Nikita pisze:Tak czlowiek to najwieksze bydle w historii Ziemi...

Pablo diaz pisze:O mój Dobry Boże , Kasiu najdroższaja tak tego nie widzę,oczywiście,że człowieka wciąż wypełnia niedostatek moralny,ale ...
Ja w osobach z którymi obcuję zawsze znajduje pozytywne i dobre cechy...dzisiejszy człowiek nie jest tak rozeźlony jak w przeszłosci.Dziś głównym problemem każdego z nas jest niezrównoważona psychika ,stąd tyle depresji ,nerwic ,pyszałków ogólnie niespokojnych ludżi.Musimy być bardziej wyrozumiali dla siebie ,nadchodzące tysiąclecie to nauka miłości do nieprzyjaciół do osób dla nas nieprzychylnych ,czynienie im dobra,to ćwiczenie uprzejmości do zarozumialych.Taka postawa zrównoważy psychikę nawet najbardziej zatwardziałego rebelianta buntującego się przeciwko uniwersalnemu prawu miłości.

Mirek pisze:Każda walka jest z góry skazana na porażkę. To co napisał Pablo działa i widzę to w swoim otoczeniu. Zapewne i Pablo to przetestował. Danut sprawdź na własnej skórze jak to działa, a później napisz wnioski. Teraz tylko teoretyzujesz i nie jest tak jak piszesz, ponieważ te zasady, o których napisał Pablo oddziaływają na pole subtelne tej "złej" osobowości. A, że dobro nie może istnieć razem ze złem, to to zło albo prowadzi do unicestwienia tego co je wysyła albo zmienia się w dobro. Innej drogi nie ma.
cthulhu87 pisze: W ogóle musimy walczyć z tendencją, by zwracać wyłącznie uwagę na zło i ciągle "maglować je" w umyśle.

Krzysztoff pisze:Spróbuj przez pół roku niczego nie krytykować (na głos). Mi się na razie nie udało

Wróć do Działania charytatywne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości