JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: bernadeta1963 » 21 kwie 2015, 15:32

W takim razie to było dla ciebie :) Prawdopodobnie duchy dały znać że ona potrzebuje pomocy od ciebie tylko posłużyły się mną żeby ci powiedzieć . Może ona jest w jakiś sposób z tobą związana , może to być ktoś z twojej rodziny . Nie koniecznie musisz ją znać . Wieczorem na spokojnie postaraj się wsłuchać , co podpowiada ci intuicja .
Nie staraj się zrozumieć ,może spróbuj opisać swoje odczucia to co przyjdzie ci do głowy . Nawet gdyby wydawała się to bzdura . Najpierw zapisz potem postaraj si zrozumieć .Nie raz nie da się logicznie wszystkiego wytłumaczyć .
Gdybyś się nie wpisała zastanawiala bym się jakiej kobiecie mam to przekazać . Zapisz odczucia nawet jeśli nie otrzymasz przekazu . Jej zależy na kontakcie i na pewno jeszcze przyjdzie.
bernadeta1963

Postautor: AllyJazz » 21 kwie 2015, 15:57

nie wiarygodne. Czy kazała coś więcej przekazać i coś wiecej się działo, czy są też inni potrzebujący mej pomocy bo tak czuję?
AllyJazz

Postautor: bernadeta1963 » 21 kwie 2015, 16:02

Spokojnie , nie wszystko na raz ;) Mój przewodnik powiedział , ''że była jakiś czas nieobecna'' . To zwykle oznacza , że najpierw umarło dziecko , potem ona . Tylko tyle wiem , przecież to było do ciebie . Mam za ciebie odrobić '' pracę domową '' ? ;)
bernadeta1963

Postautor: AllyJazz » 21 kwie 2015, 16:27

Wybacz. Masz racje. Z pokorą muszę do tego podejść. Dziękuję za wszelką pomoc :)
AllyJazz

Postautor: bernadeta1963 » 21 kwie 2015, 16:31

Zapowiedziala , że jest pierwsza w kolejce , to chyba znaczy że nie ostatnia . To tak jak u młodego lekarza z pacjentami . Pierwszy to zawsze największy stres.
bernadeta1963

Postautor: AllyJazz » 21 kwie 2015, 19:33

Wiedziałam, że ten dzień nadejdzie i rozumiem, czemu jest pierwsza. Tak bardzo wypierałam te uczucia, tłamsiłam intuicję i przeganiałam ich wszystkich. Czułam, że nie powinnam uciekać. Lecz najwidoczniej najpierw miałam pomóc sobie, umocnić swoją intuicję i nabrać siły. Gdy usiadłam na spokojnie u koleżanki nagle odczułam taki natłok emocji aż mi się niedobrze zrobiło i zaczął mnie boleć kręgosłup i a w natłoku myśli ,,przyjmij nas w domu" i zrobiło mi się tak chłodno, że w ogrzewanym domu dostałam gęsiej skórki.
AllyJazz

Postautor: soldado » 21 kwie 2015, 20:13

AllyJazz pisze:Wiedziałam, że ten dzień nadejdzie i rozumiem, czemu jest pierwsza. Tak bardzo wypierałam te uczucia, tłamsiłam intuicję i przeganiałam ich wszystkich. Czułam, że nie powinnam uciekać. Lecz najwidoczniej najpierw miałam pomóc sobie, umocnić swoją intuicję i nabrać siły. Gdy usiadłam na spokojnie u koleżanki nagle odczułam taki natłok emocji aż mi się niedobrze zrobiło i zaczął mnie boleć kręgosłup i a w natłoku myśli ,,przyjmij nas w domu" i zrobiło mi się tak chłodno, że w ogrzewanym domu dostałam gęsiej skórki.

Żaden duch nic Ci nie zrobi, chyba, że mu na to pozwolisz, poprzez strach.
Duchy z pewnych względów bardziej lubią odpowiadać na pytania, niż opowiadać o czymkolwiek, dlatego staraj się zadawać w różnych sytuacjach, w których się znajdziesz pytania i oczekuj odpowiedzi.
Chyba już też zdajesz sobie sprawę, że nie jest to zwykła rozmowa.
Odbieramy uczucia, wszelkiego rodzaju odczucia, myśli telepatyczne i wizje.
To bardzo złożony przekaz, gdyż np. w wizji w ciągu liku sekund, przekazywana jest olbrzymia ilość danych, np. jest przekazywany obraz jakiegoś miejsca, o którym ktoś inny mógłby opowiadać godzinami, a i tak wyobrażenie słuchacza o tym miejscu mogłoby być zupełnie inne od rzeczywistego wyglądu wspomnianego miejsca.

Witaj na forum wśród życzliwych Ci osób. ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: AllyJazz » 21 kwie 2015, 21:17

dziękuję :) nie boję się, że coś mi się stanie ale, że tego nie udźwignę. Czuję, że jest na mnie duża odpowiedzialność. Poza tym stała się nietypowa stytuacja odwiedziła mnie kobieta z dziećmi i powiedziały, że kobieta która do mnie wczoraj przyszła jest zła i smutna bo udusiła swoje dziecko i to ona potrzebuje pomocy... To jest przykre bo zaczęło mnie ściskańć w szyji i robić ciepło ze współczucia.
Mam dziwne wizje w głowie...

Nie ukrywam, że jest to mój pierwszy raz kiedy w końcu je wysłuchuje i cała koncentracja i skupienie, mocno mnie wyczyszcza energetycznie, że tak powiem.
AllyJazz

Postautor: AllyJazz » 21 kwie 2015, 21:21

przekazały mi bym się modliła i była silna ale i uważała na siebie. Opisuję to w zdaniu bo odpowiedzi były bezokolicznikowe.

Jestem w szoku i bardzo zmęczona aż boli mnie głowa jakbym straciła całą energie.
AllyJazz

Postautor: soldado » 21 kwie 2015, 21:34

AllyJazz pisze:przekazały mi bym się modliła i była silna ale i uważała na siebie.

Poproś zawsze o otoczenie Cię białym światłem Ducha Świętego.
Wyobraź sobie wtedy bańkę białego światła, która Cię otacza, w której się poruszasz.

Jestem w szoku i bardzo zmęczona aż boli mnie głowa jakbym straciła całą energie.

Często tak jest, gdy mamy kontakt z duchami.
Nasze ciało jest jak bateria, które należy naładować, przy okazji wyrzucając wszystko to, co jest w nas szkodliwe, całą nagromadzoną negatywną energie, przez którą możemy chorować.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm