O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 06 lut 2017, 16:43

Z tym, że Klimuszko coś pewnie widział i nie otwierał sobie do tego celu trzeciego oka, ani nie marzył o tym podczas snu. A symbolika katastrof w śnie ma zupełnie inne i osobiste dla śniącego znaczenie. Kiedyś wysłuchałam relacji z tego widzenia Kllimuszki, jest gdzieś w necie. Opowiada tam w szczegółach jak podczas spaceru w biały dzień nagle otwarła się przed nim inna przestrzeń i obserwował to co tam w niej się działo jakby z wysoka. Gdzieś 20 lat temu czytałam książkę "Nostradamus kontra Klimuszko" i po tej lekturze naprawdę nie wiem jak to jest z tymi jasnowidzącymi, co kształtuje im rzeczywistość, co na nią wpływa. Przed Nostradamusem była Apokalipsa, a przed nią Księga Daniela (ST), czy ma w tym coś do rzeczy to kto jakiej wersji się uczepił i dlatego jego widzenia są jej przedłużeniem i mocno trzymają się tej linii?
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 17:00

Magu sądzę , że ten obraz , który został mi pokazany z jakieś 10 razy , został przekazany jeszcze innym
i należy rozróżnić koszmar nocny od tego przed czymś został postawiony ktoś w ciele astralnym - przez kogoś kto ten obraz pokazuje
a robi to po wielu innych informacjach
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: amiko » 07 lut 2017, 06:51

danut

Kod: Zaznacz cały
Darmo, czy nie darmo, to jest to proceder szerzenia kłamstwa mający na celu zwykle jakiś niegodny cel, jeśli nie chęć wzbogacenia się to inny, ale zawsze nieuczciwy. Bo nie może być uczciwa manipulacja cudzym umysłem.

Nie widzisz jak w KK stosując czarną magię,manipulują umysłami wierzących? Z założonych pieczęci można i powinno uwolnić się samemu z pomocą obecnej w nas Światłości.

danut napisała do Natasza:"Znowu szerzysz mity o 10 procentach wykorzystywania przez ludzi mózgu, które są już dawno obalone. Cały mózg jest aktywny a o inteligencji osoby świadczy jego praca, ilość aktywowanych komórek co obrazuje się znacznym pofałdowaniem całej kory mózgowej".

Natasza napisała prawdę.Nie korzystamy z lewej półkuli mózgowej.Zachodzi pytanie,z jakiego powodu i przez kogo zostaliśmy od niej odcięci?
amiko

Postautor: danut » 07 lut 2017, 09:23

Ja korzystam, a jak wy nie, to koniecznie znajdźcie powód. :D
danut

Postautor: Natasza » 07 lut 2017, 14:08

amiko- przeciętna zdrowa jednostka ludzka używa dwóch półkul mózgowych, ale zazwyczaj jedna ma przewagę nad drugą ; zakłada się, że mężczyźni częściej używają lewej, kobiety prawej
ale jak sam wiesz, mózgi ludzkie bardzo się różnią - jedne wykorzystują większe zasoby ( geniusze) inne umiarkowanie a jeszcze inne na skutek chorób, wieku starczego lub na skutek powikłań genetycznych/okołoporodowych nie mają takiej możliwości dorównać średniej grupie

tak czy inaczej, nawet geniusze mają ograniczenia, i wiem co chcesz powiedzieć - dokładnie to samo co ja
nie wykorzystujemy całości możliwości - inaczej każdy byłby równy wobec siebie i miał nieograniczony dostęp do rozwoju technologicznego
oraz dostęp do stref takich jak kolejny wymiar
mamy blokadę i to zostało zmanipulowane na etapie kreacji - biblia o tym mówi w symbolice drzewa wiedzy - jedynego drzewa w raju z zakazem zjadania owocu
oczywiście to mity, ale jest w tym coś jeśli poddasz to głębszej refleksji
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 07 lut 2017, 16:38

właśnie trafiłam na taki filmik i sobie go oglądam, więc wrzucam kurs na niego, może ktoś nie ma co robić akurat

http://www.cda.pl/video/64747822
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 lut 2017, 17:03

Fantastyka i romanse paranormalne dwóch zagubionych dusz nie powinny być tematem tego forum!
danut

Postautor: Natasza » 07 lut 2017, 17:54

twój wykrzynik niczego nie zmieni
heh
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 07 lut 2017, 19:16

Natasza pisze:właśnie trafiłam na taki filmik i sobie go oglądam, więc wrzucam kurs na niego, może ktoś nie ma co robić akurat

http://www.cda.pl/video/64747822

A dzięki, lubię oglądać takie filmy.
Od siebie dodam to: http://cda.pl/video/13471044 Co prawda nie ma tam takich efektów specjalnych, ale daje do myślenia.

http://cda.pl/video/8734647
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: enka » 07 lut 2017, 22:56

Intensywnie od jakiegos czasu czytam Twoj watek i szczerze powiedziawszy troche mnie niepokoi to co przedstawiasz Nataszo, jako szary zwykly czlowiek poszukujacy odpowiedzi na rozne pytania, zaczelam sie bac tego co moze mnie spotkac po drugiej stronie. Ja rozumiem doswiadczone osoby to spoko, sobie poradza, a inni? Wizja ufoludkow manipulujacych czy jakos wykorzystujacych nie jest zbyt sympatyczna :? A do tego mysl co z moimi bliskimi, czy sobie poradzili. Ehh
enka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm