O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 15 gru 2016, 11:29

soldado pisze:Neuron spal bębny na stosie i po klopocie! :D

Nie bądź taki MuNdry.

To żaden kłopot dla ludzi myślących można dzięki temu lepiej poznać wszystko to co nas dotyczy, coś na co zwraca Kris uwagę, tylko nie trzeba byc tchórzem i szukać pomocy u "odpędzaczy" :D a umieć zrozumieć, strach, straszenie, odpędzanie zamykanie się we własnym ego doczesnym to najgorszy z doradców, ci doradcy też plączą się po cudzych polach nie wiedząc nawet czego tam szukają - ich tak , ich trzeba odpędzać.
danut

Postautor: fruwla » 15 gru 2016, 11:30

danut pisze:neuron uważam, ze główną przyczyna zaistnienia u Ciebie tych zjawisk są bębny :D Zauważ szaman w buszu tez wprowadza się w transy za ich pomocą i przywołuje duchy przodków

Bebny szamanskie to magia w czystej postaci.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 11:50

soldado pisze:Neuron spal bębny na stosie i po klopocie!

heh tak czułem też właśnie że coś jest na rzeczy :) hehehe

może to jest sposób :)

bębnów jeszcze nie rozwalilem w życiu ale gitar to poleciało bez liku , w rózny sposób , najczęsciej przez okno hahaha juz widzę miny sąsiadów :) jeb gitara pikuje z okna :) no,hahah ale było i tak :)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 11:51

Natasza pisze:neuron, neuron, neuron , mistrzu artyzmu -twórco piękna

Natasza,rozumiem Twoje intencje , wiem co chciałaś powiedziec i "co masz na myśli" i tylko dlatego Ci nie odpowiem ,pójdę Ci na rękę , poprostu udam że tego nie czytałem ;)

całości , nie tylko cytowanego fragmentu
Ostatnio zmieniony 15 gru 2016, 12:06 przez neuron, łącznie zmieniany 1 raz

neuron

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 12:01

orkiestracja

rozumiesz czym to jest ? Natasza ......

sorry bo ja tu na jednym monitorze montuje a w drugi zerkam co sie tu dzieje i tak sobie mysle , jak was nie lubic :)

sam na sam ze sobą a to dobrze nie wróży , i duszaki :) jeszcze nie nagrywałem nigdy z duszakami :) i co ja pózniej napisze ? ze co ? ze z kim to nagrałem ? :)

neuron

Postautor: Natasza » 15 gru 2016, 15:33

tworzy się emocjami, a tych dostarczają Ci , którzy je dają w takiej czy innej formie
nawet w tym miejscu hm
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 15:59

Natasza pisze:hm

teraz rozumiesz?

prawda? że to działa ?

skierowało Cie do środka co ?

to labirynt w którym mieszka torNado

neuron

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 16:21

chyba tak samo jak każdy , w pewnym momencie w życiu ,wcześniej czy pózniej ,zadaje sobie pytania na które tak naprawde nie ma odpowiedzi ......

bo jeśli wszechświat jest odpowiedzą to jak może brzmieć pytanie ??

i tak sobie jedną reką dłubie w nosie ,drugą kręce gałkami , myślę i nie myślę , niesie mnie muzyka ........

pisałem z kolegą Prawda na pw , takie tam, nasze luzne rozważania na poważne tematy , i ten facet mnie zainspirował , ze zderzenia dwóch tak różnych światów powstaje nowa IDEA (kolego Prawda) czy to nam sie podoba czy nie , i to wtedy zrozumiałem coś o czym mu napisałem, to tylko moje i chyba nawet nie powinienem tutaj o tym pisać bo co to kogo , ale napiszę to ....

nie chce znac prawdy o nas samych , nie potrzebna mi ona , to błąd który mógł kosztować mnie wszystko , uff ledwo się z tego wykręciłem (mam nadzieje)

niebanalne poszukiwania zakończone w banalny sposób .......a przecież w życiu nic nie jest banalne ........

żyć stale na granicy poznania , to mnie bardziej interesuje i bardziej mi odpowiada , przyglądać się wieczności z bezpiecznej granicy ....... olimp jest dla bogów , nie dla nas .....

i to prawda co napisał Nietzsche , kiedy zbyt długo patrzysz w otchłań to , otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie ......

to nieznośne uczucie , wiecznej pustki , mattaru , nasze przekleństwo i nasze zbawienie , dom do którego i tak wszyscy wrócimy .........

i co bym nie zrobił , jak bardzo nie pragnął , nie nadam niczemu większego znaczenia niż jest mi dane ........ ta dziura w nas nigdy sie nie wypełni

słuchacie muzyki ? na pewno , dostaje wczoraj wiadomość z usa od mlodej wykształconej dziewczyny , wysyła mi swoje tracki , jej nowej piosenki i pytanie czy miałbym ochote popracować z nią nad tym , i na końcu dodaje tylko jedno zdanie które dla mnie mówi mi wszystko , ta dziewczyna śpiewa tak że głowa mała, technicznie , brak uwag , kompozycja taka że mi rece opadły i uczciwie jej pisze że nie wiem czy udzwignę coś takiego , i co ona mi pisze ???

i need your love .........

tylko tyle , nic wiecej , jeśli nie ma w tym ducha to jesteś tylko monochromatycznym wojownikiem w świecie którego nie ma ......

lodowa pustynia
dziękuje

neuron

Postautor: danut » 15 gru 2016, 16:52

Każde działanie bez duszy jest niczym następny krok zbliżający nas do przepaści.
danut

Postautor: Natasza » 15 gru 2016, 17:07

byłeś w schronisku ocieplić budy zwierzętom?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm