Totalny brak bezwględnej prawdy "spirytyzm"

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Totalny brak bezwględnej prawdy "spirytyzm"

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 10:28

Praktyka - Teoria, Spirytyzm ("spirytualizm") - Spirytyzm kardekański, Prawda - Domniemania

Tyle różni prawdę od jej zakłamania!

Na forum są: Pablo diaz, Krzysztoff, Estia72, danut, Mirek, Kris, soldado, Natasza, Nikita, Xsenia, OneNight, Pawełek i wiele, wiele więcej nowych i "starszych forumowych" ludzi - czyli ludzie reprezentujący Wszystko (nauka, pragmatyzm, inżynieria, domniemania, i wiara!

A któryż z wyżej wymienionych się odważył / dla praktyki / dla kontynuacji / dla czegokolwiek potwierdzić cokolwiek?! ŻADEN!!! - Wszyscy domniemują - a czemóż to?! Bo Jezuici wyznający Satanę trzymają na powrózku jak cały katolicyzm z jegoż wasalami ?! :twisted:
No gdzie jest ten Nasz Mistrz Hipolit Rivail (Allan Kardek)?! Czemu mi nie odpowiada?! A WY nie czujecie potrzeby uwiarygodnienia nagle?! Bo u Was to w co wierzycie na podstawie

Gdy Go wzywam (nie bacząc o miłość spirytystów i ich cześć) MILCZY! i Hipolit Rivail (Allan Kardek) milczy dla "maga" - ALE CZEMU MILCZY DLA WAS?!
...bo szuka wyjścia z czeluści? :twisted:

Powiedzcie mu, że czarnyMag z Krakowa mówi mu - idź wzywając Mego Niku - Ja cię "mistrzu znajdę :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Totalny brak bezwględnej prawdy "spirytyzm"

Postautor: Pawełek » 06 mar 2017, 10:36

Co chcesz osiągnąć tym tematem?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 10:48

Pawełek pisze:Co chcesz osiągnąć tym tematem?

To temat poświęcony nie tylko Kardekowi ale również tym wszystkim Wielkim Spirytystą którzy bez uzasadnienia przejęli pojęcie "spirytysta" wkładając je w pozycję (bez uzasadnienia - nauka)!

Chcę by ktokolwiek napisał, że duch mistrza spirytyzmu potwierdził u niego że jest tak jak wierzył za życia materialnego! Dużo chcę?
Może Wy/Ty masz czas - ale ja nie wcielam się dla zabawy! Dlatego ja szukam w przeciwieństwie do Ciebie/Was!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 06 mar 2017, 10:52

Mam cały czas wrażenie, że sam wierzysz w spirytyzm ale z tego względu że to wszystko byłoby za proste starasz się za wszelką siłę znaleźć jakieś argumenty go podważające.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 11:10

Pawełek pisze:Mam cały czas wrażenie, że sam wierzysz w spirytyzm ale z tego względu że to wszystko byłoby za proste starasz się za wszelką siłę znaleźć jakieś argumenty go podważające.

Wierzę w spirytyzm :!: Ale chciałbym by ktoś z kompetentnych zapytał jednego z tych czołowych przedstawicieli spirytyzmu co teraz gdy jest duchem uważa :?: :!:

Sam pytałem ale Pan Hipolit (lub "przebieraniec") najpierw mnie szarpnął we śnie i usłyszał ode mnie: "wybacz duchu alem totalnie zmęczony!" a następnej nocy zastraszył mą małżonkę tak, że w dalszym ciągu nie wiem jak to jest z Panem Hipolitem (lub "przebierańcem" który go próbuje zastąpić) :?: Ale Ty/Wy moglibyście coś wreszcie uwiarygodnić - gdyż każdy kto zmyśla zastrzega: NIE RÓB TEGO CO JA :!:
...ale Wy to wiecie (wiecie jak gadają dusze upadłe które nie chcą być rozszyfrowane) Wiecie :?: Mam nadzieję że wiecie :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: cthulhu87 » 06 mar 2017, 11:15

http://www.portal.spirytyzm.pl/pytania-i-odpowiedzi/

Czy mogę skontaktować się z Duchem sławnej osoby i dowiedzieć się czegoś więcej na temat jej życia?

Teoretycznie istnieje możliwość kontaktu z każdym Duchem, jednakże w praktyce w większości przypadków jest to niemożliwe. Duchy mają w zaświatach swoje zajęcia, które uniemożliwiają im przybycie na każde nasze wezwanie. Ponieważ reinkarnacja jest faktem, może się również zdarzyć, że Duch osoby, z którą chcemy się skontaktować, ponownie się wcielił, a wówczas kontakt z nim jest bardzo utrudniony.

Trzeba również pamiętać, że w przypadku tego typu osób nie mamy również środków do tego, by zweryfikować ich tożsamość. W większości przypadków jakiś żartowniś z zaświatów pod taką postać się podszyje i udzieli nam odpowiedzi na każde pytanie. Pewność co do tożsamości Duchów uzyskujemy niemal wyłącznie w sytuacji kontaktu z Duchem bliskiej nam osoby, która potwierdza swoją tożsamość, przekazując nam informacje ze swojego życia, o których wiemy tylko my, a niekiedy takie, o których wie sam zmarły.

Do wszelkich przekazów z zaświatów podpisywanych znanymi nazwiskami należy podchodzić więc sceptycznie i skupiać się na informacjach w nich zawartych, analizować je w oparciu o zdrowy rozsądek i naszą wiedzę, nie przejmując się zbytnio, kto się pod nimi podpisał.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 11:31

cthulhu87 pisze:http://www.portal.spirytyzm.pl/pytania-i-odpowiedzi/

Czy mogę skontaktować się z Duchem sławnej osoby i dowiedzieć się czegoś więcej na temat jej życia?

Teoretycznie istnieje możliwość kontaktu z każdym Duchem, jednakże w praktyce w większości przypadków jest to niemożliwe. Duchy mają w zaświatach swoje zajęcia, które uniemożliwiają im przybycie na każde nasze wezwanie. Ponieważ reinkarnacja jest faktem, może się również zdarzyć, że Duch osoby, z którą chcemy się skontaktować, ponownie się wcielił, a wówczas kontakt z nim jest bardzo utrudniony.

Trzeba również pamiętać, że w przypadku tego typu osób nie mamy również środków do tego, by zweryfikować ich tożsamość. W większości przypadków jakiś żartowniś z zaświatów pod taką postać się podszyje i udzieli nam odpowiedzi na każde pytanie. Pewność co do tożsamości Duchów uzyskujemy niemal wyłącznie w sytuacji kontaktu z Duchem bliskiej nam osoby, która potwierdza swoją tożsamość, przekazując nam informacje ze swojego życia, o których wiemy tylko my, a niekiedy takie, o których wie sam zmarły.

Do wszelkich przekazów z zaświatów podpisywanych znanymi nazwiskami należy podchodzić więc sceptycznie i skupiać się na informacjach w nich zawartych, analizować je w oparciu o zdrowy rozsądek i naszą wiedzę, nie przejmując się zbytnio, kto się pod nimi podpisał.

Dlatego uważam, że te Wasze seminaria (gdy się spotykacie) powinny być poszerzone o przekazy z "tamtej strony" przez grupę wyselekcjonowanych osób oddelegowanych do tych kontaktów! A jak wiemy nie stanowi przeszkody kontakt obecnie 3-ch osób do tej samej istoty z trzech różnych miast w różnych położeniach geograficznych!
Bo to nie jest jak podawał Ks. Brune, że duch nie może się rozdwoić i odpowiedzieć jednocześnie w dwóch miejscach o tej samej porze (czy trzech :)
Ks. Brune - B R E D Z I Ł :!:

A duch już wcielony (wyższy chociażby o rozwój) nie ma z tym że jest wcielony żadnych ograniczeń - jak jest w czasie wezwania medium akurat wcielony to jest się w stanie rozdzielić obojętnie w oparciu o kogo !

A jak Wy nie macie wiarygodnych narzędzi w oparciu o swój umysł by oddzielić prawdę od fałszu - to kto ma?! Wy macie!
Najpierw Wasze media nawiążą kontakt - a potem to co uzyskacie rozbijecie o wasze mózgi tzw. "burza mózgów" - a potem podacie na swym forum do dalszej obróbki w oparciu o moderatora!

Obecnie nie ma wiary dla wiary - średniowiecze już poszło do lamusa!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 12:11

A gdzie jest największe medium spirytyzmu Francisco Cândido Xavier? Napisał pismem automatycznym ponad 200 książek które TV Brasilia przyjęła że pisał kilkoma stylami pisma (pisma nie do podrobienia) - i zamilkł! Gdzie jest ten duch?! :twisted:

Niemcy, Francja, Hiszpania, Polska, Rosja, Chiny nie odnotowały go że istnieje! Europa, Azja, Afryka i Australia też :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 12:36

O jest coś nowego - książka Allana Kardeca "Opętania" :D

Nie słyszałem by autor za swego życia napisał podobną publikację - więc jest to książka napisana przez "Towarzystwo Spirytystyczne" które pewnie analizuje coś w co nie wierzy w oparciu o swój umysł :D

Ciekawe jakie są tam wnioski?

Wy przecież negujecie podobne doświadczenia - więc są formułowane te wnioski w oparciu o Sokratesa który wolał się otruć niż żyć poza nawiasem uwielbienia? Czy w oparciu o Hipolita którego Watykan uznał za opętanego? A może o Xsaviera któremu duch z ciemnej strony powiedział że jest Emmanuelem?

Szatan: "Słuchaj Xsavier! Jam jest Jaśnie Oświecony Imperator Emmanuel ale możesz mi mówić po imieniu byle byś świadczył za Mną i zwodził dla Minie" :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 12:59

No i Divaldo Franco "otwieram okno w lecie i widzę soczystą zieloną trawę a na niej kwiaty....miliony kwiatów (od razu wiem że Bóg istnieje i kocha nas").

a ja widzę kominy i od razu wiem, że gdybym go zobaczył to bym go udusił więc wiem, że Bóg jest wielki, że tak mądrze nas rozdzielił :evil:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi