Duchy zwykle dostosowują znaki albo do siebie, chcąc w ten sposób przekazać własne myśli, potrzeby, albo wykorzystują coś, co pozwoli skojarzyć medium cel danego ducha. Zwykle znaki są bardzo ważne, ponieważ mają one na celu naprowadzić medium na wnioski. To także sposób na charakteryzowanie danego ducha. Ważne jest, byś w obecności ducha zwracała uwagę na pierwsze myśli, które przychodzą Ci wówczas do głowy i odczucia. Są to bowiem podpowiedzi, które mogą stanowić dopełnienie znaków.
Właściwie nie ma czegoś takiego jak ogólnie przyjęte znaki, ponieważ każdy duch robi to na swój sposób.
bernadeta1963 pisze:To samo dotyczy wizji mężczyzny , który w momencie ukazania się trzymał w obu dłoniach , odwróconą napisem w moją stronę dużą i grubą błękitną księgę bogato zdobioną złotem. Napis był w alfabecie łacińskim , ale nie zdążyłam go odczytać. Moją uwagę skupiły bowiem bardzo bogate zdobienia.
Zastanawia mnie to, ponieważ ja również we śnie widziałam coś takiego. Jeśli możesz, zapisuj sobie szczegółowo wizje i spotkania z duchami. Z czasem wszystko może połączyć się w jedną całość, lub możesz otrzymać kolejne, stanowiące dopełnienie poprzednich. Ja obecnie jestem w takiej sytuacji. Co kilka dni pojawia się nowa wskazówka, a wszystkie zaczynają tworzyć spójną całość.
Obserwuj uważnie, zobaczymy, co będzie dalej.