danut pisze:Nataszo, ale grzeczność nakazywałaby odpowiadać ludziom na pytania, ja już na odpowiedzi na swoje pytania tu zadawane nie liczę, bo było ich tak dużo, ale odpowiadało im zwykle tylko echo, odpowiedz fruwli, proszę. Ja odpowiem na Twoje jak zwykle -- Dlaczego wizja jest wizja i zaledwie nadzieją? - Wizja jest wizją dla tych, którzy mają słabe połączenia z wieloświatem,
a czym jest życie samo w sobie ? ile jest warte skoro za każdym razem przyćmiewa je myśl o śmierci i wizji tego co po nim?
dlaczego nie możemy po prostu nim żyć i próbować się nim cieszyć
życie traktujemy jak przedpokój , a naszym celem staje się wizjonerstwo przyszłości
jesteśmy ciągle jak Alicja w krainie czarów
na co nam życie, skoro za lustrem jest może coś fajniejszego
wizje pośmiertne wypełniają nasze myśli i są czymś tak prześladowczym jak przymus wizji boga
musi być bóg i musi być życie po
ale gdzie jest życie tu to prawdziwe
i ile czasu mu poświęcamy by czynić je lepszym , milszym i godniejszym
więcej czasu i uwagi poświęcamy na modły do świętych bóstw i rozmowy z nimi, i roztrząsanie świata duchów
zapominając o rozwoju życia z bliskimi , którzy otaczają nas ze wszystkich stron
wizja życia po śmierci jest wizją - ale powinniśmy najpierw pokochać życie w jakim jesteśmy
może życie to nie kara ale nagroda , a może nie jest ani jednym ani drugim
po co zastanawiać się nad tym skoro nie korzystamy w pełni z tego co nas otacza
komu dzisiaj pomogliśmy?
nasz prawdziwy cel to oddychanie tu i teraz
wszystko ma swój czas i miejsce
warto o tym pamiętać zanim to stracimy
i to tak jak z miłością i byciem wspaniałym człowiekiem
możemy być pełnowartościową cudowną istotą bez przymusu i bez wizji życia po śmierci i bez wizji boga
po prostu wypełnić wspaniale jak tylko się da przestrzeń , w której się akurat znaleźliśmy
w ten sposób gdy przejdziemy do kolejnej przestrzeni będziemy pełni świadomi siebie i swojej wartości
i nie potrzebni będą nam ci z wędzidłem i przynętą - bo to my będziemy mogli im pokazać na czym polega bycie wspaniałym
i pójdziemy tam gdzie chcemy a nie gdzie oni pokażą nam palcem