Czy boimy się swojej wolności?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy boimy się swojej wolności?

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 19:10

W zagłębieniu się dopiero dojdziesz do zrozumienia mojej teorii.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 19:12

1Prawda1 pisze:W zagłębieniu się dopiero dojdziesz do zrozumienia mojej teorii.

Nie będę się w nią zagłębiać. Nie chcę :)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 19:22

To jest właśnie częsta wada u ludzi, że najpierw skrytykują, są pewni siebie, a później jednak widzą, że nie są w stanie kogoś zrozumieć i niepotrzebnie krytykowali. Oczywiście nie jestem obrażony :lol: tylko piszę tak bo to zrozumienie drugiego człowieka ma przecież miejsce w naszym codziennym życiu.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 19:26

Ależ ja Ciebie rozumiem, widzę co czytam i absolutnie się z tym zgodzić nie umiem, a rezygnuje bo nie chce się już przekomarzać z Tobą, gdy widzę, że żadne argumenty moje, czy Achila do Ciebie nie przemówią. a tak a propos "Związał się z gwiazdami" nie oznacza, ze się jest gwiazdą, związał się ma z nimi połączenie tak jak np. każda komórka w naszym ciele jest połączona z mózgiem, no ale ta komórka roli mózgu nie przejmie, nim nie będzie.
danut

Postautor: Xsenia » 24 lis 2015, 19:43

Zarówno to co opisuje Prawda, jak i podchwytliwe :P pytania Achilla mają jedną odpowiedź.
Kot Schrödingera.
Jest to teoretyczny eksperyment, w którym pokazano, że dwa totalnie przeciwstawne stany są możliwe w jednym czasie. Przybliżę tą teorię z lekka. Do pudełka wsadzamy żywego kota, jeden atom promieniotwórczy, który może wyemitować cząstkę promieniowania jonizującego oraz licznik Geigera, który w chwili wykrycia cząstki uwalnia trujący gaz. Zamykamy pudełko. Po jakimś czasie nie wiemy czy kot jeszcze żyje. Czy nastąpił rozpad atomu i uwolnienie trucizny czy nie. Czyli kot jest jednocześnie żywy i martwy. To zjawisko w fizyce nazywa się superpozycją, czyli obiekt kwantowy znajduje się równocześnie w każdym z możliwych stanów.
I określenie jednego pewnego stanu jest dopiero możliwe, gdy obserwator otworzy pudełko i sam się przekona, w którym ze stanów znajduje sie obiekt.
Fajnie jest to też napisane w tym artykule:
http://www.kwantowo.pl/2015/05/09/dalej ... rodingera/

Prawda pisał, że gwiazda istnieje dla niego w danym momencie, w danej chwili, BO ON WŁAŚNIE JĄ OBSERWUJE.
Achill, twoje gwiazdy są ZAWSZE w superpozycji, bo patrząc na nie NIGDY nie wiesz, czy ta gwiazda istnieje w teraźniejszym czasie czy nie. To samo można powiedzieć i o naszym słońcu. Nie wiesz, czy za 8 minut szlak cie nie trafi, bo słońce wybuchło :D

danut pisze: jest tam rozdział cały poświęcony mechanizmowi widzenia i nie napisany, bo tak mi się wydaje, ale przez kobietę biologa komórkowego pracującego wiele, wiele lat w instytucie i prowadzącego badania, krojącego ludzki mózg i przyglądającemu się mu pod mikroskopem. To chyba ona wie jak to działa?

Hm z tego co sie dowiedziałam to pani dr inż. Danuta Adamska-Rutkowska obroniła pracę doktorską w Instytucie Inżynierii Chemicznej i Procesowej Politechniki Warszawskiej. A tematem jej pracy było: "Numeryczna symulacja charakterystyk operacyjnych reaktorów wielorurowych z równoległym do rur przepływem nośnika ciepła". Uzyskała tytuł: doktor nauk technicznych w zakresie inżynierii chemicznej, specjalność: inżynieria chemiczna. [w 1992 roku]
Od kiedy więc chemik (a nie biolog komórkowy) kroi ludzki mózg? I mam dodatkowe pytanie: skoro pani Danuta Adamska-Rutkowska prowadziła aż tyle badań, to gdzie są wyniki jej badań? Dlaczego oprócz jednej książki nie wydała czegokolwiek więcej? Gdzie publikacje badań i publikacje wyników tychże badań?
http://nauka-polska.pl/dhtml/raportyWys ... fs?lang=pl
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 24 lis 2015, 19:50

Nie ma badań? :(
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 24 lis 2015, 19:55

"Dr Danuta Adamska-Rutkowska - absolwentka Wydziału Chemii Politechniki Warszawskiej, specjalistka w dziedzinie inżynierii chemicznej i procesowej. Doktorat z matematycznego modelowania w skali przemysłowej procesów chemicznych przebiegających z wysokim efektem cieplnym.
Wieloletni kierownik zespołu naukowo-badawczego, prowadzącego prace eksperymentalne dla celów matematycznego modelowania procesów, a następnie realizującego symulacje komputerowe w ramach projektowania i modernizacji technologii przemysłu chemicznego. Członek międzynarodowego zespołu przygotowującego narzędzia matematyczne i numeryczne procedury wspomagające rozwiązywanie problemów inżynierii procesowej, w ramach projektu UE Computer Aided Process Engineering."

A teraz co wiesz o procesach biochemicznych w mózgu Xsenia?
danut

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 20:06

Oczywiście ze dr Danuta wydała inne książki wystarczy poszukać w tematyce :) publikacje tez są :) żeby wiedzieć o czym napisała danut trzeba przeczytać książkę tam jest rozdział który wskazuje . Po co od razu pluc? Nie każdy naukowiec jest tak pyszny żeby publikować swoje artykuły w Google ! Jest papier jeszcze :) post Xseniu jest ciosem poniżej pasa. A czym ty się pochwalisz? Może przedstaw się publicznie z czego masz doktorat ? Z upierdliwosci? Przemawia przez ciebie zazdrość czysta :) i wiesz już dlaczego boimy się wolności ? Właśnie ty się boisz wolności bo dr Danuta ma zapewne twoja inwigilacje głęboko w ... poważaniu . Przedstaw się i powiedz światu kim jesteś i czym ty możesz się pochwalić :) boisz się wolności ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 20:07

Mirek pisze:Nie ma badań? :(

Szukajcie a znajdziecie
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 20:08

Xsenia pisze:Zarówno to co opisuje Prawda, jak i podchwytliwe pytania Achilla mają jedną odpowiedź.
Kot Schrödingera.
Jest to teoretyczny eksperyment, w którym pokazano, że dwa totalnie przeciwstawne stany są możliwe w jednym czasie. Przybliżę tą teorię z lekka. Do pudełka wsadzamy żywego kota, jeden atom promieniotwórczy, który może wyemitować cząstkę promieniowania jonizującego oraz licznik Geigera, który w chwili wykrycia cząstki uwalnia trujący gaz. Zamykamy pudełko. Po jakimś czasie nie wiemy czy kot jeszcze żyje. Czy nastąpił rozpad atomu i uwolnienie trucizny czy nie. Czyli kot jest jednocześnie żywy i martwy. To zjawisko w fizyce nazywa się superpozycją, czyli obiekt kwantowy znajduje się równocześnie w każdym z możliwych stanów.
I określenie jednego pewnego stanu jest dopiero możliwe, gdy obserwator otworzy pudełko i sam się przekona, w którym ze stanów znajduje sie obiekt.
Fajnie jest to też napisane w tym artykule:
http://www.kwantowo.pl/2015/05/09/dalej ... rodingera/

Prawda pisał, że gwiazda istnieje dla niego w danym momencie, w danej chwili, BO ON WŁAŚNIE JĄ OBSERWUJE.
Achill, twoje gwiazdy są ZAWSZE w superpozycji, bo patrząc na nie NIGDY nie wiesz, czy ta gwiazda istnieje w teraźniejszym czasie czy nie. To samo można powiedzieć i o naszym słońcu. Nie wiesz, czy za 8 minut szlak cie nie trafi, bo słońce wybuchło :D

danut pisze: jest tam rozdział cały poświęcony mechanizmowi widzenia i nie napisany, bo tak mi się wydaje, ale przez kobietę biologa komórkowego pracującego wiele, wiele lat w instytucie i prowadzącego badania, krojącego ludzki mózg i przyglądającemu się mu pod mikroskopem. To chyba ona wie jak to działa?

Hm z tego co sie dowiedziałam to pani dr inż. Danuta Adamska-Rutkowska obroniła pracę doktorską w Instytucie Inżynierii Chemicznej i Procesowej Politechniki Warszawskiej. A tematem jej pracy było: "Numeryczna symulacja charakterystyk operacyjnych reaktorów wielorurowych z równoległym do rur przepływem nośnika ciepła". Uzyskała tytuł: doktor nauk technicznych w zakresie inżynierii chemicznej, specjalność: inżynieria chemiczna. [w 1992 roku]
Od kiedy więc chemik (a nie biolog komórkowy) kroi ludzki mózg? I mam dodatkowe pytanie: skoro pani Danuta Adamska-Rutkowska prowadziła aż tyle badań, to gdzie są wyniki jej badań? Dlaczego oprócz jednej książki nie wydała czegokolwiek więcej? Gdzie publikacje badań i publikacje wyników tychże badań?
http://nauka-polska.pl/dhtml/raportyWys ... fs?lang=pl

A z tym kotem to dowalilas jak łysy grzywka o beton heheheh
Awatar użytkownika
blackbitch

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi