O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 07 gru 2016, 09:45

Z nikim nie rywalizuję - to jest wasze największe ubzduranie sobie. Jaka rywalizacja i w czym miałaby ona się przejawiać? Na jaką liczysz nagrodę? Zwyczajnie, ja przedstawiam sprawę jasno i nie owijam jej w sreberka i w ufologiczne teorie. Nadto wytłumaczyłam wam czym są wymiary, których nadal nie rozumiecie pisząc pokrętnie o czymś takim jak granice pomiędzy wymiarami - co nie istnieje.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2016, 09:50 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 07 gru 2016, 09:50

każdy z nas jest inny - dlatego to samo opisujemy inaczej
ale robimy to mimo gróźb banowania itd
zobacz ile było starć i ,, walki,, i awantur bo za naszą prawdę każdy by dał się pociąć
bo każdy wie co widział i co przeżył

mimo wszystko jak to mówisz karawana jedzie dalej
i to co robimy, nieważne jak ale robimy i przekazujemy
ja się bardzo cieszę, bo nieważne jaką metodą ale ludzie wiedzą
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 gru 2016, 10:28

Proszę, przeczytajcie ten link z uwagą. https://czasprzebudzenia.wordpress.com/ ... droznikow/

"Pochodzą z waszego fizycznego wszechświata, choć niekoniecznie z okresu, w którym teraz żyjesz.)"

"Takie zlanie się najprzeróżniejszych energii może zdarzyć się raz na osiemdziesiąt siedem milionów lat świetlnych, wyrażając to w zrozumiałych dla siebie określeniach czasu.): - materia raz może być cząstką raz falą, kim są - "A istoty, które widzisz, pochodzą z innych, pobliskich systemów energetycznych. Przybyły tutaj – tak samo jak istoty znajdujące się w kosmicznym pojeździe oraz ludzie będący na ostatnim etapie ewolucji " "Jedno z takich prawdopodobieństw może zmienić nie tylko waszą czasoprzestrzeń, lecz także wszystkie sąsiednie systemy energetyczne." " Jesteśmy kompletnie nieświadomi obecności istot ludzkich zamieszkujących obszary wykraczające poza nasz fizyczny. Można powiedzieć, że wznieśliśmy bariery pomiędzy różnymi rzeczywistościami w których istniejemy równocześnie. "
danut

Postautor: Natasza » 07 gru 2016, 12:18

i wszyscy dalej kluczą wokół jednego pewnika : nie jesteśmy sami we wszechświecie
kimkolwiek są ,, podróżnicy,, nie stanowią jednej rasy
mogą mieszkać w innej części fizycznej mapy wszechświata i jednocześnie korzystać z możliwości podróży między wymiarowej architektury
wszystko dzięki hiper technologii
dla nas to jeszcze magia , dla nich normalna sprawa

i na pewno nie ma czegoś takiego jak mowa ludzka - ale transmisja poprzez przesył myśli ( telepatia)
to jest kosmos, strasznie bym chciała aby nawiązali kontakt ze wszystkimi , którzy chcą, to jest moja prywatna prośba do Nich
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 gru 2016, 12:33

A nie wolałabyś w tym wielkim kosmosie rozpoznać siebie, przyjaciół, rodziny i swojego w nim miejsca?
danut

Postautor: Natasza » 07 gru 2016, 13:00

kiedy poznam swoją prawdziwą twarz mogę przeżyć szok
bo wcale mogę nie wyglądać tak jak wyglądam teraz
i mogę nie być czarnooką blondynką

ale to wszystko może być niczym , bo może być tak jak piszesz o rodzinie - ta rodzina została tam, ale nie do końca - bo nie chciałam ich zapomnieć
dlatego są i czasami , bardzo rzadko ale jednak - pokazują się i dają mi dowody bym nie myślała , że śnię
mój sceptycyzm jest okrutny dlatego- zawsze dowód proszę, zawsze ; inaczej zamiotłabym wszystko pod dywan snu
i dlatego dobrze , że mamy świadków zdarzeń - żyjących , te tematy są tak nieprawdopodobne , że pierwsze co trzeba wykluczyć to sen, przewidzenie , omamy

dlatego choćby neuron - nie do końca sam ma pewność, brakuje mu twardego dowodu, nie tam dla kogoś, to masz gdzieś gdy masz już dowód dla siebie
neuron , czy Estia, czy soldado , czy Ty macie świadków, więc nikt z Was nie oszalał i mówicie prawdę, każdemu wierzę

doświadczenia jakie opisujemy wymagają siły emocjonalnej , trzeba mieć ,, cochones,, by to udźwignąć
ale nic nie dzieje się bez naszej wcześniejszej zgody
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 07 gru 2016, 16:07

Natasza pisze:tamci z drugiej strony Cię doskonale widzą

a ja chciałem tylko odpocząć , a tu nawet w kiblu człowiek nie może mieć spokoju , nie ma gdzie się schować

i nie uciekniesz , nie schowasz za las ........wszechświat i tak upomni się o swoje dzieci .
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Mirek » 07 gru 2016, 16:09

neuron pisze:
Natasza pisze:tamci z drugiej strony Cię doskonale widzą

a ja chciałem tylko odpocząć , a tu nawet w kiblu człowiek nie może mieć spokoju , nie ma gdzie się schować

i nie uciekniesz , nie schowasz za las ........wszechświat i tak upomni się o swoje dzieci .

Wykorzystaj moc wolnej woli, a będziesz mógł odpocząć.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: neuron » 07 gru 2016, 16:13

Natasza pisze:neuron - nie do końca sam ma pewność, brakuje mu twardego dowodu, nie tam dla kogoś, to masz gdzieś gdy masz już dowód dla siebie
neuron , czy Estia, czy soldado , czy Ty macie świadków, więc nikt z Was nie oszalał i mówicie prawdę, każdemu wierzę

chyba tylko ktoś naprawdę głupi nie ma wątpliwości ........

jeśli taki Cantor o którym nie raz wspominam potrafi wątpić mimo twardego dowodu to tym bardziej ja .....
ze wszystkich ludzi którym ufam , sobie ufam najmniej ........

ale dobra wiadomość jest taka że życie samo w sobie i rzeczywistość jest transcedentalna , była , jest i zawsze będzie ...... to nie ulega wątpliwości ......a to , mówi mi że ..... między widzialnym kryje się niewidzialne i tego jestem pewien .......
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 07 gru 2016, 16:16

Na wygląd w danej rzeczywistości wpływają czynniki środowiskowe. Tło nadaje ostrości i wyrazistości danemu obrazowi. W tej najbardziej dla nas korzystnej wyglądamy najładniej. Chodzi o to żeby ją znaleźć.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm