danut pisze:Coś mnie nie zrozumiałeś, w bardzo wielu postach piszę podobnie jak ty, z wieloma się zgadzam, więc dlaczego bierzesz mnie za wyższe medium, za które ja nigdzie się nie uważam?? Dla mnie wręcz jest pychą wyskoczyć z czymś takim, ze jestem medium i waszym nauczycielem, nawet Jezus tak nigdy nie zrobił i jeszcze przechwałki ludzi o jakimś komuś pomaganiu, gdy sobie samym nawet pomóc nie umią. Jestem uprawniona do poznawania świata i dlatego bacznie go obserwuje i wyłapuje zjawiska, także te telepatyczne, które nie bardzo są widziane przez innych, to źle?

Przecież własnie to jest nauką.
Ale ja do Ciebie nie mam zastrzeżeń - no cóż według mnie jesteś medium i Twój antagonista też

Każdy z was jest medium - ja nie mam narzędzi by to sprawdzić

Więc Jesteś - ale wiesz co mnie "bije po oczach" ?
Bije mnie walka dwóch mediów o prymat! A ten wasz prymat to tylko wasze prywatne doświadczenia które każdy - KAŻDY! może przyjąć lub odrzucić. Tak to odbieram "danut" - to są tylko wasze doświadczenia które można rozpatrywać tylko czysto subiektywnie - bo nie jesteś ani lepsza ani gorsza ode mnie - ja mam swoje sito

i w oparciu o to "sito" sam oceniam która z rozmówczyń bardziej odbiega - od mego sita

Jeśli się mylę to cóż to mój błąd a jeśli się zgadzam to też to tylko mój osąd. Więc? Niech mądrzejszy odpuści słabszemu i niech "poda mi na tacy swoje wizje" a ja sam osądzę je w oparciu o swoje "sito"