, ale z niego zwiałam - udało mi się, ponieważ kapłan tego obrządku podał mi nóż bym przecięła sobie żyły a krew spływałaby do dużej misy a ja tym nożem przecięłam liny jakimi byłam przywiązana do pala - działo się to na dużej polanie otoczonej lasem. Typowo naznaczony poszukiwaniem Boga byłby sen, ale trudno mi jest wytypować tę górzystą na pewno starożytną miejscowość( budowle z kamienia, domy kute w kamieniach, pisma na papirusie, sandały, nieszytą białą suknię przepasaną pasem) możliwe, że dotyczy to pierwszych Chrześcijan i mojej ucieczki przed prześladującymi ich, nie wiem przed kimś, ale groźnym i dzierżącym w rękach władzę coś jakby wojskiem i chodziło o jakieś tajne pismo, bardzo ważne dla mnie i dla nich, które miałam w rękach, musiałam ukryć je i siebie a potem odczytywałam je jakby dużej rodzinie, grupie, skupisku ludzi w jednym z takich ciemnych domów ( jaskiń). Znowu uciekłam przed pragnącymi mnie pojmać. Wygląda to tak, ze od urodzenia miałam bardzo wysoka duchowość, ciekawość i siłę w poszukiwaniu Boga na własną rękę, od modlitwy na kolanach nic nie mogło mnie oderwać musiałam skończyć to co zamierzyłam, pamiętam ze raz posikałam się aż przez to, ze po prostu nie mogłam jej tak sobie przerwać a miałam z 5 lat i było mi bardzo wstyd z tego powodu. Mojemu życiu sens nadaje wiele rzeczy, spraw, które poczytuje za obowiązek spełnienia ich tu, wiele jest też takich, które maja rozwiązać sprawy poza tą doczesnością.
danut

Postautor: amiko » 18 sty 2017, 21:49

Opisujecie bardzo ciekawe historie z poprzednich wcieleń.
amiko

Postautor: Xsenia » 18 sty 2017, 23:50

MODERACJA: :( znowu mi się oberwie za interwencję, ale niestety musiałam. Trzy posty zgłoszone przez forumowiczów, choć jak przeczytałam całą dyskusję to poleciało więcej. Najbardziej mnie smuci brak szacunku, który wychodzi w co drugim słowie. Bardzo przykre. I tym bardziej dobijające, że dzieje się to na tym właśnie forum, które jest dla ludzi rozwijających się w kierunku dobra. Tyle wątków o złu: "zło", "skąd sie bierze zło", "dlaczego ludzie źle postępują" i jak widać, do ludzi nic nie dociera.
Ponownie proszę o poszanowanie dyskutantów, proszę o nie robienie osobistych wycieczek, proszę o nie ocenianie innych i nie wytykania palcami. Szanujmy się nawzajem, tak jak chcemy by i nas szanowano.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 19 sty 2017, 07:17

Natasza pisze:[MODERACJA: część postu nie związana z tematem]
ilu jest tu nas? Mag pisał powyżej 3?
najgorzej jak pamięć się ulotniła i kluczy się wokół swojej jaźni
gdyby można było załozyć na tych ,, powyżej 3,, płaszcze to już widzę jak miotają się i plączą ich poły wokół nóg , jak wiją się i szamoczą
hahahh co za obrazek

albo się wszyscy ogarną i zrozumieją sytuację i skąd są i dlaczego albo przez jedną z osób będą szamotać w tym ja z nimi wszystkimi w tych ,, połach szmat,, wyżej opisanych

i polecam już generować siły na poznanie prawdy o swoim źródle

ile osób już to zobaczyło i odzyskało trochę więcej pamięci? no to witajcie na ziemi
możemy mniemać jacy jesteśmy cudowni i doskonali i że pochodzenie jest na pewno świetliste
przygotujcie się na szok - a jak już się ogarniecie z myślami , ochłoniecie zrozumiecie jakiego dokonaliście wyboru, może i dla siebie ale przede wszystkim dla ludzi

Witaj Xseniu - czy możesz mi powiedzieć :

1) co wg Twojej oceny było nie na temat w moim własnym utworzonym temacie?
2) dlaczego napisałaś do mnie dzisiaj mail prywatny, że mam się uspokoić bo inaczej mnie zbanujesz?
czy to dlatego , że napisałam Tobie na publicznym co myśę o Twoim wykorzystywaniu tego kim powinnaś być wypełniając służbę dla forum jako moderator?
Myślę, że zbyt osobiście bierzesz do siebie każdą konstruktywną uwagę
możesz mnie banować i będzie to wynik Twojej słabości

jeśli zamierzasz cenzurować moje wypowiedzi bo Ty tak uważasz a nie REGULAMIN- to MOJA DROGA sama stąd wyjdę
powtórzę - występujesz tu w dwóch rolach i to nadaktywnie : jako moderator i uczestnik - wykłócasz się i sprzeczasz publicznie jako xsenia

myślę, że widzi to więcej niż moja jedna osoba

ślad po mnie zostanie czy tu będę czy już nie- chyba , że weźmiesz gumkę i usuniesz wszystko co spisałam w dwóch tematach
i jeszcze na koniec : sprawa Malwiny i w tym twoje prześmiestwo w białych rękawiczkach:
maile a tym samym fakty są na mojej skrzynce! i powtórzę - splunęliście i przeprosicie
i żadne z was nie dostanie nigdy pomocy - zapamiętam co mówiliście - wasza trójca miłosiernych wspaniałych ludzi
i co skasujesz to także? kasuj ale i tak zdążą przeczytać heh

p.s.
Kochani wszystko czego mieliście się dowiedzieć - to co najważniejsze zostawiam Wam na tych kartkach
powtórzę : soldado jest JEDYNYM MEDIUM na tym forum, jest tez kilka osób mających pewne zdolności
reszta błądzi i będzie dalej to robić , ale kilka osób przynajmniej otarło i otrze się o refleksje
czytajcie i uczcie się i nie przerywajcie stawiania pytań
nieważne w co wierzycie ale osiągajcie szczęście dla siebie i innych

wszystko co napisałam JEST PRAWDĄ , macie narzędzia w słowach - i wiele z nich się dowiecie jeśli rozszyfrujecie sami siebie - wtedy to zobaczycie

do zobaczenia heh kiedyś

Re: Zaginęła Malwina

Wysłano: 21 sie 2016, 11:45
autor dharma
Mam nadzieję że to jednak nie Ona, chociaż dużo wskazuje na to że może być jak piszesz
Dziekuję i jakby jeszcze coś to bardzo prosze o wiadomości
Pozdrawiam serdecznie Basia

to była odp. Basi po mailu jaki przeczytała ode mnie po tym jak na publicznym poprosiłam ją o kontakt tylko na priv
otrzymała informacje - wymieniałyśmy się mailami i jak widzieliście, Basia milczała na publicznym i miała powód
całość korespondencji zostawiam dla nas a wy żyjcie dalej

wielu waszych bliskich przychodziło do mnie zanim zdążyłam zajrzeć w wasze tematy, ale jak kiedyś napisałam moim celem nie było kontaktowanie się z nieżyjącymi, ale przekazanie wam tego wszystkiego o tym, że nie jesteśmy sami i jedynie w otchłani wszechświata
i jeszcze jedno:
ktoś wyśmiewał moją metrykę, że na pewno jestem stara - moje zdjęcie ma Agnieszka , udostępnić je może tylko dwóm osobom - Ona dobrze wie komu
wiek - metryka, pojęcie czasu, mogłabym być pra pra pra pra pra babcią patrząc na to wszystko z perspektywy robaka

https://www.youtube.com/watch?v=0RyInjfgNc4
https://www.youtube.com/watch?v=xD7cIw10Uis

MODERATORA POPROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEGO TEMATU
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 19 sty 2017, 21:01

Nataszo nie zamykaj tematu , nie przejmuj sie tymi co wypisuja tutaj bzdury pod Twoim adresem, maja taka sama wiarygodnosc w swoich przedstawionych teoriach albo opisywanych doswiadczeniach co reszta z nas, ja nie zwracam uwagi na takie "pitolenie" i trzymam sie swoich doswiadczen i swojej prawdy a ,ze ten czy tamten maja inne zdanie.... maja do tego prawo , po to sa takie fora by kazdy mogl tutaj wyrazic swoje zdanie, widzenie swiata i podzielic sie swoimi doswiadczeniami :)

Nie daj sie zastraszyc i zniechecic tylko dlatego ,ze ktos tam cos "bajdurzy" o rzekomych swoich prawdziwych zrodlach , wszystkim innym zarzucajac nieprawde, to ze ma klapki na oczach to problem tej osoby a nie Twoj...
Wiesz kim jestes, co doswiadczylas i nikt Ci tego nie odbierze! Ja Ci wierze i jestes dla mnie osoba wiarygodna i nie tylko dla mnie. Uszy do gory Nataszo! :) :) :) :)

PS. Jesli zamierzasz opuscic te forum to ja ide z Toba :lol: ;)
Wysylam Ci wlasnie moj email na priv
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm