JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: juniperus » 01 sty 2015, 12:25

Jak fajnie Bernadeta, że do nas dołączyłaś i zaczęłaś opowiadać swoją historię. A mówiłam, że jest nas w Polsce sporo, jednak większość jeszcze się ukrywa? Mam nadzieję, że jak najwięcej mediów tu trafi, byśmy mogli wzajemnie czerpać wiedzę z doświadczeń. Tak się cieszę, że Was poznaję :D
A teraz pytanie: kto z Was tu obecnych miał już doświadczenia z egzorcyzmami. Nie mam jednak na myśli egzorcyzmów na Was, ale dokonywanych przez Was.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 01 sty 2015, 14:30

Modlitwa ma wielka moc ...tego jestem przekonana. Rozaniec jest wspanialy...ja takze czesto modle sie do Matki Boskiej. Bardzo ciekawa historia. Zaciekawilo mnie z tym zolnierzem niemieckim bo ja bardzo sie interesuje historia drugiej wojny swiatowej no i mieszkam w Niemczech...dlatego interesuja mnie losy ludzikie zarowno po polskiej jak i po niemieckiej stronie. Dziekuje za to ,ze sie z nami dzielisz swoimi przezyciami.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Xsenia » 01 sty 2015, 22:00

Przypominam, że wątek o mediach jest tylko i wyłącznie dla medium. Wszelkie dyskusje na tematy tam prowadzone prowadzimy tutaj. Proszę moderatorów o przesunięcie niektórych komentarzy.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: juniperus » 02 sty 2015, 13:54

Duchy zwykle dostosowują znaki albo do siebie, chcąc w ten sposób przekazać własne myśli, potrzeby, albo wykorzystują coś, co pozwoli skojarzyć medium cel danego ducha. Zwykle znaki są bardzo ważne, ponieważ mają one na celu naprowadzić medium na wnioski. To także sposób na charakteryzowanie danego ducha. Ważne jest, byś w obecności ducha zwracała uwagę na pierwsze myśli, które przychodzą Ci wówczas do głowy i odczucia. Są to bowiem podpowiedzi, które mogą stanowić dopełnienie znaków.
Właściwie nie ma czegoś takiego jak ogólnie przyjęte znaki, ponieważ każdy duch robi to na swój sposób.

bernadeta1963 pisze:To samo dotyczy wizji mężczyzny , który w momencie ukazania się trzymał w obu dłoniach , odwróconą napisem w moją stronę dużą i grubą błękitną księgę bogato zdobioną złotem. Napis był w alfabecie łacińskim , ale nie zdążyłam go odczytać. Moją uwagę skupiły bowiem bardzo bogate zdobienia.

Zastanawia mnie to, ponieważ ja również we śnie widziałam coś takiego. Jeśli możesz, zapisuj sobie szczegółowo wizje i spotkania z duchami. Z czasem wszystko może połączyć się w jedną całość, lub możesz otrzymać kolejne, stanowiące dopełnienie poprzednich. Ja obecnie jestem w takiej sytuacji. Co kilka dni pojawia się nowa wskazówka, a wszystkie zaczynają tworzyć spójną całość.
Obserwuj uważnie, zobaczymy, co będzie dalej.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: gaba75 » 02 sty 2015, 16:01

Myślę że symbolika ma duże znaczenie w snach. Niebieska księga moze oznaczać nie tylko Księgę życia, ale również i to moje zdanie- moze znaczyć kogos kto znajduje się blisko Boga, a złote napisy że jest bogaty we wszystkie najlepsze cechy Anioła.
Bernadeta,
Próbój sobie przypomniec ten napis łacinski. To moze być bardzo ważne. Spróbój zamknąć oczy i wyciagnąc go z podświadomisci. Może bedziesz miec szczęscie i ci sie przypomni
Czego z serca życzę
Gaba
gaba75

Postautor: Nikita » 02 sty 2015, 18:16

Gaba ja slyszalam juz o podobnych przypadkach...gdy rodzina szukala ukrytych pieneidzy to duchy dawaly wskazowki poprzez jasnowidza....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Xsenia » 02 sty 2015, 23:58

No i robi się tam bałagan, ale skoro nawet założycielka zapomniała o własnej zasadzie, to chyba wątek na to zasługuje. :(
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: bernadeta1963 » 03 sty 2015, 00:22

Dziękuję ci za radę,ale chyba trochę źle mnie zrozumiałeś. Ja chcę pomagać ludziom i przekazywać wiadomości. Gdyby przychodzili do mnie pomagałabym im za darmo. Łatwiej było by mi wtedy w pracy. Tylko jak to zrobić żeby ludzie dowiedzieli się że jest taka możliwość? U nas społeczeństwo nie jest tak otwarte jak na zachodzie. Dlatego ciekawi mnie w jaki sposób macie kontakt z tymi ludźmi, którym pomagacie.
pozdrawiam Bernadeta.
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 03 sty 2015, 07:55

Jest prosty sposób, który znalazłem aby pracować i bezinteresownie pomagać ludziom. Znalazłem pracę w usługach i ludzie sami do mnie przyjeżdżają. Wykonuję dwie czynności jednocześnie.
Soudak Twój przypadek pokazuje nam co Chrystus miał na myśli mówiąc, że aby coś w życiu zmienić trzeba "umrzeć" aby na nowo się "narodzić".
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 03 sty 2015, 11:43

Soudak a wiesz cos na temat zaginiecia Iwony Wieczorek? Krzysztof Jackowski niestety nie mogl pomoc....moze jego wizja byla dobra ale bylo juz za pozno i za wielki szum medialny wokol tej sprawy. Mnie bardzo intryguje co sie z nia stalo? Miales jakas wizje na jej temat?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm