Trening medium

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Trening medium

Postautor: danvue » 04 cze 2014, 18:07

Margerita, nie bierz tego do siebie, ale sceptycznie podchodzę do różnych miejsc mocy itp, które mają dać nam "energię kosmosu", i to w określonym czasie. Spirytyzm jasno mówi, że kontakty z druga strona mogą być nawiązywane gdziekolwiek i kiedykolwiek, ponieważ tu myśl jest siłą sprawczą, i to zależy od naszego skupienia i intencji.

Medytacja jako ćwiczenie mediumizmu, być może pomaga nam patrzec zmysłami duszy a nie ciała, ponieważ podczas medytacji doprowadzamy się do stanu kiedy nie skupiamy na ciele wogóle uwagi, a wręcz możemy się niejako odłączyć od ciała, jak podczas snu. Myślę że to pozwala nam lepiej odczuwać świat duchowy. ale nie stawiałbym na to, że jest to sposób do większego rozwoju medialnosci, bo ten zależny jest od naszej dyscypliny, oddania, ćwiczeń, nauki. Przy okazji, Duchy muszą jakby przyzwyczaic się, dostroic do naszego fluidu, a my do ich fluidu.

I nie sądzę aby medium miało intuicyjnie odprowadzać Duchy do określonego miejsca. Myślę, że misją medium jest uświadomienie mu, gdzie jest i dlaczego, co ma robić, jak może przejść dalej (przez skruchę, zrozumienie swoich błędów, wszystko zależy od Ducha. ), a o doprowadzenie dalej możemy prosić Dobre Duchy. Duch nie może przejść dalej, jeśli nie zrozumie pewnych rzeczy i się nie rozwinie, nie weźmiemy go za rękę i nie przeprowadzimy na siłę.
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Margerita » 06 cze 2014, 12:51

Danvue, zgadzam się, że nie można przeprowadzić na siłę duszę, która jeszcze nie zrozumiała.

Natomiast wiele dusz, gdy już zrozumie, zwraca się do medium o pomoc w utworzeniu przejścia. Według mnie to jest właśnie wskazanie drogi dla duszy. Uczestniczyłam w takim zdarzeniu, które przeprowadził Andrzej Kaczorowski (uznany na świecie hipnotyzer).

Wspominając miejsca mocy nie miałam na myśli tego, że to ułatwia kontakt z drugą stroną, lecz to, że w takim miejscu niejako ładujemy swoje baterie i podnosimy swoje wibracje. Stajemy się bardziej sensytywni i lepiej odczuwamy to co zazwyczaj jest dla nas "ukryte".

Dla mnie działania medium są intuicyjne i porównuję to do gry na pianie. Kiedy osoba utalentowana zaczyna uczyć się grać na pianinie to nie potrzebuje wskazówek do interpretacji danej melodii, czuje ją całym jestestwem. Kiedy osoba mało utalentowana zaczyna uczyć się grać na pianinie to musi wiele godzin poświęcić na ćwiczenia, aby zagrać poprawnie. Dlatego też wspomniałam, że medium wiele rzeczy po prostu wie, ma tę wiedzę w sobie.

Zjawiska paranormalne odczuwane są przez każdego z nas poprzez pryzmat osobistych emocji, których kształt nadały doświadczenia z dzieciństwa. Dlatego nasze wnioski i zdania są różne, ale to nie przeszkadza w szanowaniu wzajemnych poglądów.
Chce tu jedynie przedstawić swój punkt widzenia poparty osobistymi doświadczeniami.
Margerita

Postautor: danvue » 06 cze 2014, 14:57

Szanuje twoje poglądy, mimo że się nie zgodziłem z niektórymi, może po prostu niedokładnie Cię zrozumiałem. ;)

Myślę, że to utworzenie przejścia to po prostu nauczenie czegoś Ducha, wspólna modlitwa i przekazanie go dalej, przywołując w modlitwie Duchy Wyższe.

Możesz powiedzieć dokładniej? Bo Andrzej Kaczorowski, z tego co wiem, co hipnotyzer a nie medium, dlatego pytam. :)

Tak, działania medium są intuicyjne, zgadzam się całkowicie! W końcu przy medialności objawia się duch samego medium, który to przejawia swoją prawdziwą wiedzę, nie aż tak ograniczony ciałem. :)

A jeszcze mam pytanie: Jaki wpływ ma miejsce na nasze wibracje? Myślę, że niejako ładujemy baterie i podnosimy wibracje w miejscach spokojnych, tam gdzie jest natura, przyroda i tam, gdzie możemy w spokoju myśleć i analizować. To jest oczywiście moje zdanie, a nie twierdzę że wiem jaka jest prawda, mówie tylko o moich odczuciach, bo to, że medium nie może tam wejść bez zabezpieczenia bo mu się spalą synapsy nie brzmi zbyt wiarygodnie dla mnie. Więc wytłumacz to bardziej, proszę ;)

Pozdrawiam.
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Margerita » 06 cze 2014, 16:25

Myślę, że to utworzenie przejścia to po prostu nauczenie czegoś Ducha, wspólna modlitwa i przekazanie go dalej, przywołując w modlitwie Duchy Wyższe.

To chyba najdokładniejszy opis tego o czym rozmawiamy.

Widziałam w akcji Andrzeja Kaczorowskiego. On nie tylko jest hipnotyzerem. Kiedy widzi (a widzi nawet bez hipnozy), że ktoś ma w "sobie" byty to wyprowadza z ciała i odprowadza do światła. Podczas hipnozy A.K. jest razem z daną osobą w jej hipnozie. On odsuwa świadomość danej osoby, aby byt nie mógł się tą świadomością zasłaniać i rozmawia tylko z bytem. Tłumaczy, przekonuje i wyprowadza w kierunku światła. A.K. doskonale wie czy ktoś faktycznie wchodzi w hipnozę, ponieważ umie "wejść" i sprawdzić.

W spokojnych miejscach ładujemy baterie emocjonalne. W miejscach mocy ładujemy baterie mediumiczne. W każdym bądź razie jest to mój pogląd.

Jeśli chodzi o słowa "przepalą się synapsy". O tym mówi Leszek Matela w swoich książkach. Jeżeli dana osoba jest bardzo wrażliwa to nadmiar energii może jej zaszkodzić, może dojść do omdlenia. Leszek zaleca, aby w takich miejscach po prostu mówić, że przyjmuję tylko tyle energii ile mi jest potrzebna w granicach mojego bezpieczeństwa zdrowia i życia.

Czy spotkałeś się kiedyś z mistrzem bioterapii, reiki? Ja miałam do czynienia z taką osobą i kiedy ten mistrz zaczął opowiadać o swoich doświadczeniach życiowych to jego centra energetyczne (czakry) tak zaczynały hulać, że nie tylko ja musiałam się od niego odsunąć. Tak mocno szła energia.
Margerita

Postautor: atalia » 06 cze 2014, 17:05

Przepraszam, ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie na temat bovisów, moze przez przeoczenie...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danvue » 06 cze 2014, 18:42

a więc teraz już wszystko widzę i rozumiem. Nawet o tym nie wiedziałem, dziękuje za opisanie przeżyć. Tak, potrafię sobie wyobrazić przepływ energii od osób, zwłaszcza bliskich. Kiedy moja przyjaciółka, bratnia dusza, była w niebezpieczeństwie to tak mnie trzeplo że się prawie poplakalem. Dodam że była przy tym moja dziewczyna, a co się wogóle stało z przyjaciółka dowiedziałem się dopiero później. Wiem jak wygląda pozytywna i negatywna energia od ludzi, kiedy jesteś blisko nich. Ale jak w praktyce wytłumaczyć energię kamieni? I też dołączam się do pytania Atalii. ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Margerita » 07 cze 2014, 12:52

Na temat bovisów można przeczytać w internecie.

Co do energii kamieni.. hhmm...

Miejsca Mocy

Nasz glob ziemski obiegają pasma różnego rodzaju energii uwalnianej z wnętrza ziemi, jak i tej pochodzącej z kosmosu. ...że stoją one zawsze w miejscach gdzie krzyżują się strefy specyficznego energetycznego promieniowania Ziemi. Ustawione tam kamienie potęgują jeszcze moc tych miejsc, powodując, że wewnątrz kręgów panują specyficzne warunki oddziałujące pozytywnie na organizm ludzki. Energia w nich zawarta przenika organizm człowieka, poprawia jego kondycję zdrowotną, wzmacnia siły witalne, zwiększa biopole.

pełny tekst link: http://npn.org.pl/?p=301
lub
http://www.radiestezja.waw.pl/pages.php?id=5

Jak widać z powyższego tekstu w miejscach mocy nie chodzi o energię kamieni, tylko o energię ziemi, bądź kosmosu.
Margerita

Postautor: atalia » 10 cze 2014, 16:25

Może podasz jakiś link do strony o bovisach, bo ja niczego nie znalazłam, poza tym, że jest to jakas bakteria występująca u zwierząt, ale przeciez nie o to nam chodzi, prawda? :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 10 cze 2014, 17:25

atalia pisze:Może podasz jakiś link do strony o bovisach, bo ja niczego nie znalazłam, poza tym, że jest to jakas bakteria występująca u zwierząt, ale przeciez nie o to nam chodzi, prawda? :)

skala Bovisa http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Bovisa
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 10 cze 2014, 21:14

Dzieki.
Bardzo jednak ogólnikowa ta definicja.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna