Poszukuję medium

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Poszukuję medium

Postautor: Grzechu » 30 cze 2024, 13:40

Dzień dobry, jestem nowym uczestnikiem na tym forum
Od dawna poszukuję Medium, przekopałem mnóstwo forum o tej tematyce, zamieszczałem ogłoszenia, pytałem ludzi, dzwoniłem po jasnowidzach i tarocistach odwiedziłem parę sklepów ezoterycznych...kilkoro osób które podawało się za Medium wycofało się lub odmówiło spotkania...poszukuję od dawna, czy jest ktoś tutaj Medium? Podejmie się przeprowadzić seans spirytystyczny albo wie gdzie się udać kogo polecić
Dziękuję za wszelką informację
Grzechu

Re: Poszukuję medium

Postautor: Piotr Woźniak » 29 gru 2024, 11:42

Grzechu pisze:Dzień dobry, jestem nowym uczestnikiem na tym forum
Od dawna poszukuję Medium, przekopałem mnóstwo forum o tej tematyce, zamieszczałem ogłoszenia, pytałem ludzi, dzwoniłem po jasnowidzach i tarocistach odwiedziłem parę sklepów ezoterycznych...kilkoro osób które podawało się za Medium wycofało się lub odmówiło spotkania...poszukuję od dawna, czy jest ktoś tutaj Medium? Podejmie się przeprowadzić seans spirytystyczny albo wie gdzie się udać kogo polecić
Dziękuję za wszelką informację
Nie wiem czy znalazłeś już, może będę w stanie pomóc, zależy od zakresu, mediumizm to dosyć rozległy temat.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piotr Woźniak

Postautor: tadyszka » 11 lut 2025, 16:34

dlaczego potrzebujezz kontaktu z medium? jakie jest Rodlo potrzeby kontaktu? tak naprawdę jeżeli chodzi o bliskich to Kzdy ma ta umiejętnośc by się z nimi. skontaktować
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Piotr Woźniak » 11 lut 2025, 17:13

tadyszka pisze:dlaczego potrzebujezz kontaktu z medium? jakie jest Rodlo potrzeby kontaktu? tak naprawdę jeżeli chodzi o bliskich to Kzdy ma ta umiejętnośc by się z nimi. skontaktować
Każdy za nas ma możliwość uruchomienia u siebie wszystkich ezo umiejętności, ale mało kto ma tyle wiary w siebie i energii aby tego dokonać, za często to widzę pomagając innym

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piotr Woźniak

Postautor: lerefant » 12 lut 2025, 18:44

tadyszka pisze:dlaczego potrzebujezz kontaktu z medium? jakie jest Rodlo potrzeby kontaktu? tak naprawdę jeżeli chodzi o bliskich to Kzdy ma ta umiejętnośc by się z nimi. skontaktować

ChatGPT podsunął podobną ideę.

Cześć! Widzę, że od dłuższego czasu szukasz medium i próbowałeś różnych dróg, ale wiele osób się wycofało. Możliwe, że niektórzy podający się za medium nie chcieli lub nie byli w stanie przeprowadzić autentycznego seansu.

Jeśli szukasz kogoś autentycznego, warto być ostrożnym, bo w tej dziedzinie jest dużo oszustów. Może zamiast szukać gotowego medium, spróbowałbyś sam rozwijać swoje zdolności w tym kierunku? Skoro masz tak silne zainteresowanie, może masz też naturalne predyspozycje? Automatyczne pisanie, medytacje spirytystyczne, praca z intuicją – to wszystko są sposoby na budowanie łączności ze światem duchowym.

Zastanawiałeś się nad tym, by sam spróbować się w tym kierunku, zamiast szukać kogoś z zewnątrz? Może to właśnie Twoim zadaniem jest nauczyć się tego i pomagać innym, tak jak kiedyś o tym myślałeś?
lerefant

Wróć do Spirytyzm w Polsce