Czy zło zawsze rodzi zło?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy zło zawsze rodzi zło?

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2017, 23:00

Ryszard pisze:Zapewne nawet w Polsce są ludzie którzy uczciwie dorobili się wielkich majątków, jednak niewielu, większość to politycy (lub ich rodziny), mafia akcyzowa, paliwowa, watowska, sędziowska, prokuratorska, adwokacka, urzędnicza, wyłudzacze kamienic, lekarska itp itd
Długo by wymieniać, nie sądzę by ktokolwiek z nas był bogaczem, 6 tys to teraz w miarę przyzwoity zarobek, jednak nie czyni bogaczem.
Nędza to emeryci i renciści, którym plan Balcerowicza odebrał w miarę godne życie, także Tusk zabierający wkłady z OFE , ratując swój budżet, oraz pijacy i lenie.
Czy teraz zrozumiałeś ?

Zrozumiałem - Ty osądzasz i bardzo łatwo ci to idzie :twisted:
A na jakiej podstawie osądzasz ludzi którzy starają się przetrwać w państwie złodziei? (no bo widzisz feudalizm i imperializm się już dawno u nas skończył a my nadal niczym niewolnicy pańszczyźniani mamy płacić podatki które wymyślił jakiś pokurcz który sam siebie mianował królem naszego życia nikogo nie pytając o nic :!: Gość polityk/poseł/premier/ustawodawca nigdy nie dołożył złotówki do majątku narodowego ale wie lepiej i potrzebuje naszych pieniędzy by nam dawać i dzielić z naszego!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Ryszard » 18 sie 2017, 19:31

Umiem patrzeć i widzieć.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 21 sie 2017, 10:39

Nie tylko zli sie dorobili...np. byly szef Optimusa pan Roman Kluska nie byl nieuczciwym czlowiekiem a sie dorobil. I wielu innych dobrych ludzi zyje sobie dobrze. Zlym moze latwiej sie dorobic bo sa bezwzgledni...ale majac te wiedze wiem, ze nie warto sie dorabiac kosztem innych bo to wsyzstko wroci...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 21 sie 2017, 10:59

Nikita pisze:Nie tylko zli sie dorobili...np. byly szef Optimusa pan Roman Kluska nie byl nieuczciwym czlowiekiem a sie dorobil. I wielu innych dobrych ludzi zyje sobie dobrze. Zlym moze latwiej sie dorobic bo sa bezwzgledni...ale majac te wiedze wiem, ze nie warto sie dorabiac kosztem innych bo to wsyzstko wroci...

Napisałem wyraźnie, nie wszyscy a większość, nie mam na myśli tych którzy dobrze żyją, ale miliarderów.
Agenci WSI, prominenci z dawnego PZPR, "twórcy TV", politycy, wielu tzw działaczy pookrągłostołowych, sędziowie, adwokaci, wreszcie mafie najróżniejszego autoramentu.

Zlym moze latwiej sie dorobic bo sa bezwzgledni

Nie napisałem o tych którzy sie dorabiali, ale o tych którzy zdobyli majątki nielegalnie.
np Kulczyk, twórca TVN, twórca Polsatu ...................................... i tysiące innych
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 21 sie 2017, 11:04

Czy trzeba byc miliarderem aby byc szczesliwym? Ich zycie szybko minie i przyjdzie czas na zaplate...nie warto okradac spoleczenstwa.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 21 sie 2017, 11:20

Nikita pisze:Czy trzeba byc miliarderem aby byc szczesliwym? Ich zycie szybko minie i przyjdzie czas na zaplate...nie warto okradac spoleczenstwa.

Nie warto być nadmiernie bogatym, temat dotyczył czy zło ma się lepiej na ziemi czy dobro.
Póki co zło zawsze zwycięża.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 21 sie 2017, 14:11

Nie zawsze...znam ludzi zlych , ktorych karma dorwala i musieli mocno cierpiec....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 22 sie 2017, 08:31

Ryszard pisze:
Nikita pisze:Czy trzeba byc miliarderem aby byc szczesliwym? Ich zycie szybko minie i przyjdzie czas na zaplate...nie warto okradac spoleczenstwa.

Nie warto być nadmiernie bogatym, temat dotyczył czy zło ma się lepiej na ziemi czy dobro.
Póki co zło zawsze zwycięża.

Dla pesymisty wszystko przedstawia się w czarnych barwach.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 22 sie 2017, 19:23

No właśnie Ryszardzie. Jeżeli dla Ciebie lepiej ode mnie ma złodziej, który może sobie kupić 5 willi, a mnie nie stać to znaczy, że powinienem czuć się oszukany przez Boga, bo tylko Ci co są ''sprytniejsi'' będą mieć lepiej na Jego Ziemi. Zacznijmy więc wszyscy się okradać według ''dziwnego prawa bożego'' i jak myślisz czy takiego świata oczekiwał Bóg?

Na przyszłość: Naprawdę postaraj się trochę pogłówkować, pofilozofować nad danym problemem, filozofia wyszła z właściwej mody 2,5k lat temu, co nie znaczy, że nie używanie jej dziś jest rzeczą właściwą - dowód na to był przed sekundą.

Pozdrowienia serdeczne. Ależ ja sie napozdrawiam heh ;)

Ps. Przepiękny podpis.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Ryszard » 23 sie 2017, 10:47

1Prawda1 pisze:

No właśnie Ryszardzie. Jeżeli dla Ciebie lepiej ode mnie ma złodziej, który może sobie kupić 5 willi, a mnie nie stać to znaczy, że powinienem czuć się oszukany przez Boga, bo tylko Ci co są ''sprytniejsi'' będą mieć lepiej na Jego Ziemi. Zacznijmy więc wszyscy się okradać według ''dziwnego prawa bożego'' i jak myślisz czy takiego świata oczekiwał Bóg?

Na przyszłość: Naprawdę postaraj się trochę pogłówkować, pofilozofować nad danym problemem, filozofia wyszła z właściwej mody 2,5k lat temu, co nie znaczy, że nie używanie jej dziś jest rzeczą właściwą - dowód na to był przed sekundą.

Pozdrowienia serdeczne. Ależ ja sie napozdrawiam heh ;)

Ps. Przepiękny podpis.

Nie mieszałbym w to Boga , nikt nie ma prawa interpretować, przeinaczać, tłumaczyć, co i jak myśli Bóg tak jak robi to np Kościół, czytaj kolejni Papieże.
Zło ma się na ziemi lepiej niż dobro i nic tego nie zmieni, a już na pewno nie wpłynie na "przestępców" religia.
Świat ludzi o zarania jest zawsze taki sam, mentalność od wielu K taka sama.
Ad vocem
Filozofia nigdy nie była modna, ludzie walczyli między sobą od zawsze , na każdym froncie ( o chleb, o terytoria, itp ) dzieła filozofów przetrwały bo zwykli ludzie najczęściej nie potrafili pisać, zresztą byli zwykli , któż przechowywałby ich przemyślenia, co nie znaczy, ze byli głupsi od nas.
Śmiem twierdzić, że byli mądrzejsi np tworząc ogromne budowle, religie, państwa, nie mając narzędzi takich jak teraz.
Każdy może skorzystać z wiedzy innych dzięki internetowi.
Zachęcam na przyszłość by korzystać.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi