Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 11 mar 2016, 11:03

Oczywiście, że gdy ktoś pisze o swoich doświadczeniach, to pochylam głowę i zastanawiam się nad tym, a nie oceniam. Nawet nad doświadczeniami Nataszy, gdzie wskazywałam w nich w tych opisanych na ważne szczegóły, jest wstecz dość dużo o tym i nawet w ostatnich postach. Nie w tym rzecz Xseniu i znowu nie doczytałaś. Bo pisząc, że mam jej wierzyć uznajesz że mam przyjąć jej przekazy od wyższych istot [b]do mnie[/b]?

To chyba jest niedorzeczne i chyba musiałabym być jakimś inwalidą umysłowym, lub osobą całkowicie zmanipulowaną, by uznać takie rzeczy za prawdę. Czytałaś treść tych jej przekazów??
danut

Postautor: Xsenia » 11 mar 2016, 12:22

danut pisze:Bo pisząc, że mam jej wierzyć uznajesz że mam przyjąć jej przekazy od wyższych istot do mnie?

Hm w którym miejscu napisałam, że "masz jej wierzyć i przyjąć jej przekazy"? :shock:
Czyżbyś przeoczyła moje zdanie:
Xsenia pisze:Możesz, jeśli chcesz, je w bajki wsadzić, możesz im nie wierzyć, ale nie powinnaś je ośmieszać i dewaluować.

Jak więc widzisz napisałam coś totalnie odwrotnego.

danut pisze:To chyba jest niedorzeczne i chyba musiałabym być jakimś inwalidą umysłowym, lub osobą całkowicie zmanipulowaną, by uznać takie rzeczy za prawdę. Czytałaś treść tych jej przekazów??

Oczywiście, że to może być niedorzeczne i wcale nie musisz tego uznawać za prawdę. Jedynie co powinnaś, to ewentualnie to przemyśleć, ale przymusu nie masz.
Mt 24,11 "Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą;"
ale i Mk 7,16 "Kto ma uszy do słuchania, niechaj słucha!"
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 11 mar 2016, 12:35

Xseniu zgadzam, z tym Twoim postem, ale w tym zestawieniu weź pod uwagę, że mój wcześniejszy osąd prorokowania Nataszy był całkowicie na miejscu. Musi się ocenić sytuację, by móc coś przyjąć za prawdę, lub fałsz.
danut

Postautor: Arronax » 12 mar 2016, 15:08

Danut czytając waszą książkę, a patrząc na Ciebie tutaj, to jakby dwie różne osoby. Tam tak pisałaś o miłości, bez tej "agresji", która jest tu :) .

Każdy z nas ma swój rozum, ale to, żeby miłować przez wieki, miłość nie mająca końca.

To piękne i najważniejsze.

Reszta to ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 12 mar 2016, 15:20

Arronax - np przestań, nie będę stać i uśmiechać się do kogoś, kto bezczelnie pluje mi w twarz, udając przy tym wielce miłosiernego.
danut

Postautor: Pawełek » 12 mar 2016, 16:01

Czasem warto po prostu zignorować.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 12 mar 2016, 16:10

Pawełek pisze:Czasem warto po prostu zignorować.

Mówi się - "Odpuść, gdy nie wiedzą co czynią" :)
danut

Postautor: blackbitch » 12 mar 2016, 18:10

Witam wszystkich ponownie . Prawda jest ze ostatnio nie udzielam się na forum ale obserwuje wasze wypowiedzi i powiem tak : nie zgadzam się z doświadczeniami Nataszy nadal zdenerwowaly mnie Pyskowki i stwierdziłam ze szkoda czasu na kłótnie . Miło mi ze o mnie wspomniała choć ja pojawiła się tu przypadkiem w listopadzie 2015 i trafiłam od razu na Danut myślę że ktoś mnie tu przysłał . Nie jestem naukowcem ani spirytysta w żadnym wypadku medium ale umiem obiektywnie oceniać sytuacje . Soldado i danut kiedyś wielcy przyjaciele a teraz ? Posłuchajcie odpisuje jako obiektywny świadek waszych rozmów . Nie można komuś narzucić niczego , nie można kogoś skrytykować ani nie można nikomu odebrać wiedzy bo nikomu jej się nie daje . Kim jesteście powiedzcie bo tak jak onenight jestem bardzo ciekawa a odpowiedź nie padła :) pozdrawiam
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: blackbitch » 12 mar 2016, 18:20

Jeszcze jedno żołnierz ... żołnierz od dawna jest w moim życiu tzn przejawia się taki moment nawet miałam takie przezwisko heheh poza tym nie boje się nie jestem opętana jestem raczej areligijna i słucham was ale niestety nadal te przeżycia brzmią dla mnie kosmicznie ! Rozumiem to jestem w stanie w dużo uwierzyć ale ...no właśnie ale jest wiele ! Po co tu weszłam na to forum po co tu jestem ? Proszę niech ktoś z was mi odpowie np medium. Którego nick padł juz tu kilka razy niech otworzy mi oczy chcesz Natasza uczyć ludzi dawać im wskazówki udzielać rad i opowiadać o doznaniach to uzasadnij mi swoje racje i spróbuj mi to wyjaśnić nie krzycz nie kloc się tylko wyjaśnij mi kim jestem i co tu robię ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: Natasza » 19 mar 2016, 16:13

Mirku bardzo Ci dziękuję
reżyser ujął świetnie wiele aspektów w tym AKCEPTACJĘ fizyczności , wyjścia z kokonu postrzegania wszechrzeczy, konieczności wymiany pokoleń ( oczyszczenie myśli, wyzwolenie z mitycznych wierzeń, widzenie całoprzestrzenne/bezgraniczne)
i wreszcie wiedza o STRAŻNIKACH- że są ! troszkę wygląd nie ten , ale co tam, nie ograniczajmy się hehe
jeszcze raz DZIĘKUJĘ
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm