kontakt z duchem podczas snu ciala

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

kontakt z duchem podczas snu ciala

Postautor: Edi » 30 mar 2017, 19:21

Witajcie,

Przypomina mi się pewna kwestia o której wspominał Kardec.

Mianowicie, że istnieje możliwość nawiązania kontaktu z duchem osoby, która jest w spoczynku (śpiącej).
Jak wiemy duch/dusza podczas gdy ciało odpoczywa (śpi) może się uwalniać.

Jak myślicie ??
Czy jest również możliwe uwolnienie się ducha osoby, która znajduje się w stanie śpiączki lub śpiączki farmakologicznej?

Czy istnieje możliwość kontaktu z taką osobą (jej duchem) ?

Dziękują za wasze odpowiedzi
Awatar użytkownika
Edi

Re: kontakt z duchem podczas snu ciala

Postautor: Pawełek » 02 kwie 2017, 08:55

Teoretycznie tak.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 02 kwie 2017, 10:55

Z tego co pamiętam, oobenauci prowadzili takie eksperymentu. Spirytyzm mało mówi o praktycznym rozwijaniu takich zdolności. Musisz szukać pod hasłem "forum oobe", ale z tego co wiem, to rejestracja na jedynym aktywnym forum o tej tematycę jest płatna - 5zł smsem chyba.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pablo diaz » 07 kwie 2017, 14:44

Wiele ciekawych badańprzeprowadził Pan Aleksandre Aksakof ,tu zaproponował bym Ci dzieło tego autora ,,Animismo y Espiritismo,, ,niestety w j.portugalskim http://momento.sobaoticaespirita.com/an ... itismo.pdf

W książce ,,Vivencia mediuminica.. psychografia otrzymana od Joana de Angelis czyta się.

Jednym z trudniejszych pytań odnośnie doświadczeń praktycznych (mediumicznych) jest rozróżnienie między zjawiskami mediumicznymi,a animistycznymi inaczej psychicznymi osób lub medium znajdujących się przy ewokacjach.
Na wstępie dzieła,,Animismo y Espiritismo,, Aksakof mówi:że zjawiska (mediumiczne w klasyfikacji Kardeka)
podobne są do zjawisk personalistycznych -tu przepraszam ,ponieważ nie wiem czy w prawidłowy sposób
wyraziłem ten termin ,cytuję na czym polega zjawisko personalizmu :
,,Zjawisko personalizmu (osobowości) lub przejaw podświadomości (nieświadomości),którego charakter dominujący
przybiera nazwę lub osbowość rózniącą się od tych,które sensytywność zwykle prezentuje klasyfikowane są
jako intermediumiczne,ponieważ infiltrują się z zaciszem intymności.
Wszystkie wiadomości przeniesione z podświadomości do świadomości pokazały by archiwizowane sugestie,wewnętrzne procesy psychologiczne osobowości,wspomnienia z poprzednich żyć oraz archetypy,,.

Joana de Angelis

Zawsze warto ,a wrecz trzeba zwrócić uwagę na rozróżnienie otrzymanej zawartości .
Niestety wciąż brakuje nam wiedzy spirytystycznej ,która rzuca światło na wiele zagadnień,przez,co powstaje wiele przeciwieństw, niezgodności,a przede wszystkim brakuje zdyscyplinowanej grupy spirytystycznej (centrum) ,która zajęła by się badaniami mediumicznymi.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Wróć do Pytania i odpowiedzi