Nauczyciele Nowej Ery

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nauczyciele Nowej Ery

Postautor: Mirek » 04 mar 2017, 13:33

Pawełek pisze:
Mirek pisze:Zachęca do przyjmowania uchodźców Muzułmanów

No uważam, że taka powinna być postawa chrześcijan. Powinni okazywać miłość bliźniemu. A to, że zdarzają się różne akcje z nimi, to już inna sprawa...

Dlaczego nie nakłania do przyjmowania Chrześcijan z krajów, gdzie są prześladowani i mordowani? Taka powinna być postawa Chrześcijanina, przyjmować innowierców, którzy chcą rozprzestrzenić swoją religię i wprowadzić swoje zasady, a braćmi w wierze nie należy się interesować?
To, że mamy w Europie tylu imigrantów to wina Merkel, która sobie wymyśliła, że w związku z tym, iż brakuje w Niemczech ok. 2 500 000 rąk do pracy zaprosi imigrantów z Afryki Północnej. Wyselekcjonuje tych z wyższym wykształceniem, a resztę odeśle do krajów Europy Wschodniej. Przykrywką na ten plan miała być wojna w Syrii. 3/4 tej imigracji to mężczyźni w sile wieku.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 04 mar 2017, 14:20

Mirek pisze:
Krzysztoff pisze:Mirek , przez chwilę myślałem że ogłosiłeś się Jezusem - jak przeczytałem początek postu :) :)

co masz do Franciszka ?

Zachęca do przyjmowania uchodźców Muzułmanów, nakłania do ateizmu. Uważa, że ten co przestrzega przykazania od 4 do 10 jest lepszym człowiekiem niż ten co przestrzega tylko pierwsze 3. A przecież wiadomo, że przestrzegając 3 pierwszych przykazań nie da się nie przestrzegać pozostałych.

OneNight pisze:1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną.
2. Nie będziesz brał imienia Pana Boga swego na daremno.
3. Pamiętaj , abyś dzień świety święcił.

Pomyślałem sobie właśnie, że problem z fundamentalistami islamskimi jest taki, że nadzwyczaj konsekwentnie przestrzegają tych pierwszych 3 przykazań :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 04 mar 2017, 21:06

Chrystus sprecyzował 3 pierwsze przykazania: „Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem., a bliźniego swego jak siebie samego." Gdy zachowuje się je, to nie ma miejsca na kradzierz, morderstwo, cudzołóstwo, brak szacunku dla innych ludzi.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 05 mar 2017, 01:01

Kto jest bratem -Mateusza 12:47-50
"Ktoś rzekł do Niego: Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą. Lecz On odpowiedział temu, który Mu to oznajmił:Któż jest moją matką i którzy są moimi braćmi? I wyciągnąwszy rękę ku swoim uczniom, rzekł: Oto moja matka i moi bracia.Bo kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten Mi jest bratem, siostrą i matką. "

Czy mulzumanie gwalcacy i molestujacy europejskie kobiety i dzieci wedle nauk ich proroka sa bracmi naszymi, lub Ci ktorzy kopia i bija na ulicach europejczykow....???
Jasno chyba wypowiedzial sie w tym temacie Jezus...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Pablo diaz » 05 mar 2017, 08:26

Estia72 pisze:Kto jest bratem -Mateusza 12:47-50
"Ktoś rzekł do Niego: Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą. Lecz On odpowiedział temu, który Mu to oznajmił:Któż jest moją matką i którzy są moimi braćmi? I wyciągnąwszy rękę ku swoim uczniom, rzekł: Oto moja matka i moi bracia.Bo kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten Mi jest bratem, siostrą i matką. "

Czy mulzumanie gwalcacy i molestujacy europejskie kobiety i dzieci wedle nauk ich proroka sa bracmi naszymi, lub Ci ktorzy kopia i bija na ulicach europejczykow....???
Jasno chyba wypowiedzial sie w tym temacie Jezus...

Tak,każdy nawet największy morderca i zbrodniarz jest naszym bratem i jemu należy się jeszcze większa miłość i wybaczenie z naszej strony.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 06 mar 2017, 13:35

Najwięcej miłości potrzebują jej ci, których najtrudniej kochać :(
Gdyby Adam i Ewa byli mięsożerni, to zamiast jabłka zjedliby węża i nadal mieszkalibyśmy w Raju.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 06 mar 2017, 23:16

Pablo diaz pisze:
Tak,każdy nawet największy morderca i zbrodniarz jest naszym bratem i jemu należy się jeszcze większa miłość i wybaczenie z naszej strony.

Milosc i wybaczenie owszem, ale czy jesli wiesz ze ktos jest morderca , zlym czlowiekiem , gwaltownym to zapraszasz go do swojego domu zeby w nocy poderznol gardla Tobie i Twojej rodzinie?
Ci ktorzy przyjezdzaja teraz do europy jako uchodzcy nie uciekaja przed wojna i przesladowaniem,oni niosa wojne i przesladowanie, przyjezdzaja tutaj po Twoje pieniadze i zycie na Twoj koszt nie dajac nic w zamian, nie mowie ze wszyscy ale wiekszosc, a wiesz co jest najgorsze ,ze Ci ktorzy uciekli przed przesladowaniem do niemiec czy innych krajow , nadal sa przesladowani , gwalceni, bici i ponizani w obozach do ktorych przybyli i nikt nie chce im pomoc, ba wladze udaja ze nie ma wogole takiego problemu...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: jario » 07 mar 2017, 08:42

"ze Ci ktorzy uciekli przed przesladowaniem do niemiec czy innych krajow , nadal sa przesladowani , gwalceni, bici i ponizani w obozach do ktorych przybyli i nikt nie chce im pomoc, ba wladze udaja ze nie ma wogole takiego problemu..."

Nie wiem jak to wyglada w innych krajach ale jezeli chodzi o Niemcy a wszczegolnosci w regionie ktorym mieszkam nie moge sie zgodzic z takim sformolowaniem.Pomoc ze strony panstwa byla i jest ogromna,wszechstronna i widoczna "golym okiem" nawet dla osob ktore w tej pomocy w zaden sposob nie uczestnicza bezposrednio.Mysle ze Niemcy mimo ogromnego zaskoczenia iloscia i nieprzygotowania na ta ilosc uchodzcow poradzil sobie z tym na prawde dobrze.
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 07 mar 2017, 15:03

Niestety jesteśmy świadkami/uczestnikami starcia 2 cywilizacji, a tam gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą.

Może oto nadchodzi okazja do przebaczania oprawcom i wytrwania w wierze.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: czarnyMag » 08 mar 2017, 14:47

ale wiecie o tym że to przykazanie "czcij ojca i matkę swoją" nie odnosi się do Waszych rodziców tylko do Stwórcy i Ziemi :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi