rivail.pl - Nowości

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: rivail.pl - Nowości

Postautor: Sebastian » 02 lip 2010, 23:06

Przeczytałem "Plany wydawnicze 2010-2011" i aż jestem w szoku. Ale to bardzo miły szok. Nie spodziewałem się, że aż tyle książek jest zaplanowanych już. No i jeszcze w tym roku jak widzę ma się pojawić niejedna lektura spirytystyczna! :)
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 28 lip 2010, 11:46

Jeśli przeczytaliście post na stronie głównej, wiecie, że na stronie szykują się spore nowości... Myślę, że nowa wersja sklepu będzie dostępna już w weekend i będziecie mogli ją wypróbować, zamawiając kwartalnik.

Dobra wiadomość jest też taka, że przynajmniej na chwilę pojawią się zapewne znów w sprzedaży Opowieści Spirytystyczne i Księga Duchów. Piszę: "zapewne", bo to nigdy nie wiadomo. Udało mi się zakupić kilka książek w jednej księgarni wysyłkowej, ale zdarzało mi się, że tego typu księgarnie anulowały część zamówienia, bo nie miały w rzeczywistości książek na składzie. Przynajmniej tutaj chcę, by rivail.pl było inne. Jeśli książka jest w ofercie, znaczy, że jest dostępna od zaraz.

A może w oparciu o Wasze doświadczenia ze sklepami internetowymi, macie jakieś sugestie? Co przydałoby się wprowadzić? Być może jakieś techniczne usprawnienia sklepu?
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 28 lip 2010, 19:30

Tak naprawdę na Rivail jest w sumie wszystko, co powinno być w internetowym sklepie (no dobra, nie sprzedaje się tylko koszulek z napisem SPIRYTYZM, kubków ze zdjęciem Kardeca czy Pepsi o smaku winogronowym, ale chyba nie o to chodzi ;D).

Nie pamiętam tylko czy jest opcja płatności przez PayPal, mTransfer itp. (tak jak na Merlinie czy Allegro), ale nie wiem czy to nie wiązałoby się z dodatkowymi opłatami czy coś ^^'

I właśnie co do dostępności m. in. KD - można by nie usuwać/ukrywać z katalogu niedostępnych pozycji (chyba, że już nie mają być dostępne) tylko po prostu dać czerwony duży znaczek "Towar niedostępny".
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 28 lip 2010, 20:22

Sebastian pisze:Nie pamiętam tylko czy jest opcja płatności przez PayPal, mTransfer itp. (tak jak na Merlinie czy Allegro), ale nie wiem czy to nie wiązałoby się z dodatkowymi opłatami czy coś ^^'

Jest opcja płatności przez dotpay.pl, który obsługuje m.in mTransfer, płacę z Inteligo, karty kredytowe itp. Wprowadzenie tej opcji trochę zajęło, bo musiałem podpisać umowę z dotpayem, ale myślę, że warto, bo ja sam z takiej opcji najczęściej korzystam... Oczywiście jest przy tym pobierana prowizja, ale na szczęście niezbyt duża. Plusem dla mnie jest to, że wiem, kiedy pieniądze będą dostępne... Zdarzało mi się już czekać na przelew prawie dwa tygodnie albo otrzymywać zwrot książki wysłanej za pobraniem, więc to akurat jest duży plus.

Sebastian pisze:I właśnie co do dostępności m. in. KD - można by nie usuwać/ukrywać z katalogu niedostępnych pozycji (chyba, że już nie mają być dostępne) tylko po prostu dać czerwony duży znaczek "Towar niedostępny".

Racja. Może to dobry pomysł... Mogę przy okazji napisać, kiedy książka będzie znów dostępna.

A co do kubków, koszulek itp. to też pomysł warty rozważenia :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 28 lip 2010, 20:27

konrad pisze:A co do kubków, koszulek itp. to też pomysł warty rozważenia :D

Koszulki to dopiero byłaby dobra reklama :P
A i kubek fajna sprawa ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 28 lip 2010, 20:29

Jako bonus do prenumeraty? xD Koszulka z logo Wyd. Rivail? ;D To by nawet nie było trudne do zrealizowania.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 28 lip 2010, 20:33

Ja tam bym bardziej widział coś na styl "szukania odpowiedzi na to co jest po śmierci" itd.
Bo zawsze można tak gdzieś iść, ktoś zauważy, zobaczy "www.spirytyzm.pl" i zajrzy ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 28 lip 2010, 21:59

Moim zdaniem lepiej skupić się na sensowniejszych pomysłach, np. kursie spirytystycznym, niż haftowanych majtkach z wizerunkiem Kardeca. :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Sebastian » 28 lip 2010, 22:05

Ale co zrobią spirytyści bez kardecowych majtek? :( :( :(
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 28 lip 2010, 22:27

Sebastian pisze:Ale co zrobią spirytyści bez kardecowych majtek? :( :( :(

No właśnie :(
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna