Druidzi

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Druidzi

Postautor: Kris » 17 gru 2015, 22:17

Równoległe inkarnowanie w tej samej rzeczywistości jest normą.
Wychodzi na to że ile pozytywnych, tyle negatywnych.
Masz ponad 60 jednych jak i drugich tak wstępnie, bo jestem po ciężkich egzorcyzmach i nie będę ich dalej szukał.
Telepatycznie podaje Ci namiary przez WJ.
Jak sobie poradzisz z odczytaniem to będziesz ich miała.
Ale jak znam życie to masz ich w śród najbliższych, sąsiadów, czyli raczej bliżej niż dalej.
Jak ich chcesz pokonać?
Jestem bardzo ciekawy.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 17 gru 2015, 22:26

Aż 60? Jedna sąsiadka się czai, ale ją odpieram od jakiegoś czasu, skąd aż tyle?łło Matko! WJ to dwa imiona z jednego źródła, tak? :D

Robić zupełnie odwrotnie niż to co oni sugerują, nie przyjmować ich sugestii, niczym się u nich nie zachwycać, nie wiązać z nimi swoich myśli, być sobą i isc za prawdą, a jak trzeba to wygarnąć prosto w twarz, stanąć naprzeciw i przede wszystkim ich się nie bać.. a nawet użyc siły gdy trzeba, tak zwyczajnie dla opamiętania z kopem w de.. :D
danut

Postautor: Kris » 17 gru 2015, 22:58

WJ to Wyższe Ja, czy Boskie ciało.
Tak jak piszesz to prawie nic im nie zrobisz.
Tutaj wchodzą w grę działania z innej bajki.
Kris

Postautor: danut » 17 gru 2015, 23:07

Kris pisze:WJ to Wyższe Ja, czy Boskie ciało.
Tak jak piszesz to prawie nic im nie zrobisz.
Tutaj wchodzą w grę działania z innej bajki.

Nie mnie wymierzać im kary choć coś tam wiem co ich potem spotka. Ważne by nie miały już na mnie swojego oddziaływania. Jemu daję kontrę. Wyższe moje Ja czy boskie ciało jest w moim zasięgu, to wiem, że ono mi podpowiada, ale są tam i Wyższe Ja osób mi bliskich, myślałam, ze z nimi masz kontakt, bo te inicjały jak Jednostka Wojskowa nr.. :lol:
danut

Postautor: cthulhu87 » 18 gru 2015, 00:51

O druidach jako prekursorach spirytyzmu pisał Leon Denis w "Życiu po śmierci" (rozdział pt. Galia)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Kris » 18 gru 2015, 07:54

Gdy się poznajduje zmarłych pozytywnych ludzi i podniesie im wibracje, to docierają do poziomu WJ tego kto im pomaga.
W innym wypadku pozostają na tym, które sami wypracowali za życia, o ile nie zostali ściągnięci w dół przez swoje czarne wersje.
Nie chodzi o karanie a o sprawiedliwość, czyli karmę i to ona jest tym co można nazwać karą jeśli ktoś naprodukował zła.
Dobro nie jest szkodliwe wiec trudno by to nazwać kara.
Co do Druidów to jako że są czarnymi wersjami, więc nie zablokowali sobie telepatii i pod płaszczykiem ptaków czy jelit wróżyli innym, żeby naściągać wokoło siebie jak najwięcej naiwnych, i konsumować ich energie, co robią do dzisiaj pod innymi przykrywkami.
Kris

Postautor: danut » 18 gru 2015, 13:29

Celtowie przez współgranie z przyrodą i np. odszukiwanie miejsc "mocy" umieli czytać więcej i łączyć się z całością, ale ta wiedza została zagubiona przez ich chciwość i żądzę władzy i wyszukiwanie sobie królów- bogów. To przez to dopuszczano się krwawych rytuałów, mordów i na tronach sadzano "rozpłodowych" mężczyzn z ich matronami. Królowie byli ojcami większości dzieci kobiet mu poddanych i to oni ogłaszali się bogami. Sex, żądza władzy i mordy to kolebka cywilizacji i dotyczy pochodzenia wszystkich ludzi na Ziemi, gdyż we wszystkich starych wierzeniach mamy omal to samo. I w obliczu tego aż dziwne wydają się pytania niektórych - gdzie ten grzech pierworodny i czym człowiek zawinił. Druidzi łączyli się z innymi rzeczywistościami jako całością emitowanych obrazów, bez podziału na świat roślin, zwierząt i ludzi podobnie jak szamani, ale być może posiadali tę zdolność zanim została ona wyparta zbytnim kierowaniem uwagi na sprawy doczesne i przez wywyższenie człowieka z posadzeniem go niesłusznym na tronie - choć nikt nie dał mu takiej władzy. Wtedy druid i król stanęli na szczycie władzy i tak byli traktowani. U Celtów mamy jeszcze inny rytuał jak podcinanie gardeł i wróżenie z krwi i wnętrzności, choć nie wiem, czy tak wymierzano tylko kary niepokornym, czy składano w ten sposób ofiary z ludzi dla wymyślonych przez siebie bogów, bo podobnie jak w mitologi greckiej bogowie mieli ukarać Prometeusza, przykuwano ludzi do skały na pożarcie orłów i sępów. Ludzi tych zamykano w klatkach z patyków i to je przywiązywano do skały. W widzeniu mojego męża na starożytnym ołtarzu byliśmy obydwoje przywiązani do pala linami z jakiejś trawy. Kapłan podał nóż z rękojeścią, na której wyrzeźbione były jakieś znaki i rozkazał podciąć nam sobie żyły. Było to jakieś ofiarowanie, bo okrążeni byliśmy w koło przez przystrojony odświętnie i śpiewający tłum ludzi. A nasza krew miała byc zbierana do jakiejś misy. Mąż uczynił według ich woli, a ja byłam zbyt sprytna i przechytrzyłam ich biorąc ten nóż do ręki i przecinając nim liny, którymi byłam przywiązana. Udało mi się również uciec do lasu. Moje rodzinne miejsce o rzut beretem jest miejscem pobytu Celtów, a nawet miejscem składania takich ofiar. Ciekawe jest to, że oni wybierali do tego skały według specjalnego położenia ich względem słońca i księżyca. Ta skała to jedyny o takich właściwościach Diabelski Kamień w Polsce.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi