A jeśli się mylisz?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: A jeśli się mylisz?

Postautor: Nikita » 07 mar 2016, 15:23

Dlaczego zawsze szukasz jakiegos "ale"...?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 07 mar 2016, 15:28

Nikita pisze:Dlaczego zawsze szukasz jakiegos "ale"...?

ha ha ha dobre :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 07 mar 2016, 16:17

czarnyMag pisze:
Nikita pisze:Dlaczego zawsze szukasz jakiegos "ale"...?

ha ha ha dobre :)
Niech szuka, diabeł zawsze ukrywa się w szczegółach, a po nitce do kłębka i odnajduje się rozwiązanie.
danut

Postautor: danut » 07 mar 2016, 16:28

czarnyMag pisze:
danut pisze:OOBE i jest złudzeniem i nie jest wszystko zależy od tego, czy podążysz za właściwym sygnałem kiedy to zrobisz a kiedy nie. Widzisz nasze sny mają podobne podłoże a nie raz można i w nich prawdziwie się połączyć świadomością i nawet z tą znajdującą się poza naszym światem. "Kto ma mądrość" - umie to rozpatrzeć. Tylko, że mnóstwo ludzi jest zachwyconych tym drugim i nie raz całkowitym misz- maszem, który biorą za prawdę, trzeba być na to wyczulonym. Zatem techniki śnienia nie robią nic innego prócz wstrząsu tymi sygnałami, a zaś do "wyjścia" musisz sam doprowadzić uczuciami, lub jak w przypadku Castanedy ktoś podłączy się pod twoja świadomość i pociągnie za sobą. Jeszcze jedno z niebywałym OOBE maniakiem jestem w komitywie, czytam jego doświadczenia i wnioski, i przyznał,że nie wie dlaczego, ale tylko te spontaniczne mają dla niego większą wartość.

OOBE to taki magnes ściągający "upadłych" - ale nie każdy ma te możliwości co Ty i niektórzy przechodzą przez OOBE (ja nie :) - ale czemu nie? Ja bym tego nie zrobił, ale robienie tego przez OOBE to jeszcze jedno doświadczenie (z konsekwencjami).

Masz rację i jej nie masz :D Magnes ściągający "upadłych" to właśnie ten, gdy ludzie poświęcają coś upadłemu by ich wyciągał, gdy marzy się o jakichś mocach uzyskanych przez to, dlatego własnie uznaliśmy ze Zbyszkiem, które doświadczenia ile są warte. Jeśli chodzi o mnie to ja typowego OOBE miałam ze dwa razy, bez niczyjej pomocy, odnoszenia się, technik i proszenia się kogoś tam by "przekręcał" mnie na wyższe poziomy :lol: . Wyrzuca i silny żal, tęsknota miłość do kogoś i to bezpośrednio z odczuciem tej osoby, ale skoro tak, to i silna nienawiść może to zrobić.
danut

Postautor: Pawełek » 07 mar 2016, 16:38

czarnyMag pisze:Pawełek: nie masz pojęcia jak "wygląda demon" (cóż będę pisał "demon" ale możesz to czytać: zły duch, niski duch, upadły i niski w rozwoju duch" - tak będę pisał bo mniej zachodu - ok?)
A więc demon najpierw Cię zeskanuje, potem w oparciu o "skan" ma pełnie wiedzy jaka jest Twoja inteligencja, i na podstawie Twojej inteligencji i Twojego pojmowania dobra zacznie do Ciebie "nadawać" :twisted: A więc nie każe Ci nic robić wbrew Twojego pojęcia dobra :twisted: A dobro można obrócić na zło w prosty sposób, ale jak wiedzą o tym z praktyki takich kontaktów okultyści - cóż każdy kiedyś został w ten sposób zagięty :lol: A demon zagnie każdego - na końcu - ale to "zagięcie" nie ma żadnego znaczenia jak tego w swój subiektywny sposób nie przyjmiesz! O to chodzi że większość (na moim poziomie) przyjmuje i tym samym się godzi z wolą demona! Więc, Pawełek: on zaczyna "nadawać na twoich falach" :twisted: - Ty te "fale" rozumujesz jako dobre (babcia do Ciebie mówi:) - i nic nie odbiega od Twojego "schematu dobra i logiki", ale na końcu tej drogi - Ty przekazujesz na forum tzw. "dobrą nowinę" która pochodzi nie od Boga tylko od demona a inni widząc w tym sens, logikę i dobro wchodzą na "tor" przeciwstawny Bogu! Tak to działa! :)

Powiedz mi proszę przykład czegoś co bym uznał za dobro, tak samo jak inni, a przekazane byłoby od demona.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 07 mar 2016, 16:54

[quote="Pawełek"[Powiedz mi proszę przykład czegoś co bym uznał za dobro, tak samo jak inni, a przekazane byłoby od demona.[/quote]

To tylko wydumany przykład: AK pisze w dobrej wierze KD a dyktuje mu ją zły duch (bardzo inteligentny) a to stek bzdur - widzisz tą armię fascynatów którzy idą w piekło gdyby to była bzdura
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 07 mar 2016, 17:13

czarnyMag pisze:To tylko wydumany przykład: AK pisze w dobrej wierze KD a dyktuje mu ją zły duch (bardzo inteligentny) a to stek bzdur - widzisz tą armię fascynatów którzy idą w piekło gdyby to była bzdura

Uważasz, że Księga Duchów została napisana dzięki demonom? Bo nie wiem czy teraz uznajesz to za taki przykład i czy tak myślisz.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 09 mar 2016, 14:07

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:To tylko wydumany przykład: AK pisze w dobrej wierze KD a dyktuje mu ją zły duch (bardzo inteligentny) a to stek bzdur - widzisz tą armię fascynatów którzy idą w piekło gdyby to była bzdura

Uważasz, że Księga Duchów została napisana dzięki demonom? Bo nie wiem czy teraz uznajesz to za taki przykład i czy tak myślisz.

Nie, to tylko przykład ukazujący w mym mniemaniu manipulację demoniczną! Ale po/przed AK powstało wiele książek traktujących o spirytyzmie, które dodały coś od siebie na przykład że dusza eksperymentowała z karnacją w minerałach. (autorzy tych książek nie sprawdzali swej wiedzy jak to czynił AK).
A co do AK i tego co napisałem powyżej to dla katolika KD jest wierna wierze do momentu gdzie autor podaje że JCH nie był synem ich Boga :) I na tym opiera się ksiądz mówiąc na spirytyzm herezja a ja w tym upatruję przekłamania (ingerencji demona). Bo demon w mniemaniu katolika tak podaje nieprawdę do inteligentnej osoby by ta po rozważeniu za i przeciw uznała ją za doskonałą, jedyną, logiczną prawdę a na koniec tej "prawdy" wpycha malutką herezję która obali tą prawdę :) Chodzi o to że będąc już w euforii i tak podekscytowany odnalezieniem "prawdy" możesz nie zwrócić uwagi na ten malutki haczyk.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 09 mar 2016, 14:35

Dlatego jak już pisałem, należy do tego podchodzić ze zdrowym rozsądkiem i samemu sprawdzać czemu tak jest a nie inaczej, niż brać wszystko na wiarę :) Bo ślepa wiara nigdy do niczego pozytywnego nie prowadzi.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 09 mar 2016, 14:53

Zgadzam się z przedmówcami. Sama bardzo często podkreślam, ze diabeł ukrywa się za szczegółami. :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi