rivail.pl - Nowości

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: rivail.pl - Nowości

Postautor: konrad » 07 wrz 2010, 14:06

Voldo pisze:Coś wiadomo jeśli chodzi o płytę z wykładu?
\

Niestety chyba na razie nic się tutaj nie uda. Prenumeratorom zapewne prześlę film "Chico Xavier" zamiast tej płyty, przynajmniej na razie. A płytę doślę, gdy będzie gotowa. W ostateczności udostępnię nagranie audio, bo to akurat już mam.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 07 wrz 2010, 15:00

konrad pisze:Prenumeratorom zapewne prześlę film "Chico Xavier" zamiast tej płyty, przynajmniej na razie.

A z napisami? :P

Ale - trzeba być cierpliwym :)
Może ta płyta z wykładu to taka nasza próba cierpliwości? Kto wie.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 07 wrz 2010, 16:53

Voldo pisze:A z napisami?

Tak. Są już prawie gotowe. Przetłumaczyłem ok. 1200 napisów na 1600. W tym tygodniu powinienem skończyć. Jedyne, co mnie blokuje to mój zepsuty komputer (oddałem go do naprawy, a piszę teraz na komputerze z pracy), bo na nim mogę jedynie te napisy wrzucić do filmu i nagrać całość potem na płytę.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 07 wrz 2010, 17:20

No to mnie tym bardzo, ale to bardzo bardzo uszczęśliwiłeś Konradzie :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 05 paź 2010, 14:32

Przekazaliśmy pierwszą kwotę z dokonanych przez Was zakupów na cel charytatywny. Więcej szczegółów znaleźć można na rivail.pl

http://rivail.pl/index.php?option=com_c ... a-klientow

Kwota jest na razie skromna, ale mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu będzie już większa, dzięki sprzedaży książek, które powinny ukazać się już niedługo :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 05 paź 2010, 20:38

:) zawsze jest to coś, na początek :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Luperci Faviani » 26 paź 2010, 16:04

Ewangelia według spirytyzmu trafiła do dwóch oświęcimskich księgarni i akurat tak się składa, że niebawem 1 listopada :) Na portalu http://www.oswiecimskie24.pl jest artykuł na ten temat i info o książce.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 26 paź 2010, 19:24

Bardzo fajny artykuł Luperci ;)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 26 paź 2010, 22:06

Moim zdaniem artykuł jest świetny, ale mam wątpliwości czy nie zbyt ambitny dla nieprzygotowanego czytelnika - w komentarzach mogą pojawić się głupotki o egzorcyzmach, cytaty z ksiąg mojżeszowych i inne takie...
W sumie podziwiam, że masz odwagę tak otwarcie prezentować swoje poglądy :) Takimi drobnymi kroczkami można wykorzeniać kłamstwa i stereotypy na temat spirytyzmu:)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 27 paź 2010, 09:15

Ja myślę, że nie jest przypadkiem to, że LF urodził się i wychował w Oświęcimiu. Chyba to miasto bardziej niż inne potrzebuje wiedzy spirytystycznej. W tej chwili nie sądzę, by Duchy więźniów i ludzi, którzy stracili życie w obozie koncentracyjnym, były niesamowicie liczne, bo wielu udało się już pomóc. Ale ich wpływ przez pierwsze lata po wojnie był z pewnością znaczny...
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna