Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: czarnyMag » 06 wrz 2016, 23:41

"I . JESTEŚMY TWÓRCAMI, TAK JAK BÓG

Bóg stworzył nas na swój obraz i podobieństwo. To znaczy wszystkim cząstkom siebie, na które się podzielił, powołując do życia wszechświat, udzielił swej mocy tworzenia, którą posiada jako całość. Tak więc ludzie, duchowe potomstwo Boga, posiadają identyczne właściwości i zdolności jak On. Celowo jednak, wkraczając do fizycznego świata, zapomnieliśmy, kim jesteśmy. To umożliwia nam ZOSTANIE Z WYBORU tym, Kim Jesteśmy zamiast zwykłego pogodzenia się z tym faktem. (Duchowi nie wystarcza sama wiedza, że jest Bogiem, lub Jego częścią, lub potomstwem; Duch pragnie poznać siebie w doświadczeniu. A tylko w wymiarze fizycznym można poznać doświadczalnie to, co się zna od strony koncepcyjnej - to główny powód powołania do istnienia kosmosu i rządzących nim zasad względności.)

Jesteśmy równi Bogu = nie jesteśmy odbiorcami, lecz sprawcami wszystkiego, co nam się przytrafia. Nasze życie wygląda tak, jak wygląda, za sprawą nas samych - i w wyniku wyborów, których dokonujemy lub od których się uchylamy (niepodjęcie decyzji to także decyzja). Wszystko, co się dzieje, cokolwiek miało, ma i będzie miało miejsce stanowi zewnętrzny, fizyczny wyraz naszych najskrytszych myśli, wyborów, zapatrywań odnośnie tego, Kim Jesteśmy i Kim Pragniemy Być.

Bóg nigdy nie wtrąca się do naszych wyborów. Nie jest On twórcą i sprawcą wszystkiego w naszym życiu. Nie przyjmuje jednych i nie odrzuca innych modlitw, według jakiegoś „widzimisię”. Zna wszystkie nasze wybory, nawet te nieświadome. Nie przeciwstawia się im, lecz im sprzyja. Daje nam dokładnie to, czego pragniemy. Nie ma takiej rzeczy, która byłaby nam odmówiona, gdybyśmy tylko ją wybrali! Jeszcze zanim poprosimy, już otrzymaliśmy!..."

To mi się podoba! W sumie zawsze podejrzewałem że Jestem Bogiem a teraz już to wiem - cudowne uczucie
To tak: - nie będę odrabiał niczego a w szczególności żadnej karmy - bo mi się nie podoba! Ale rozumie że inni mogą tego potrzebować i się zgadzam z nimi - będę ich wspierał duchowo w ich masochistycznej fascynacji. W sumie nie pochwalam takich zboczeń ale rozumie że inni Bogowie mogą mieć ze swą doskonałością problem i wymagać by wszystko co już mają zdobywać w pocie czoła :)
Wproszę się astralnie na herbatę do innych celem poznawczym - oczywiście dziękuję za zaproszenie i wsparcie sił dobra w realizacji mych już urzeczywistnionych zamysłów! Z góry dziękuję Opatrzności za usunięci z mej drogi ochrony.

Ale żarty żartami a czy takie pojmowanie rzeczy jak zwrot już w czasie dokonanym do Stwórcy z punktu naszego widzenia nie jest przypadkiem błędny? No bo..dziękuję Ci Stwórco żeś mi usunął z mego pola przeszkody i otworzył "drzwi" do "X" :)
Z drugiej jednak strony "daj mi Panie promień białego światła którym się uzdrowię" działa więc "daj mi Panie "klucze" którymi się posłużę też powinno zadziałać! Warto sprawdzić :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Estia72 » 07 wrz 2016, 09:03

czarnyMag pisze:To mi się podoba! W sumie zawsze podejrzewałem że Jestem Bogiem a teraz już to wiem - cudowne uczucie

Moze i cudowne ale gdy juz masz ta swiadomosc kim jestes jaka odpowiedzialnosc Magu :lol: ;)

PS. To co masz tez ochote przetrzepac piorka "Panom od karmy" ?? :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Kris » 10 wrz 2016, 10:47

https://www.youtube.com/watch?v=lx-rfpKgQjQ
Posłuchajcie sobie tę audycję, a zrozumiałe się stanie kim byli nasi tak zwani twórcy, ale nie twórcy jako tworzenie zupełnie nowego, ale bardziej dokonujący pomieszania DNA.
Ich zmartwieniem byłą możliwość tego, że ludzie będą żyli po kilkaset lub dłużej, tak jak oni i dzięki czemu będziemy mogli się nauczyć czy dogonić technologicznie swoich " bogów" co uznali za potężne zagrożenie i zablokowali nam możliwość korzystania z pełni możliwości naszego DNA, co trwa do dzisiaj.
Jednakże trwają prace nad odczytaniem i zrozumieniem jak oni nas zablokowali aby się z tego uwolnić.
Tropy prowadzą do wielu sąsiednich układów słonecznych, aż strach że tak ich dużo.
Mają różne technologie energetyczne i blokują nas na setki sposobów, wiec odczytanie tego jest bardzo mozolne i długo trwa.
Do tego napuszczają ludzi jednych na drugich, blokują dostęp do wolnej energii, abyśmy się truli naszą prymitywną techniką i w ten sposób również skracali sobie życie.
Jednak jesteśmy im potrzebni do pewnych celów, o czym napiszę kiedyś.
Czasem udaje mi się widzieć coś co nazywamy ufo, ale jakoś trudno natrafić na pozytywnych.
Jeśli są z negatywnej strony, a tak jest , to staje się zrozumiale czego jeszcze bardziej się boją oprócz technologii.
Ludzie jak tam dawniej wyglądali to wyglądali ale nie było w nich nienawiści i to się przebija do dzisiejszych czasów.
Jeśli ktoś idzie w kierunku miłości i pracuje z nią, to może sobie poradzić ze złem bez armat, rakiet i statków kosmicznych, bo może działać na całej galaktyce i dalej i nic go nie powstrzyma a tego się śmiertelnie obawiają i mają rację.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Mirek » 10 wrz 2016, 16:49

Kris ładne masz okulary :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 10 wrz 2016, 16:55

"Jeśli ktoś idzie w kierunku miłości i pracuje z nią, to może sobie poradzić ze złem bez armat, rakiet i statków kosmicznych, bo może [b]działać na całej galaktyce i dalej i nic go nie powstrzyma a tego się śmiertelnie obawiają i mają rację.[/b]"
To daje mi pewien ogląd na sprawę :D Dlatego tak atakują istnienie moich wielu ciał w wielu rzeczywistościach alternatywnych, i dlatego tak zawzięcie negują moje spotkania się z nimi.
danut

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 17:09

Kris- zaczęłam już słuchać i na pewno dosłucham do końca . Obrazy - można powiedzieć - że to jakaś alegoria, lub doszukiwać się w tym zwykłej paraleli
ale wg mnie to czyste odwzorowanie tego co widziane było nad głowami ludzi od zawsze
to jest było i będzie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 11 wrz 2016, 18:08

No ciekawy material ,dla kogos kto nie czytal biblii moze to byc maly szok :shock:
Bo sie okazuje ze wielki jehowa ma nogi, ba nawet chodzi/porusza sie jak ludzie, ma materialne cialo, wcina chleb i mieso a na dodatek nie jest wszechmogacy...musial tez sie rozmnazac skoro mial synow... :lol: :twisted:

Synowie i aniolowie jego tez nie takie swiete i swietliste :twisted: tez maja ciala ,chodza, jedza i bzykaja ludzkie kobiety , oczywiscie tylko te ladne bo te brzydkie zostawiaja ludziom :D ;)

Monroe opisywal jak spotkal jehowe w swiecie astralnym czyli jednak gosciu umarl...nie jest wieczny ;)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 11 wrz 2016, 18:38

Ha ha fakt dla tych co sie zawiesili jedynie na ewangelii to szok
znam takich speców, co z całej biblii wybierają i mają utwierdzone swe wierzenie jedynie na tych 4 księgach
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 11 wrz 2016, 19:11

Natasza pisze:Ha ha fakt dla tych co sie zawiesili jedynie na ewangelii to szok
znam takich speców, co z całej biblii wybierają i mają utwierdzone swe wierzenie jedynie na tych 4 księgach

Nie tylko dla nich Natasza :)
Sproboj wytlumacz wszystkim "ludom ksiegi" czyli zydom, katolikom i mulzumanom ze ich bog
to zwykly facet z "pisiorkiem" posiadajacy jedynie zaawansowana technologie :o

Mysle ze nie tylko maczety i kamienie poszly by w ruch ale babcie koscielne pierwsze by wydrapaly oczy osobie ktora by im to powiedziala :twisted: ;)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 11 wrz 2016, 19:18

Nie można wchodzić w jednej skrajności w skrajność, świat wcale nie dzieli się na materialny i niematerialny, bo to są nierozłączne sprawy. Wszystkie zapisy doświadczeń ludzkich mówią jedno - ta inna rzeczywistość jest tak samo fizyczna jak nasza, a na początku była myśl, zamiar, intencja tak silna i inteligentna, że była i jest w stanie stworzyć to wszystko. Magia też na tym się opiera a spełniane klątwy jako urzeczywistnienie czyjegoś zamiaru naładowanego odpowiednią emocją są tego najlepszym przykładem, to tworzy nam naszą rzeczywistość. Ze starego testamentu wybrać należy jeszcze walkę Jakuba z Bogiem, którego pochwycił, w dodatku Bóg nie mógł Jakuba pokonać i musiał zgodzić się na uznanie jego pierwszeństwa w rodzie, mu pobłogosławić. Czy świadczyć to ma o tym - „Królestwo Niebieskie gwałt cierpi i gwałtownicy je porywają” (Mt 11,12)
I drugi przykład - odwiedziny Abrahama przez dwóch aniołów oraz opis ich wyglądu, który niczym nie różnił się od wyglądu zwykłych ludzi, nikt nie chciał ich słuchać i za takich ich brali, jedli, pili gościli, przenocowali w domu Lota, choć przynieśli oni śmierć i zniszczenie niewyobrażalne dla ludzi tamtych czasów.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka