Sny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sny

Postautor: 1Prawda1 » 12 gru 2015, 05:16

Gdy ja chciałem otrzymać jakiś przekaz we śnie to całym sobą się temu oddawałem na jawie i zawsze udawało mi się we śnie to otrzymać.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: anima » 12 gru 2015, 14:40

onasubtelna pisze:Chciałabym dowiedzieć się przede wszystkim, jak właściwie mogę nie tyle wrócić do tego snu (wiem, że to raczej niemożliwe), ile wywołać jakoś sytuację, kiedy będę mogła z nim porozmawiać, dowiedzieć się o co chodziło. I druga sprawa - co to znaczy, że w moich snach o nim dominuje kolor biały?

Witaj onasubtelna!

Bialy kolor w snach to symbol nowego poczatku, pozostawienia starego za soba.
Aktualnie moze sie zaczac nowy rodzial w zyciu.
Pozatym to symbol duchowosci, zycia wiecznego, swietosci, odrodzenia, swiadomosci, prawdy, wiedzy, ponadczasowosci, intuicji, sily ducha, uczciwosci, niewinnosci, czystosci, doskonalosci, przejrzystosci, jednoznacznosci, oczyszczenia, otwartosci, madrosci, bezinteresownosci, wspolczucia, radosci, szczescia.
Rowniez - smierci i zaloby.
Moim zdaniem, masz we snie kontakt z dusza zmarlego ukochanego.
Na pewno takie sny bedziesz miala nadal i kiedys doczekasz sie "rozmowy" z nim.

Swego czasu po lekturze ksiazki na temat pracy ze snami (zapomnialam tytulu, byla pozyczona), bedac juz w stanie bliskim zasniecia, w myslach zwracalam sie do mojego Wyzszego-Ja z prosba o sen na dany temat i o budzenie zaraz po takim snie (jedno lub dwa krotkie zdania).
Nie zawsze sie to udawalo, ale czasem po kilku probach budzilam sie w srodku nocy, pamietajac dokladnie sen na "zamowiony" temat (czasem zaraz za pierwszym razem sie zjawial dany sen). Wstawalam i zaraz zapisywalam sen, bo rano moglabym nic nie pamietac.
Teraz rzadko to praktykuje (zreszta nie wychodzi mi to tak jak dawniej, niestety).
Moze sprobuj tej metody.

Serdeczne pozdrowienia :)
Awatar użytkownika
anima

Postautor: danut » 12 gru 2015, 14:53

onasubtelna - to kontakt z duszą zmarłego, ale uważaj - sen i kolor biały i przyjęcie wróży.. obawiam Ci się to powiedzieć, może domyślasz się sama i dlatego Cię to gnębi? Dobrze zrobiłaś mówiąc- Poczekaj chwileczkę, tym nie wyraziłaś zgody na odejście stąd w najbliższym czasie. On poczeka.
danut

Postautor: gaba75 » 12 gru 2015, 17:07

Witaj ONASUBTELNA,

sny należałoby przeanalizować samemu we współpracy z kimś kto mógłby Cię nakierować na dobrą analizę. To raz. Dwa to z mojego punktu widzenia tego, co napisałaś uważam, że Twój ukochany oczyszcza się poprzez Twą tęsknotę i miłość, poprzez Twoje uczucia dobre. Z czego to wywnioskowałam? Ano z tego, ze najpierw pokazał Ci się we śnie ubrany na czarno, a potem już w innym ubraniu.

Tęsknisz za nim i to nie jest nic dziwnego. Każdy ma w życiu kogoś za kim tęskni. Ja np tęskniłam bardzo za babcią. Teraz już pogodziłam się z tym,że jej nie ma. Tęsknię również, ale moja tęsknota zmieniła się, jakby ewoluowała stała się bardziej dojrzalsza.
Moja rada dla Ciebie: Czekaj i patrz.
gaba75

Postautor: onasubtelna » 12 gru 2015, 18:40

Witajcie!

Dziękuję za wszystkie uwagi, wskazówki i porady. Od jego śmierci minął jakiś czas, nigdy o nim nie zapomnę, ale staram się żyć dalej. Chciałabym dodać jeszcze jedną rzecz, wydaje mi się, że może być istotna... tej samej nocy moja najlepsza przyjaciółka śniła o przyjęciu, weselu na którym była panną młodą w pięknej, białej sukni. Czy jest to możliwe, byśmy tej samej nocy miały sen z podobnym motywem przewodnim? Ja mogłam to wesele odebrać jako przyjęcie? Dodam, że w jej śnie pojawiły się podobne jak i u mnie grupki osób ubranych na biało, z tym, że u niej pojawiło się jeszcze nad zwyczaj dużo luster. Zmierzam jednak do tego, że nie chcę uprawiać tu nadinterpretacji, równie dobrze mógł to być zbieg okoliczności...
onasubtelna

Postautor: danut » 12 gru 2015, 19:08

Nie był to przypadek! Jak dawno to było? I jeszcze raz - lustra wybranie z przygotowanego najlepszej z dróg, najlepszego kierunku dla rzeczywistości , nawet nie przypuszczasz jak wielkie znaczenie miała Twoja odpowiedź w tym śnie. Głowa do góry, a tę "chwileczkę" - nie wiadomo jaki przelicznik dla niego ma "chwileczka" bo pewnie nie ten sam co znaczy tu u nas, więc uspokój się tylko miało być niebezpiecznie.
danut

Postautor: onasubtelna » 12 gru 2015, 19:18

To było w noc po moich urodzinach. Urodziny miałam 9 grudnia, a sny miałyśmy w nocy z 9 na 10. Ja się nie boję śmierci, wiem że nie jest mi pisane długie życie. Ja się bardziej o moich najbliższych boję niż o utratę własnego życia. Zresztą zdarzało nam (mi i mojej przyjaciółce) mieć tematycznie podobne sny w tych samych nocach. To chyba świadczy o tym, że jesteśmy prawdziwymi przyjaciółkami, prawda? Oczywiście dziękuję Ci za odpowiedź!
onasubtelna

Postautor: danut » 12 gru 2015, 19:23

To znaczy, że macie wspólne oddziaływanie na waszą rzeczywistość, coś "zawsze razem" i błąd jednej pociąga drugą. Sen mógł dotyczyć ciebie, lub jej - nie innych osób z otoczenia.
Wiesz, proponuję byś sobie zapisała gdzieś w podświadomości, by reagować świadomie w snach - byś nawet śniąc miała to na uwadze, bo to wtedy ujawnia się nasza wola, zgoda,lub nie na mające nadejść zdarzenia, dochodzi do wyboru dróg - szczególnie jeśli chodzi o tego typu sny, bo wiesz że są różne i do niektórych nawet nie warto przywiązywać uwagi.
danut

Postautor: onasubtelna » 12 gru 2015, 19:28

Dzięki wielkie, postaram się tak zrobić, ponieważ nie ukrywam, że chciałabym z nim porozmawiać, chciałabym spróbować jakoś świadomie wywołać sen w którym mogłabym go spotkać i z nim porozmawiać, a nie go uciszać. Ale osiągnięcie pewnego stopnia świadomości podczas snu nie jest chyba umiejętnością daną każdemu?
onasubtelna

Postautor: danut » 12 gru 2015, 19:31

onasubtelna pisze:Dzięki wielkie, postaram się tak zrobić, ponieważ nie ukrywam, że chciałabym z nim porozmawiać, chciałabym spróbować jakoś świadomie wywołać sen w którym mogłabym go spotkać i z nim porozmawiać, a nie go uciszać. Ale osiągnięcie pewnego stopnia świadomości podczas snu nie jest chyba umiejętnością daną każdemu?

To nie to samo co wywołac świadomie sen, nie to miałam na myśli. Ja juz "wgrałam" jakby do twojej podświadomości tę uwagę, byś była czujna, a że Ty masz tę czujność, to ją zapisałaś :D
Ps. Nie wybieraj się w podróż samochodem z tą koleżanką przez najbliższe dwa tygodnie.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi