Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Casandra » 19 paź 2015, 21:10

Dziękuję Soltado :-)

Nataszko Masz od jakiegoś czasu z mojej strony pomoc w postaci modlitwy wspierającej. Wierzę, że to pomoże. Ściskam, życzę powodzenia, sił i wytrwałości. Czuję, że wielka misja przed Tobą. Jeśli ktoś jeszcze ma chęć się przyłączyć do mnie we wspieraniu Nataszy, to będę się bardzo cieszyć i już z góry dziękuję.
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: OneNight » 20 paź 2015, 19:05

A mogę wiedzieć czemu zamiast "d" piszecie "t" w nicku soldado?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Casandra » 20 paź 2015, 20:03

OneNight pisze:A mogę wiedzieć czemu zamiast "d" piszecie "t" w nicku soldado?

Możesz - bo...macie jakieś okulary na zbyciu, bo mi wzrok szwankuje?:-D Dzięki One, ech...starość nie radość :-)
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Arronax » 21 paź 2015, 16:32

Czyli Soldado znalazłeś miejsce gdzie ciało fizyczne "dostaje" nieśmiertelność? Co z procesem wzrostu, reinkarnacji tych osób które tak "wpadły".
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: soldado » 22 paź 2015, 20:44

Arronax pisze:Czyli Soldado znalazłeś miejsce gdzie ciało fizyczne "dostaje" nieśmiertelność? Co z procesem wzrostu, reinkarnacji tych osób które tak "wpadły".

To raczej miejsce, gdzie osoby będące tam są jak w pułapce.
Można tam zginąć z rąk drugiego człowieka, albo można stracić życie poprzez samobójstwo.
Przebywanie w jednym miejscu np. kilkadziesiąt tysięcy lat, wstrzymuje proces reinkarnacji.
Z drugiej strony wszędzie można się rozwinąć, dla tego nie do mnie należy ocena tego miejsca.
Najgorsze jest ,,stanie w miejscu'', obojętnie gdzie jesteśmy i jak długo.
Nieraz w naszej rzeczywistości jesteśmy karani ,,utratą czasu'', dlatego wiem, że jest to jedna z najgorszych kar.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 11 lis 2015, 08:06

jest ranek , siedzę w salonie i piję kawę , pewnie nie jedna osoba z Was robi to samo lub śpi ( dzisiaj święto narodowe) postanowiłam powrócić do tego miejsca i pisać swoje wnioski ; chcę po raz tam kolejny dodać, że w tym miejscu o tytule jaki został nadany przez Krzysztoff każdy może pisać co tylko chce ale z jedną moją prośbą - bez oceny Osób, a myśli przelewajcie nawet najbardziej kontrowersyjne ( nie obrażające uczuć ) a zdrowa polemika to to co lubię, bo burza wielu mózgów daje najlepsze efekty

będę pisać etapami - nie chcę zanudzać słowotokiem i nie wiem na ile się ,, otworzę ,, ale coś tam skrobnę

na początku myślałam, że świat jest prosty w swoim porządku : dzieli się na żyjących, umarłych i Boga z całym zastępem chórów anielskich, a obok tego wszystkiego są upadłe byłe boskie byty

byłam jak źrebię - takie skaczące , młode , chcące poznać świat, tak wierzgałam tymi kopytkami , że wymykałam się spod wszelkich rodowych konwenansów i szukałam prawdy tam gdzie mogłam . Jestem jak mówiłam miksem religijnym ( jeden ród nomen omen katolicy- jedni bardziej ale raczej mniej praktykujący i drugi ród adwentyści- no akurat Ci to oddali by życie za to w co wierzą ale czy za ludzi , którzy nie należą do ich kościoła ????eh) w domu były więc biblie ( kilka) różnych wydawnictw, książki od katolickich katechizmów po znaki czasu adwentystów. Jednak dla mnie ta mnogość interpretacji duchowej to był tylko pretekst do zadawania sobie i innym większej liczby pytań i... wymykałam się po cichu z domu co tydzień na nauki świadków Jehowy. Jedna z moich przyjaciółek z którą na szkolnych korytarzach podstawówki dyskutowałyśmy na temat ,, wiary i Boga,, zaprosiła mnie do siebie . Rodzina ta (świadkowie J.) była jedną z najlepszych jakie znałam a poznałam ich od przysłowiowej zachrystii. Moja potajemna nauka nie mogła trwać w nieskończoność więc kiedy wylazło jakie to nauki pobieram miałam małą ,, rewolucję ,, w domu, zwłaszcza mamą - katoliczką ( niepraktykującą heh). Co ja musiałam się nasłuchać, ale kiedy jej na spokojnie wyjaśniłam , że szukam mimo , że mam tylko 12 czy 13 lat Prawdy, że muszę wysłuchać innych dała mi kredyt zaufania i.. mogłam nawet pójść na takie zgromadzenie. Moja przyjaciółka po 1,5 roku spotykania się ze mną na ,, naukach studiowania biblii ,, była pewna , że wstąpię do nich poprzez chrzest. Podziękowałam jej i rodzinie za ich szczere chęci, ale moje serce nie zabiło i uznało , że poznało i tym bardziej widzi, że wyznania różnią się tylko interpretacją ale mianownik mają ten sam.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 11 lis 2015, 11:10

Miałaś świetną możliwość poznania różnych religii i wyciągnięcia z nich tego co najlepsze. Zazdroszczę :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 11 lis 2015, 11:37

Xseniu jestem bardzo otwarta na inność i na to czego nie znam na tyle na ile czuję , że jest to pomocne w zrozumieniu świata i na ile jest bezpieczne
życie jest niesamowite a ludzie to dopiero magia
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 11 lis 2015, 11:55

Natasza, ja w dzieciństwie również poszukiwałem, przysłuchując się różnym naukom odłamów ewangelickich lecz tak jak Ciebie nic mnie w tym nie zachwyciło.
Ponadto wyczuwalem tam sztuczną uprzejmość, która nie wypływała z serca, a tylko z zasad jakie mieli.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 11 lis 2015, 12:16

nie wiem jak Ty, ale moim zdaniem najważniejsza jest moralność człowieka- poziom empatii, uczuć , etyki. Ludzie szukają motoru napędowego- jedni potrzebują religii, inni filozofii a są też tacy, którym wystarcza ,, tu i teraz,, byle trzymać się kodeksu prawa świeckiego.

z tego co zrozumiałam -najważniejsza siła tkwi w człowieku . pojęłam , że NIC nie Musisz, że najważniejszy jesteś Ty jako Człowiek - nie chodzi mi o czystą formę ego-izmu. przez wiele lat straszono mnie ogniem piekielnym za moje wyobcowane poglądy , ale nie usmażysz się nigdzie choćbyś przeszedł na tamta stronę jako osoba niewierząca

najważniejsza jest pozytywna emanująca z nas energia , dlatego osoby, które mają problemy emocjonalne powinny za wszelką cenę ,, leczyć ,, je tak jak chodzi się na zabiegi estetyczne ciała i korzystać jak się da z pomocy specjalistów
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm