onasubtelna pisze:Chciałabym dowiedzieć się przede wszystkim, jak właściwie mogę nie tyle wrócić do tego snu (wiem, że to raczej niemożliwe), ile wywołać jakoś sytuację, kiedy będę mogła z nim porozmawiać, dowiedzieć się o co chodziło. I druga sprawa - co to znaczy, że w moich snach o nim dominuje kolor biały?
Witaj onasubtelna!
Bialy kolor w snach to symbol nowego poczatku, pozostawienia starego za soba.
Aktualnie moze sie zaczac nowy rodzial w zyciu.
Pozatym to symbol duchowosci, zycia wiecznego, swietosci, odrodzenia, swiadomosci, prawdy, wiedzy, ponadczasowosci, intuicji, sily ducha, uczciwosci, niewinnosci, czystosci, doskonalosci, przejrzystosci, jednoznacznosci, oczyszczenia, otwartosci, madrosci, bezinteresownosci, wspolczucia, radosci, szczescia.
Rowniez - smierci i zaloby.
Moim zdaniem, masz we snie kontakt z dusza zmarlego ukochanego.
Na pewno takie sny bedziesz miala nadal i kiedys doczekasz sie "rozmowy" z nim.
Swego czasu po lekturze ksiazki na temat pracy ze snami (zapomnialam tytulu, byla pozyczona), bedac juz w stanie bliskim zasniecia, w myslach zwracalam sie do mojego Wyzszego-Ja z prosba o sen na dany temat i o budzenie zaraz po takim snie (jedno lub dwa krotkie zdania).
Nie zawsze sie to udawalo, ale czasem po kilku probach budzilam sie w srodku nocy, pamietajac dokladnie sen na "zamowiony" temat (czasem zaraz za pierwszym razem sie zjawial dany sen). Wstawalam i zaraz zapisywalam sen, bo rano moglabym nic nie pamietac.
Teraz rzadko to praktykuje (zreszta nie wychodzi mi to tak jak dawniej, niestety).
Moze sprobuj tej metody.
Serdeczne pozdrowienia