Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 02 lut 2017, 18:08

Natasza pisze:danut ależ ty wysysasz energię
naprawdę można tak z tobą bez końca , ale mam ważniejsze sprawy
śpij dobrze

A teraz mistrzyni uników :lol: Nie jestem senna, w tych godzinach mam jeszcze sporo energii.
danut

Postautor: Natasza » 02 lut 2017, 18:32

wiesz co, normalnie tego nie robię, ale coś ci powiem
w tym czasie gdy szykowałaś kolejny tekst zdążyłam ustalić coś z jedną z osób z tego forum, która ujęła mnie swoim człowieczeństwem ( jest wart tego)
oraz wesprzeć 4 akcje charytatywne by zrobić wszystko by uratować chore na raka mózgu dziecko i 3 konające zwierzęta
nie zawracaj mi d...
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 02 lut 2017, 19:11

Świetnie ze demony słabną. Cieszę się. :lol:
danut

Postautor: Natasza » 02 lut 2017, 19:21

Estio a widziałaś , że jestem ujawniona jako Szatan?
:twisted:

myślałam, że uda mi się zachować incognito
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: amiko » 02 lut 2017, 20:14

Natasza

Jeśli Ty tak bardzo pomagasz ludziom i duszom,to na pewno nie jesteś Szatanem. :shock:
amiko

Postautor: Xsenia » 02 lut 2017, 21:07

Amiko to był sarkazm w czystej postacie, nie przejmuj się.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 03 lut 2017, 09:44

amiko pisze:Natasza

Jeśli Ty tak bardzo pomagasz ludziom i duszom,to na pewno nie jesteś Szatanem. :shock:

Amiko, przyjacielu, najważniejszym celem istnienia jest bycie szczęśliwym- cieszenie się każdym oddechem , czerpanie czystej energii z otaczającego świata - ze słońca, z nieba, z ziemi , wody
i tyle samo stanowi cel pomaganie innym Istotom ludziom i zwierzętom - na równi !!!!

kiedyś mówiłam o malutkich krokach, nie trzeba robić wykroku
wystarczy idąc ulicą zobaczyć czy ktoś nie zatrzymał się przy słupie bo może zasłabł - zareagować od razu
widząc kulejące zwierzę sprawdzić czy wymaga naszej pomocy
jak ktoś żebra pod sklepem o bułkę - kupić mu ją bez wywalania mu w twarz ,, idź do roboty leniu,,

czasami wystarcza uśmiechnąć się do człowieka na ulicy idącego naprzeciwko - może idzie pogrążony w swoim problemie lub nienawidzi życia i ludzi
ten uśmiech może wiele zdziałać

jest tyle niezałatwionych spraw
możemy gadać godzinami CO TO JEST DOBRO, A CO TO MORALNOŚĆ
wykłócać się
i co z tego wynika , że znamy na pamięć regułkę i możemy o niej klepać pieśni
to jest nic nie warte, to jest tyle warte co moja zużyta wycieraczka w samochodzie - jak ją wymieniam nie ma ona dla mnie żadnej wartości
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pablo diaz » 03 lut 2017, 10:57

[quote="Natasza"][quote="amiko"]Natasza

jak ktoś żebra pod sklepem o bułkę - kupić mu ją bez wywalania mu w twarz ,, idź do roboty leniu,,

[/quote

Bardzo ciepłe przemyślenia Nataszo .Powinno to dotyczyć każdego człowieka .Gdybyśmy wzięli za wzór Twoje jakże mądre i piękne słowa cyt:
,,kupić mu ją bez wywalania mu w twarz ,, i zastosować do naszych przyjaciół (łek) z forum ,którzy kierują do nas słowa ,a w szczególności te ,które nie mają dla nas jaskrawości ,zrozumienia,kóre są niestosowne i odpowiedzieć ,,bez wywalania im w twarz ,,, drwinami ,umniejszaniem,obrażaniem itd. Odpowiedzieć pokorą, zrozumieniem i tolerancją.
Czowiek zmieniałby się bardzo szybko ,jednak niestety te zachowania pośród ludzi nie znalazły jeszcze miejsca .Czyż większość z nas nie mówi o miłości i pokoju,a ostatnie czasy człowieczeństwa obfitują w filantropię, ale cóz z tych słów i czynów skoro wciąz nikt z nas nie nauczył się jak żyć w miłości i pokoju,w dalszym ciągu człowiek na każdym kroku stosuje przemoc werbalną wobec braci,a co za tym sieje nienawisć,która jest zaprzeczniem miłości i braterstwa.

Duch Przyjaciel w Ewangelii według spirytyzmu mówi:

Miłosierdzie ,które polega na dawaniu jałmużny biednym jest najprostszym wyrazem dobroczynności.Jednakże istnieje miłosierdzie trudniejsze ,które ma zarazem większą wartosć-wybaczenie tym,których Bóg umieścił na naszej drodze,by wyrządzili nam cierpienia,a cierpliwość wytawili na próbe.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 03 lut 2017, 11:06

Pablo, nie wiem jak Wam ( choć co do Ciebie nie mam wątpliwości) ale wylałam nie raz łzy nad losem tych , którym dzieje się krzywda i cierpienie
nie należę do ludzi powściągliwych, i sporo mam w braku tolerancji i cierpliwości, ale jedno czego jestem pewna to , że pomogę jak tylko umiem każdemu bez względu na płeć, kolor skóry i wyznanie lub jego brak

wystarczy, że przestaniemy mówić o... a opowiemy co dziś zrobiliśmy dla innego istnienia- powinniśmy o tym mówić i to pokazywać jako przykład
trzeba chwalić ludzi publicznie za każde drobne rzeczy, nie bójmy sie pochwał, ganić to lubimy i krytykować ( w tym ja nie mam oporów także ) ale pokazujmy , że dajemy radę w tych super rzeczach! malutkich, mini ale to jak wejście pierwszego człowieka na księżyc

chciałam przy okazji pochwalić jednego człowieka z tego forum , który okazał ogromne zainteresowanie innymi ludźmi - wiesz, że mówię o Tobie
to się nazywa człowieczeństwo i wrażliwość
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 03 lut 2017, 14:40

OneNight pisze:Magu, Ty mi słów nie przekręcaj. Nikt ich nie robi NA STAŁE, bo to głupota kompletna. Przeważnie daje się im termin ważności lub się je niszczy, a pisałem "ponoć", no bo żaden tam ze mnie chaota, tak tylko słyszałem :twisted:

Oczywiście szlachetny człowiek (biały mag) istota doskonała wysyłając serwitory (po energię wcielonego zapisują mu w regule - termin wyłączenia). Ale wystarczy podać w tejże regule że po osiągnięciu celu ma wolność i może się udać gdzie wola :)
Oczywiście strony ezoteryczne są przepełnione radami "pseudo magów" którzy przestrzegają przed wszystkim gdyż sami nie maja pojęcia o niczym gdyż jedyne ich pojęcie dotyczy tytułów książek które traktują o praniu, gotowaniu i sf :)

Jak kiedyś napisałem do gościa który w dolnej etykietce miał "Mistrz Magii tam gdzie ja miałem "Nowicjusz" żeby mi udowodnił swą wyższość praktyczną i mnie zaatakował wszystkim co potrafi (jednocześnie informując że jak wyczuję jakąkolwiek energię obcą wokół swego pola to go zabiję) - to facet stwierdził "po co te nerwy przyjacielu przecież to widać gołym okiem - żeśmy równi" :lol: a to był "blef" z mojej strony (muszę zważać na regulamin :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi