danut, to tylko kropla w morzu. Takich luk w umyśle jest więcej :/
Mirku, widzisz, gdyby nie emocje, to nieczulibyśmy potrzeby bogacenia się, czyż nie?

Arronax pisze:Może wrócimy do tematu? Czyli do doznań Nataszy i jej spojrzenia na świat.
To jej temat, może pisać co chce. Świat niewidzialny fizycznymi oczami ma różną interpretacje. Nie ma lepszej i gorszej.
Czasem nie trzeba mieć dowodu, żeby wiedzieć.
danut pisze:Wiedza musi być czymś poparta, więc nawet ten subiektywny dowód Natasza powinna mieć. Ja zaczynałam od przedstawienia doznań, doświadczeń, zdarzeń, potem je objaśniałam, łączyłam ze sobą i wyciągałam wnioski. Natasza robi coś zupełnie odwrotnego, wpaja nam gotowe wnioski, które nijak nie wychodzą z jej doświadczeń, mało z tego wpaja nam, że przecież jej doświadczenia w tym temacie wcale nie są istotne, więc co jest istotne i na czym oparte?? Popieram,wróćmy do doznań Nataszy i jej doświadczeń z istotami z innego wymiaru( choć i to obaliłam bo skoro istota to może pochodzić ona jedynie z innej rzeczywistości a nie z innego wymiaru, bo to nauka wyjaśnia, bo uznając, że jest to obraz innego wymiaru, to może być jedynie obraz tej osoby, która widzi sama siebie raz tym a raz poszerzonym wzrokiem), przyjrzyjmy się im( tym doświadczeniom) zatem razem, bo diabeł tkwi w szczegółach .
danut pisze:mało z tego wpaja nam, że przecież jej doświadczenia w tym temacie wcale nie są istotne, więc co jest istotne i na czym oparte??
danut pisze:choć i to obaliłam bo skoro istota to może pochodzić ona jedynie z innej rzeczywistości a nie z innego wymiaru, bo to nauka wyjaśnia, bo uznając, że jest to obraz innego wymiaru, to może być jedynie obraz tej osoby, która widzi sama siebie raz tym a raz poszerzonym wzrokiem
Xsenia pisze:Zapomniałaś dodać jednej ważnej rzeczy: "WEDŁUG MNIE". Wiedza Nataszy opiera sie na swoich doświadczeniach, swoich przemyśleniach i swoich wnioskach. Nie rozumiem dlaczego w twoje wizje świata mamy wierzyć, a w Nataszy nie. Podpieranie sie naukowym słownictwem nie czyni jeszcze twoich opisów bardziej prawdziwymi niż Nataszy.
Xsenia pisze:Po drugie: jakoś nie zauważyłam by Natasza "wpajała" nam swoją wiedzę przymusem. Ty natomiast robisz to ciągle, i wiecznie zapominasz dodawać słów "według mnie". \
Xsenia pisze:Co jest istotne? Dążenie do dobra, obojętnie jaką drogą i jakimi wierzeniami, bo niestety i ty Danut nie masz niezbitych dowodów na własne doświadczenia.
Xsenia pisze:Ależ bzdura. Nauka nie udowodniła jak na razie ani innych rzeczywistości, ani innych wymiarów, wiec nie pisz bzdur, że "to nauka wyjaśnia". Obalić więc nie miałaś czego. Co najwyżej możesz zakwestionować doświadczenia Nataszy, ale na pewno nie możesz ich obalić.
danut pisze:Oceniam jak najbardziej obiektywnie,
danut pisze:bardzo wiele rzeczy nie zauważasz, jak widzę, obawiam się , że czynisz to celowo?
danut pisze:Rzucanie klątwami, obelgami i złorzeczenia niby z polecenia kosmitów to dążenie do dobra?
danut pisze:Xsenia pisze:Ależ bzdura. Nauka nie udowodniła jak na razie ani innych rzeczywistości, ani innych wymiarów, wiec nie pisz bzdur, że "to nauka wyjaśnia". Obalić więc nie miałaś czego. Co najwyżej możesz zakwestionować doświadczenia Nataszy, ale na pewno nie możesz ich obalić.
Wiem, ze i ty nie wiesz co to są wymiary przestrzenne, ale naprawdę nauka już udowodniła co to jest.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości