Prostytucja i jej konsekwencje

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Prostytucja i jej konsekwencje

Postautor: cthulhu87 » 17 sty 2016, 22:07

Xsenia pisze:Jeszcze nie widziałam by brak reklamy papierosów i wódki spowodował niższe spożycie tych produktów

A masz pewność, że tak nie jest? Mogłabyś z ręką na sercu powiedzieć, że to nie ma wpływu? A jeśli nawet nie ma wpływu, to czy reklamowanie wyżej wymienionych jest w jakikolwiek sposób pożyteczne?

Xsenia pisze:Poza tym na każdej paczce papierosów masz ogromny napis o złych skutkach palenia i jakoś nie widać by ludzie masowo rzucali palenie.

Mimo wszystko propagowanie zdrowego trybu życia jest słuszne. W Polsce współczesnej statystycznie pali się też mniej niż w PRLu i to akurat jest faktem. Poza tym mam pytanie: Mogłabyś z ręką na sercu powiedzieć, że to nie ma wpływu? A jeśli nawet nie ma wpływu, to czy umieszczanie tych ostrzeżeń przynosi jakąś szkodę?

Xsenia pisze:I jako żywo nie widziałam ani jednej reklamy prostytucji, a jednak ogrom ludzi pracuje w tej profesji i ogrom ludzi korzysta z ich usług. Jak będzie popyt, to będzie i podaż.

Toteż nie trzeba udawać, że jest to zajęcie godne szacunku ani dobry scenariusz życiowy dla kogokolwiek.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 17 sty 2016, 23:01

Xsenia pisze: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeszcze nie widziałam by brak reklamy papierosów i wódki spowodował niższe spożycie tych produktów. Poza tym na każdej paczce papierosów masz ogromny napis o złych skutkach palenia i jakoś nie widać by ludzie masowo rzucali palenie.

Badania naukowe temu przeczą co mówisz , więc nie warto opierać się tylko i wyłącznie na własnych obserwacjach.

http://www.psychologia.edu.pl/czytelnia ... badan.html

Xsenia pisze: Jak będzie popyt, to będzie i podaż.

to prawda
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 17 sty 2016, 23:15

Xseniu trzeba wierzyć badaniom naukowym. Rzeczywistość to przecież iluzja i jak widzisz palacych. vzy pijących to nie jest prawda :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 17 sty 2016, 23:34

Davidius, - często w swoich postach piszesz o Szwecji, jako kraju wolności seksualnych gdzie prostytutka to po prostu normalny zawód

no więc bardzo ale to bardzo się mylisz

przeczytaj ten artykuł poniżej, jak Szwedzi dochodzili do sytuacji w której są teraz - a teraz jest tam kara za KUPOWANIE SEKSU , czyli dla osób które korzystają z usług prostytucji
http://pismozadra.pl/archiwum/zadra-10/ ... rostytutek

artykuł jest bardzo ciekawy bo zawiera też kontekst historyczny narodu który przeszedł długą drogę w tym temacie i świadomie zaczął działać

np
Raport o Prostytucji ujrzał światło dzienne w 1981 roku. Było to najbardziej wszechstronne studium na temat tego problemu i zjawisk mu towarzyszących, jakie kiedykolwiek opublikowano w Szwecji. Liczyło sobie 700 stron. I trzeba przyznać, że nawet po 20 latach pełne jest aktualnych treści. W trakcie jego przygotowania przeprowadzono wiele rozmów z prostytutkami. Raport brutalnie rozprawił się ze wszystkimi mitami i kłamstwami narosłymi wokół prostytucji. Prawda okazała się gorzka. W zajęciu tym nie ma niczego romantycznego. Prostytucja wiązała się w większości przypadków z przemocą, narkotykami, alkoholizmem i przestępczością. A co gorsza, pogłębiała w społecznej świadomości obraz kobiety jako podporządkowanego mężczyźnie przedmiotu, do którego powinien on mieć nieograniczony dostęp.

Davidius - przeczytaj cały ten tekst - to jest właśnie nowoczesność idei , nowoczesność społeczeństwa, próby diagnozowania i naprawiania błędnych zjawisk.

Powtarzanie że prostytucja jest dobra- jest głupotą , wszystkie rozwinięte społeczeństwa się z tego wyleczyły.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 23:54

...,,Prostytucja wiązała się w większości przypadków z przemocą, narkotykami, alkoholizmem i przestępczością,,
Niedobrze się dzieje,niedługo będzie trzeba ludziom udowadniać, że czasami niebo jest niebieskie :D
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 18 sty 2016, 08:51

Xsenia pisze:
stefan12 pisze:Dokładnie tak, dlaczego zakazana jest reklama papierosów i wódki? Po to by nie zachęcać do korzystania, a wręcz odstraszać pokazując drastyczne obrazki chorób wywoływanych przez papierosy, jeszcze nie w PL, ale w innych krajach.
Podobnie powinno być z prostytucją. Trzeba uświadamiać jej negatywne działanie by odstraszać od korzystania.

:lol: :lol: :lol: :lol:
I jako żywo nie widziałam ani jednej reklamy prostytucji, a jednak ogrom ludzi pracuje w tej profesji i ogrom ludzi korzysta z ich usług. Jak będzie popyt, to będzie i podaż.

Korzystasz z internetu i nie natknęłaś się na reklamy prostytucji?
Przecież tego jest terrabajty.
Są katalogi prostytutek ze zdjęciami, opisami usług, itp.

Ale rozumiem, że wg. Ciebie to raczej obniża popyt?

A prawo popytu i podaży działa w swie strony, jak nie ma podaży to i nie ma popytu.

I do piewców prostytucji - możecie wskazać na choć jedną prostytutkę mającą szczęśliwy związek małżeński/partnerski i rodzinę? Nie ma takiej, bo prostytucja na to nie powala, bo niszczy każdy związek uczuciowy.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 18 sty 2016, 11:16

cthulhu87 pisze:A masz pewność, że tak nie jest? Mogłabyś z ręką na sercu powiedzieć, że to nie ma wpływu?

Krzysztoff pisze:Badania naukowe temu przeczą co mówisz , więc nie warto opierać się tylko i wyłącznie na własnych obserwacjach.

"Według Dominiki Kozłowskiej ze Stowarzyszenia MANKO i Partnerstwa Polska Bez Dymu, które działają na rzecz ograniczenia palenia, zmiana napisów na paczkach papierosów nie będzie skutecznym straszakiem. Także dlatego, że w wielu kioskach papierosy są tak eksponowane, że widać tylko markę, a napisy są zakryte. - Obecne ostrzeżenia tekstowe występują na opakowaniach od 7 lat. Jednak upływ czasu powoduje, że stają się elementem tła, które nie przyciąga uwagi konsumentów - ocenia Dominika Kozłowska. Jej zdaniem w Polsce należy wprowadzić tanią, sprawdzoną i skuteczną formę przeciwdziałania epidemii palenia tytoniu, czyli ostrzeżenia obrazkowe, pokazujące prawdziwe skutki palenia.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html

A z strony Krzysiu, którą podałeś:
"Natomiast inne badanie, również 22 krajów OECD w latach 1964-1990, doprowadziło do zgoła innego wniosku: że zakaz reklamy nie ma wpływu na spożycie tytoniu."

cthulhu87 pisze:A jeśli nawet nie ma wpływu, to czy reklamowanie wyżej wymienionych jest w jakikolwiek sposób pożyteczne?

Tylko i wyłącznie dla firm tytoniowych. Ale gdzie napisałam, że reklamowanie tytoniu i wódki jest pożyteczne, bo sobie nie przypominam.

cthulhu87 pisze:Mimo wszystko propagowanie zdrowego trybu życia jest słuszne.

Zgadzam się i popieram.

cthulhu87 pisze:W Polsce współczesnej statystycznie pali się też mniej niż w PRLu i to akurat jest faktem. Poza tym mam pytanie: Mogłabyś z ręką na sercu powiedzieć, że to nie ma wpływu? A jeśli nawet nie ma wpływu, to czy umieszczanie tych ostrzeżeń przynosi jakąś szkodę?

Pokaż mi badania, że w Polsce pali się mniej niż za PRLu tylko dlatego, że zabroniono reklamy, a nie dlatego, że ogromnie zwiększono edukację w tym temacie. Według mnie to właśnie przez edukację zmniejszyła sie sprzedaż tytoniu. A ostatnie pytanie, które zadałeś, to pytanie retoryczne, czy rzeczywiście chcesz na nie odpowiedź? :)

cthulhu87 pisze:Toteż nie trzeba udawać, że jest to zajęcie godne szacunku ani dobry scenariusz życiowy dla kogokolwiek.

Xsenia pisze:To, że akceptuję ludzi, którzy uprawiają prostytucję, nie oznacza, że to popieram. Powiem ci nawet więcej, JA IM WSPÓŁCZUJĘ, że to muszą robić, bo nie znajdują innych możliwości zarobku.

Dla przypomnienia, bo znowu coś pominąłeś. :)

Krzysztoff pisze:Raport o Prostytucji ujrzał światło dzienne w 1981 roku. Było to najbardziej wszechstronne studium na temat tego problemu i zjawisk mu towarzyszących, jakie kiedykolwiek opublikowano w Szwecji. Liczyło sobie 700 stron. I trzeba przyznać, że nawet po 20 latach pełne jest aktualnych treści. W trakcie jego przygotowania przeprowadzono wiele rozmów z prostytutkami. Raport brutalnie rozprawił się ze wszystkimi mitami i kłamstwami narosłymi wokół prostytucji. Prawda okazała się gorzka. W zajęciu tym nie ma niczego romantycznego. Prostytucja wiązała się w większości przypadków z przemocą, narkotykami, alkoholizmem i przestępczością. A co gorsza, pogłębiała w społecznej świadomości obraz kobiety jako podporządkowanego mężczyźnie przedmiotu, do którego powinien on mieć nieograniczony dostęp.

Hm następny nie czyta dokładnie?
Davidius pisze:Odnośnie pytania czy np chciałbyś żeby twój syn / córka była GIGOLO lub CALL GIRLS / GEJSZĄ
Jeżeli chodzi o mnie To TAK i NIE, .....
TAK - jeżeli byłaby sama dla siebie szefem i pracownikiem - luksusową Prostytutką i miała by tylko sprawdzonych klientów 2-4 co by ją szanowali i nie pracowałaby na jakiegoś ALFONSA w jakimś tanim Burdeliku to TAK , oczywiście że chciałbym żeby mój syn / lub córka miała Studia, dobrze płatną pracę, ale jeżeli lubiłaby Erotykę / SEKS i chciałaby pracować w branży Erotycznej to zaakceptowałbym to ....jej / jego wybór .
NIE - jeżeli miała by pracować jako uliczna TIRÓWKA - Prostytutka ''klasy C'' lub w tanim burdeliku i jeszcze by utrzymywała z tych pieniędzy Alfonas to tego bym nie zaakceptował u swej córki lub syna
Ale jeżeliby była wykształconą kobietą i Luksusową Prostytutką NIE WIDZĘ W TYM PROBLEMU, choć doradziłbym mojej córce żeby uważała i za zarobione pieniądze z usług erotycznych o ile by chciała zakończyć ten zawód - aby otworzyła sobie np Gabinet Kosmetyczny lub poszła się uczyć dalej, ale NIE POTĘPIŁBYM mojej córki lub syna że pracuje w branży rozrywkowo-Erotycznej .

Krzysztoff pisze:Powtarzanie że prostytucja jest dobra- jest głupotą , wszystkie rozwinięte społeczeństwa się z tego wyleczyły.

http://pudelekx.pl/zobacz-gdzie-prostyt ... galna-6340
Rozwinięte kraje Afryki i Azji?

Pablo diaz pisze:Niedobrze się dzieje,niedługo będzie trzeba ludziom udowadniać, że czasami niebo jest niebieskie

Mieszkam na Śląsku, u mnie niebo najczęściej jest szare. ;)

stefan12 pisze:Korzystasz z internetu i nie natknęłaś się na reklamy prostytucji? Przecież tego jest terrabajty.

Tak w internecie, ale mówimy o reklamie w czasopismach, telewizji i na bilbordach. Internet tak właściwie nie podpada pod te zakazy (zawsze możesz wejść na strony z państw, gdzie te reklamy nie są zabronione).

stefan12 pisze:Są katalogi prostytutek ze zdjęciami, opisami usług, itp.

W Polsce??

stefan12 pisze:możecie wskazać na choć jedną prostytutkę mającą szczęśliwy związek małżeński/partnerski i rodzinę?

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jest ... 02775.html
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 18 sty 2016, 12:59

Xsenia pisze:
stefan12 pisze:Korzystasz z internetu i nie natknęłaś się na reklamy prostytucji? Przecież tego jest terrabajty.

Tak w internecie, ale mówimy o reklamie w czasopismach, telewizji i na bilbordach. Internet tak właściwie nie podpada pod te zakazy (zawsze możesz wejść na strony z państw, gdzie te reklamy nie są zabronione).

W prasie też jest mnóstwo ogłoszeń "towarzyskich" i reklam agencji.
I na bilbordach również, ale tylko agencje, bo to zbyt droga reklama dla pojedyńczych pań.
Xsenia pisze:
stefan12 pisze:Są katalogi prostytutek ze zdjęciami, opisami usług, itp.

W Polsce??

Tak, mogę podesłać przykładową stronę na PW, bo inaczej znowu mi post usuniesz.

Xsenia pisze:
stefan12 pisze:możecie wskazać na choć jedną prostytutkę mającą szczęśliwy związek małżeński/partnerski i rodzinę?

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/jest ... 02775.html

Czytałaś to? Ten artykuł właśnie potwierdza mój pogląd. Żadna z prostytutek wypowiadających się nie ma partnera, a jedna która ma dziecko to z powodu wpadki w czasie szkolnej wycieczki przed rozpoczęciem profesji.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: atalia » 18 sty 2016, 13:55

Jakiś czas tam byłam z mężem na wycieczce objazdowej po krajach Beneluxu i jednym z puntów programu było zwiedzenie amsterdamskiej dzielnicy "czerwonych latarni". Oczywiscie żądni sensacji wycieczkowicze o zmroku ruszyli pod wodza przewodnika spenetrować ten dość specyficzny teren. Jeśli ktoś tam nie był, opiszę pokrótce, jak to wygląda. Otóż w waskich zaułkach mieszcza sie duze parterowe witryny, w których stoją jak towary na sprzedaz młode i ładne na ogół, roznegliżowane ( choć nie do końca) dziewczyny. Wzdłuż tych witryn przewalają się tłumy turystów, przewaznie Azjatów, zaglądając dziewczynom prosto w oczy. I ja przypadkiem spojrzałam w jedna parę i ... nie napotkałam niczego. Spojrzenie było całkowicie obojętne, puste, odległe , nie wyrazające zadnych uczuć.
Pozostawię rzecz bez komentarza.
W każdym razie odchorowałam tę nieszczęsna wizyte, cały czas widząc te puste, obojętne oczy.
Aha, zdjeć tam nie mozna robić, bo mozna zarobić w gębę od "opiekuna".
Pewnie dziewczyny te są pod wpływem narkotyków, ale nie zmienia to faktu, ze ten wzrok... nigdy go nie zapomnę...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pawełek » 18 sty 2016, 19:03

Davidius pisze:...DLATEGO DO KOŃCA MOICH DNI NA TEJ ZIEMI - BĘDĘ ZA LEGALEM PROSTYTUCJI A NIE KARANIEM, I ZA LEGALEM GANJI - ZIOŁA .

...KONIEC KROPKA .

No ok ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności