Jak dla mnie on jest mocno podejrzany skoro pod koniec życia sam się zagłodził na śmierć.Nikita pisze:skad wiesz, ze Mahawira nie byl wieksza dusza?
Jak dla mnie on jest mocno podejrzany skoro pod koniec życia sam się zagłodził na śmierć.Nikita pisze:skad wiesz, ze Mahawira nie byl wieksza dusza?
Nikita pisze:Urodzilam sie takze w tym chrzescijanskim kregu kulturowym wiec Jezus ma dla mnie duze znaczenie. Ale poznalam takze inne tradycje i kultury dlatego dziwie sie jak mozna tak ciasno myslec, ze Jezus byl tym jedynym i najlepszym...? To tak jak kk glosi , ze jedyna sluszna religia jest katolicyzm. Nie zgadzam sie z tym. Trzeba szanowac wszelkie wierzenia i tradycje oraz kultury i religie...bo cala ludzkosc niezaleznie do religii i wyznania jest jednoscia. Istnieje tylko jeden Bog, ktory jest roznie nazywany....jedni nazywaja go Jahwe, inni Jehowa, inni Allah itd.....Ale to jest ten jeden Bog...nasz wsyzstkich ludzi i zwierzat i istot z innych planet....Ten Bog stworzyl nie tylko nasza Ziemie ale caly wszechswiat i byc moze niezliczona ilosc wszechswaitow.....Takze mowienie, ze Jezus byl najlepszy to poprostu smieszne.

Masz na mysli ekranizację z roku 1959 ? kiedyś chyba ją oglądałem ale to było dawno i niewiele już z niej pamiętam.Achill pisze:Kto ogladał starego "Ben Hura" będzie wiedział o jaka postawę mi chodzi?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości