O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 20 sty 2017, 15:24

A co w moim źródle mają do roboty, albo do plątania się tam jakieś nieznane mi osoby? :shock:
danut

Postautor: Natasza » 20 sty 2017, 15:40

wszystko zaczęło się odkąd weszłaś danut na to forum
każdy nawet ,,święty ,, skłócał się z kolejną osobą i wchodził w konflikt [POMÓWIENIE]

narzekałaś na mnie gdy zobaczyłam co się dzieje wokół ciebie i ciągnie za tobą
miałaś wiele dobrego do zaoferowania i ja to naprawdę widzę
ale sposób w jakim się zatorowałaś pogrążył i zaprzepaścił wszystko
jest tego powód i dawno ci go przedstawiłam
myślisz , że dla żartu to tobie powiedziałam ?
powiedziałam : znajdź najbardziej wiarygodną drugą osobę na tej ziemi , która ,, widzi,, więcej niż większość
wróć i powiedz co usłyszałaś
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Nikita » 20 sty 2017, 16:05

najsmutniejsze jest to, ze Danut nie zamierza odpuscic...mimo, ze nie ma racji bedzie sie wyklocac do upadlego....[POMÓWIENIE]
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 20 sty 2017, 16:39

Nikita pisze:najsmutniejsze jest to, ze Danut nie zamierza odpuscic...mimo, ze nie ma racji bedzie sie wyklocac do upadlego....

No grzmijcie narody - ja nie mam racji, bo ja nie wiem kim jestem, gdyż wy to wiecie lepiej ode mnie :lol: [WSZCZĘCIE NOWEJ KŁÓTNI]
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 16:51

danucie, to jest temat Nataszy o doświadczeniach związanymi m. in. z istotami nie z tego świata i w tym temacie inni mają prawo się takimi doświadczeniami podzielić, bez względu na ich wiarygodność. Nie rozumiem co Ty tutaj robisz i czemu się z nimi wykłócasz, skoro Cię nie interesują ich doświadczenia. Nie zdziwcie się jak Xsenia usunie posty waszej kłótni - nie dlatego, że ma do kogoś z was uprzedzenie ale dlatego, żeby uratować główny temat tej dyskusji.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 16:55

OneNight pisze:danucie, to jest temat Nataszy o doświadczeniach związanymi m. in. z istotami nie z tego świata i w tym temacie inni mają prawo się takimi doświadczeniami podzielić, bez względu na ich wiarygodność. Nie rozumiem co Ty tutaj robisz i czemu się z nimi wykłócasz, skoro Cię nie interesują ich doświadczenia. Nie zdziwcie się jak Xsenia usunie posty waszej kłótni - nie dlatego, że ma do kogoś z was uprzedzenie ale dlatego, żeby uratować główny temat tej dyskusji.

Nie zauważyłeś tego, że mnie przywołują specjalnie tu? Cofnij się trochę w czytaniu bo i Ciebie wzywają. Nie odpowiesz im? A poza tym te ich doświadczenia bezpośrednio łączą tu ze mną, więc jak to jest?
danut

Postautor: Anka » 20 sty 2017, 17:03

Our Daily Bread- Chico Xavier
Bardzo często ludzie religijni interesują się głównie przeobrażeniem swoich przyjaciół w osoby zgadzające się z ich osobistymi przekonaniami. Zwykle trwają w długich i irytujących dyskusjach, w bezustannej grze słów, nie chwytając zdrowego, moralnego sensu.
Szczere serce odnowione w wierze nie może tak postępować.
Rozpraszanie tego fałszywego poczucia wyższości jest koniecznością. Ono atakuje uczucia u wielkiej ilości praktykujących.

Dopóki ludzie nie dojdą do nowych ścieżek wiedzy, w stopniowym objawieniu mądrości Bożej, dyskutujący, którzy skłaniają się do zła, będą trwać w utrudnianiu i przerywaniu ich rozwoju.
Logicznie rzecz biorąc, naśladowca Chrystusa nie powinien odmawiać wyjaśnień dotyczących Mistrza, lecz jeśli już objaśnił kłopotliwe tematy i spróbował nagrodzić swego brata ocenami, które czynią go szczęśliwym, nie odkrywając innych interpretacji, dlaczego dalej go nagabuje? Jeśli człowiek słyszy prawdę, ale jej nie rozumie, posiada wszelkie, oczywiste oznaki duchowego paraliżu. Dlatego bezcelowe będzie dalsze słuchanie i powtarzanie lekcji, ponieważ nikt nie może oszukać czasu. Mądry człowiek wchodzący w konflikt z ignorantem mógłby stać się nieczułym głupcem.
Dlatego nie marnuj swojego cennego czasu na monotonne wyjaśnienia komuś, kto jest niezdolny do ich zrozumienia, zanim nie ogarną go słońce, deszcz, ogień i woda doświadczeń.
Posiadasz przecież tysiące zasobów do pracy ze swoim przyjacielem, w uprzejmości, bez nakłaniania go do zgodności z twoim sposobem myślenia i twoją wiarą.

Mądre słowa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 17:11

Nikt mnie po nicku nie wzywał poza Tobą.
danut pisze: Pewnie OneNight też ma coś
do powiedzenia szczególnie Esti na
temat bezpodstawnych oskarżeń.

A ja się na Estię nie gniewam i nie mam po co domagać się przeprosin z tego powodu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 17:15

Zatem przeczytaj jeszcze raz spokojnie, a kim jest "Wasza trójka " według Nataszy masz wyszczególnione w innym temacie. A przeprosin od niej domaga się Natasza- na co odpowiedziała Xsenia i ja. Teraz czas na Ciebie. :)
danut

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 17:31

Anka piekny cytat i bardzo pouczjacy dla wszystkich.
Dziekuje Ci :)

Danut skoncz juz prosze te blazenade i przestan podjudzac i probowac sklocac tutaj na forum jednych uzytkownikow przeciw drugim.[POMÓWIENIE] Nie mam zamiaru wiecej z Toba dyskutowac, a kazdy jeden watek w ktorym nie bede brala udzialu a TY bedziesz mnie obrazac zaczne zglaszac do moderatora. Zegnam
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm