A jeśli się mylisz?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: A jeśli się mylisz?

Postautor: danut » 04 mar 2016, 19:32

Ja ci odpowiem - na przebaczenie jeśli zrozumiał swój błąd, ale właśnie i tu to co pisałam wyżej zwróci się do konkretnej osoby a nie do płatnego medium, na pewno.
danut

Postautor: czarnyMag » 04 mar 2016, 19:35

danut pisze:CzarnyMagu ja znam o wiele lepsze dyskusje :lol: weź przeczytaj temat Nataszy. Pierwsze pytanie kto ci umarł niedawno- A to ON. :D A była i taka na innym forum - mam ducha w szafie kochany cudotwórco cała się trzęsę, o jak się boję zrób coś..- od razu odpowiedź na forum- Bardzo ci dziękuję jesteś wielki odpędziłeś go. I już ni ma ducha. :lol:

Znam ten temat :) Ale nie osądzam. Ale ducha na odległość raczej nie wypędzi nikt.
Straszyło mnie paru amatorów okultyzmu obrzuceniem klątwami i wysłaniem......ducha który mi wp...:) Powiedziałem im: "proszę bardzo" i zmiękła im rurka :) Oczywiście nic się nie stało - zaczęliśmy nawet rozmawiać i.....zaprzyjaźniliśmy się (i to wyszło od nich:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 04 mar 2016, 19:38

danut pisze:Ja ci odpowiem - na przebaczenie jeśli zrozumiał swój błąd, ale właśnie i tu to co pisałam wyżej zwróci się do konkretnej osoby a nie do płatnego medium, na pewno.

i jeśli nie będzie mógł nawiązać takiego kontaktu z konkretną osobą to pomoże im opiekun duchowy jednego z nich. To może być trudne ale nie niemożliwe.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 04 mar 2016, 19:40

Tak ja też tam pisze o tym straszeniu mnie i dowiedzieli się jacy są mocni :lol: Nie wiem czy znasz taką grę na złamanie ducha - mistrz, świnia coś tam coś tam i rozegrano ją ze mną choć ja w ogóle nie znałam jej zasad, dwie rundki wygrałam, poczuli zapach cytryn i zamiast odstąpić namawiali mnie na trzecią, poszłam z tego forum znudzona. Gdybyś znał to coś to napisz o co w ogóle w tym chodzi.. Jest możliwy wpływ na odległość sugestie ludzi do ludzi, ale oczywiście to zupełnie inaczej wygląda i nie jest machaniem wahadełkiem.
danut

Postautor: Pawełek » 04 mar 2016, 19:43

czarnyMagu i masz rację. Gdybym był po drugiej stronie, to na pewno prosiłbym o pomoc duchy wyższe, mądrzejsze ode mnie. Jednak spójrz na to z innej strony: taki duch wyższy, który będzie wcielony na innym świecie również może pomóc tak samo jak po drugiej stronie. Dodatkowo, może tu być obopólna korzyść: duch otrzyma pomoc od medium, natomiast medium będzie zbierać doświadczenie w tym życiu ;) Wilk syty i owca cała.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 04 mar 2016, 19:44

czarnyMag pisze:
danut pisze:Ja ci odpowiem - na przebaczenie jeśli zrozumiał swój błąd, ale właśnie i tu to co pisałam wyżej zwróci się do konkretnej osoby a nie do płatnego medium, na pewno.

i jeśli nie będzie mógł nawiązać takiego kontaktu z konkretną osobą to pomoże im opiekun duchowy jednego z nich. To może być trudne ale nie niemożliwe.

A racja, racja jest nie niemożliwe, ale nie przez przywołanie... Kontakty się odczytuje a nie wywołuje.
danut

Postautor: czarnyMag » 04 mar 2016, 20:04

Pawełek pisze:czarnyMagu i masz rację. Gdybym był po drugiej stronie, to na pewno prosiłbym o pomoc duchy wyższe, mądrzejsze ode mnie. Jednak spójrz na to z innej strony: taki duch wyższy, który będzie wcielony na innym świecie również może pomóc tak samo jak po drugiej stronie. Dodatkowo, może tu być obopólna korzyść: duch otrzyma pomoc od medium, natomiast medium będzie zbierać doświadczenie w tym życiu ;) Wilk syty i owca cała.

A l e gdy piszę że poprosiłem Jezusa o pomoc i On mi pomógł to wiesz co mi tu odpowiadają? :)
Że Jezus to mit! Że to był przypadek! Że widocznie brakuje mi wiary w siebie i powinienem się udać do psychiatry! :lol: :lol: albo coś koło tego :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 04 mar 2016, 20:09

czarnyMag pisze:
Pawełek pisze:czarnyMagu i masz rację. Gdybym był po drugiej stronie, to na pewno prosiłbym o pomoc duchy wyższe, mądrzejsze ode mnie. Jednak spójrz na to z innej strony: taki duch wyższy, który będzie wcielony na innym świecie również może pomóc tak samo jak po drugiej stronie. Dodatkowo, może tu być obopólna korzyść: duch otrzyma pomoc od medium, natomiast medium będzie zbierać doświadczenie w tym życiu ;) Wilk syty i owca cała.

A l e gdy piszę że poprosiłem Jezusa o pomoc i On mi pomógł to wiesz co mi tu odpowiadają? :)
Że Jezus to mit! Że to był przypadek! Że widocznie brakuje mi wiary w siebie i powinienem się udać do psychiatry! :lol: :lol: albo coś koło tego :)

A jak Ci mają odpowiedzieć skoro oni się czują mocniejsi od Jezusa? :lol: Machają czymś tam i wyganiają duchy do światła, oni są zarządcami.. fuj.. :D
Choćby to nie był Jezus we własnej osobie to sam powiedział w czym On się objawia i jeśli zdobyłeś połączenie z takimi własnie wartościami to nie ma szans by one nie pomogły.
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 21:26

danut, po co w ogóle jesteś na tym forum? Żeby wyśmiewać cudze poglądy, obrażać innych? Może ze starości Ci się mózg psuje? A może bawisz się w wampiryzm energetyczny?

Czarnymagu, każdy ma inne poglądy :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 21:31

OneNight pisze:danut, po co w ogóle jesteś na tym forum? Żeby wyśmiewać cudze poglądy, obrażać innych? Może ze starości Ci się mózg psuje?

Czarnymagu, każdy ma inne poglądy :D

Jak na razie to nie ja obrażam ludzi tylko Ty mnie od jakiegoś już czasu, gdy wskazałam na Twoje fanaberie. Pisze na forach i przynosi to bardzo dużo pożytku wielu ludziom, dysponuje wiedzą i doświadczeniem i czegoś się mogą dowiedzieć ode mnie nawet dzięki moim wyraźnym wskazaniom na kłamstwo, w przeciwieństwie do Ciebie w poruszanych tu tematach.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi