implanty energetyczne

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: implanty energetyczne

Postautor: soldado » 03 lip 2024, 23:49

danut pisze:Tylko nie można chronić za wszelką cenę starych pojmowań i pakować ich na siłę do nowej wiedzy, bo ona ich nie usprawiedliwi. Mury muszą runąć, tu nie ma okopywania się.

Najgorsze jest stanie w miejscu....
Nie każdy jest aż tak ambitny, żeby wejść w więcej niż jedną rzeczywistość równocześnie. ;)
Trzeba być wyrozumiałym i docenić ten nawet nieraz mały, najmniejszy krok kogoś, kto stawia ten właśnie mały nieśmiały krok w ,,starych pojmowaniach'' :)
Każdy idzie swoim tempem i należy to uszanować.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lip 2024, 23:53

Nie oceniam i nie chcę nikogo oceniać. Niech każdy idzie i według siebie wybiera kierunek tej drogi.. Jednak dobrze jest mieć jasno i pewnie określony cel. Uważam, ze ja wybrałam dobrze.
danut

Postautor: soldado » 03 lip 2024, 23:58

danut pisze:Nie oceniam i nie chcę nikogo oceniać. Niech każdy idzie i według siebie wybiera kierunek tej drogi.. Jednak dobrze jest mieć jasno i pewnie określony cel. Uważam, ze ja wybrałam dobrze.

Nieraz po prostu sobie trzeba przypomnieć, jak to na początku wszystko ignorowałaś. ;)
Teraz przerobiłaś swoje lekcje, ale pamiętasz, jak było kiedyś? :)
I poprzez te wspominki, fajnie jest spojrzeć na innych, którzy są akurat w podobnym momencie życia, jak Ty kiedyś.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 04 lip 2024, 00:04

To nie o to chodzi, że kiedyś nie rozumiałam tego co się dzieje, a o to, że moja dusza nigdy nie była chwiejna :). Mocna , wytrwała i podążająca zawsze droga prawdy, nie złamał mnie nikt i żadna trauma, taki jest mój urok. Nie zbaczałam z drogi. Mówią, że w obliczu strachu, czy że po pijaku, każdy jest skłonny okazać swoją drugą twarz, ale ja nie mam dwóch twarzy.
danut

Postautor: soldado » 04 lip 2024, 00:07

danut pisze:To nie o to chodzi, że kiedyś nie rozumiałam tego co się dzieje, a o to, że moja dusza nigdy nie była chwiejna :). Mocna , wytrwała i podążająca zawsze droga prawdy, nie złamał mnie nikt i żadna trauma, taki jest mój urok. Nie zbaczałam z drogi. Mówią, że w obliczu strachu, czy że po pijaku, każdy jest skłonny okazać swoją drugą twarz, ale ja nie mam dwóch twarzy.

Oczywiście, ze nie masz dwóch twarzy, ale kiedyś kompletnie to ignorowałaś.
Chociaż mnie przy tym nie było, ale dokładnie to odbieram.
Wcale Ci się nie dziwię, byłaś młoda, w tym wieku myśli się zupełnie o czymś innym i nie zwraca się uwagę na z pozoru ,,błahe'' wydarzenia.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 04 lip 2024, 00:14

Tak, w tym wieku nie staje się mistykiem, chociaż miałam i takie zamiłowania - mój potoczek w głuszy i miejsce zadumy... Tylko myśli, to nie jest rzeczywistość i trudno jest się pogodzić z tym, że coś co uznajemy za niemożliwe - staje się. To nie były błahe wydarzenia, ale musiało minąć te wiele lat bym naocznie zdobyła potwierdzenia do tamtych wydarzeń. Analiza i szukanie wcześniej innych wytłumaczeń była mylna i niepotrzebna. Dzięki Bogu robiłam taką w ciszy i nie ujawniałam jej :D
danut

Postautor: soldado » 04 lip 2024, 00:21

danut pisze:Tak, w tym wieku nie staje się mistykiem, chociaż miałam i takie zamiłowania - mój potoczek w głuszy i miejsce zadumy... Tylko myśli, to nie jest rzeczywistość i trudno jest się pogodzić z tym, że coś co uznajemy za niemożliwe - staje się. To nie były błahe wydarzenia, ale musiało minąć te wiele lat bym naocznie zdobyła potwierdzenia do tamtych wydarzeń. Analiza i szukanie wcześniej innych wytłumaczeń była mylna i niepotrzebna. Dzięki Bogu robiłam taką w ciszy i nie ujawniałam jej :D

Naprawdę myślisz, że robiłaś to w ciszy i nikt o tym nie wiedział? :D
Każda Twoja myśl była Im znana, chcieli je znać, bo dzięki tej wiedzy chcieli naprowadzić Cię na właściwy tok rozumowania.
Nigdy nie byłaś, nie jesteś i nie będziesz sama, pomimo, że Ci się wiele razy tak zdawało, że jesteś, czy byłaś sama. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 04 lip 2024, 00:27

Wspomnienie o tej książce 84 rok, którą napiszę - "Teraz jej nie pisz, bo popiszesz głupoty". Zdenerwowało mnie kiedy w jednym z wywiadów współautorka powiedziała, że musiałam poczekać na jej wyjaśnienia :lol: . Czekali cierpliwie kiedy sama do tego dojdę - wyraźnie to mówiły te słowa. Wiedzieli, że do rozwiązania tej zagadki potrzebuję czasu. Nie jestem sama, dobrze sprawę ujmujesz.
danut

Postautor: soldado » 04 lip 2024, 00:31

danut pisze:Wspomnienie o tej książce 84 rok, którą napiszę - "Teraz jej nie pisz, bo popiszesz głupoty". Zdenerwowało mnie kiedy w jednym z wywiadów współautorka powiedziała, że musiałam poczekać na jej wyjaśnienia :lol: . Czekali cierpliwie kiedy sama do tego dojdę - wyraźnie to mówiły te słowa. Wiedzieli, że do rozwiązania tej zagadki potrzebuję czasu. Nie jestem sama, dobrze sprawę ujmujesz.

Widzisz, gdy na początku z Tobą pisałem, często pisałem bardzo szybko bez zastanowienia.
Wtedy było wszystko ok.
Gdy zaczynałem to cenzurować, zastanawiać się, jak ja Ci tak mogę to w takiej formie napisać, to wtedy myliłem się, źle to pisałem....Potem to wychodziło.
Dlatego teraz piszę to bez cenzury, chociaż tak naprawdę nic o tym nie wiem, bo mnie tam nie było.
To nie ja to ujmuję, tylko Oni.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 04 lip 2024, 00:36

Sieć nie jest wcale chaotyczna, bo odpowiednie informacje trafiają do odpowiednich osób. Nasza psychika często chce je po swojemu pojmować, "e to niemożliwe- musi być tak" - i to jest błąd, dlatego "bądźcie lepiej jak dzieci" wtedy wszystko staje się prostsze.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi