Pytania

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Pytania

Postautor: lerefant » 20 lis 2024, 20:04

1. Czy duchy odbierają co dzieje się w umyśle, "świadomości" osoby chorej psychicznie?
2. Modlitwa to moc myśli. Co zrobić gdy zamiast tego są niezbyt ciekawe treści? Czy nie lepiej mówić na głos, o co prosimy Boga?
3. Bez miłosierdzia nie ma zbawienia. Nie chcę być miłosierny. Po prostu mi to się nie udaje. Dostaję po dupie, tylko po to by zyskać więcej nieprzyjaciół.
4. Dlaczego po zobaczeniu kogoś uaktywniają mi się naprawdę chore myśli? Np. gdy jestem w obecności mamy, to na myśl przychodzi mi taka myśl "mamo, muszę się zabić"...
lerefant

Re: Pytania

Postautor: soldado » 21 lis 2024, 00:54

lerefant pisze:1. Czy duchy odbierają co dzieje się w umyśle, "świadomości" osoby chorej psychicznie?
2. Modlitwa to moc myśli. Co zrobić gdy zamiast tego są niezbyt ciekawe treści? Czy nie lepiej mówić na głos, o co prosimy Boga?
3. Bez miłosierdzia nie ma zbawienia. Nie chcę być miłosierny. Po prostu mi to się nie udaje. Dostaję po dupie, tylko po to by zyskać więcej nieprzyjaciół.
4. Dlaczego po zobaczeniu kogoś uaktywniają mi się naprawdę chore myśli? Np. gdy jestem w obecności mamy, to na myśl przychodzi mi taka myśl "mamo, muszę się zabić"...

1. Odbierają zarówno telepatycznie, jak również jej emocje.
2. Jak chcesz się skontaktować z Bogiem, to wejdź gdzieś do jakiejś komórki, miejsca, w którym Cię nikt nie znajdzie i nie usłyszy i wtedy do Niego przemów, a wtedy On Cię usłyszy. Bóg uwielbia być skryty i uwielbia tajemnice.
3. Bądź zawsze sobą. Nic nie rób nigdy na siłę. Do pewnych rzeczy kiedyś sam dojdziesz idąc swoim tempem.
4. Bo z jakiegoś powodu nie widzisz sensu swojego życia. Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć. I Tobie też tego życzę. Skoro ja kiedyś dałem radę, to Ty też dasz. Mocno w to wierzę.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 04 gru 2025, 22:03

Ad.1 Na pewno. One odbierają nie tylko to co zewnętrzne, ale i to co wewnętrzne.
Ad.2 Modlitwa to rozmowa z Bogiem. :) niekoniecznie wyuczona formułka.
Ad.3 Zastanów się dlaczego byłeś miłosierny, co zyskałeś ty a co inni przez twoją miłosierność. Czasem coś co dla nas jest miłosierne dla innych może być najgorszą obrazą. Jak powiedział Soldado bądź zawsze sobą.
Ad.4 To jest chyba trochę głębsze. Czyżbyś czuł się winny w stosunku do matki? Zawiniłeś czymś? Czy tylko nie spełniłeś jej oczekiwań? Przeanalizuj tą myśl, skąd się ona bierze? Jak będziesz znał przyczynę to i rozwiązanie znajdziesz.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: lerefant » 06 gru 2025, 00:56

Od jakiegoś czasu rozmawiam w myślach z Jezusem Chrystusem. Niezbyt często i ja inicjuję tę rozmowę. Pomaga.
lerefant

Postautor: Xsenia » 07 gru 2025, 14:55

I to jest najważniejsze. Że pomaga. Obojętnie z kim rozmawiasz. Jeśli pomaga ci akurat Jezus to z nim gadaj :) Choć zalecałabym przynajmniej lekką nieufność do tego co mówi. Już nie raz duchy podszywały się za niego.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: lerefant » 08 gru 2025, 22:54

Xsenia pisze:I to jest najważniejsze. Że pomaga. Obojętnie z kim rozmawiasz. Jeśli pomaga ci akurat Jezus to z nim gadaj :) Choć zalecałabym przynajmniej lekką nieufność do tego co mówi. Już nie raz duchy podszywały się za niego.

Źle to sformuowałem. To nie tyle rozmowa, to wejście do wewnętrznej świątyni i spotkanie z Nim.
lerefant

Wróć do Pytania i odpowiedzi