OneNight pisze:Urządzenie wyglądało nieco inaczej i inaczej działało.
Xsenia pisze:danut pisze:No proszę jak uwidoczniłaś to że nie potrafisz zrozumieć tego co piszę
Potrafię i dobrze wiem, że się mylisz.Według ciebie synapsa powstaje w momencie przesyłu impulsu z jednej komórki nerwowej do drugiej i przestaje istnieć, gdy nie ma przesyłu informacji. I tu się mylisz, bo synapsa to MIEJSCE. Synapsa elektryczna złożona jest z kolbki presynaptycznej i kolbki postsynaptycznej oddalonych od siebie o 3,5nm. W synapsach chemicznych szczelina synaptyczna ma odległość 20nm. To jest konkretne miejsce Danut. Powstało, trwa i funkcjonuje. A nie tworzy sie na ułamek sekundy. Pomyliłaś pojęcia synapsy z impulsem, ale jak zwykle pewnie nie przyznasz się do błędu.
Xsenia pisze:OK, nie zrozumiałeś, więc wytłumaczę. Natasza napisała "niech dadzą nam", czyli ktoś wyraził zachciankę, nie prosi, tylko żąda. I o tym Natasza pisała, że to jest "niska pobudka". Bo nie można żądać, można tylko poprosić. I tu wcale nie chodziło o technologię, ale o formę wypowiedzi i to Natasza skrytykowała.
Xsenia pisze:Mam to powtórzyć jeszcze raz? Nie lubię się powtarzać, ale widzę, że ciężko coś do ciebie dociera Danut.
JEŚLI JAKIKOLWIEK POST CIĘ URAŻA, TO ZGŁOŚ GO DO MODERATORA. Jest ich kilku i zawsze któryś zareaguje.
Xsenia pisze:No niestety Natasza, "polska języka trudna języka"A jak widać umiejętność czytania nie zawsze idzie z umiejętnością rozumienia czytanego tekstu. Dlatego należy wszystko dokładnie tłumaczyć i tłumaczyć, tak długo aż ktoś w końcu zrozumie dokładnie to, co chciałaś przekazać. Wiem, że przekazywanie jakiejkolwiek informacji gdy druga strona nastawiona jest na "nie, bo nie" jest bardzo trudna, ale nie poddawajmy się
Kto ma zrozumieć twój przekaz ten go zrozumie, a temu kto go nie rozumie należy wytłumaczyć w miarę możliwości. A i wtedy znajdą sie osoby, które nie będą chciały go zrozumieć. Ale na to, to już nic nie poradzisz.
danut pisze:Skoro ktoś twierdzi, ze są to nasi opiekunowie, to niech się rzeczywiście nami zaopiekują, niech nie patrzą i nie czerpią satysfakcji z naszego cierpienia a niech nam udostępnią te środki by to cierpienie wyeliminować z naszego życia. To jest proste i logiczne zdanie napisane przez OneNigth, bo skoro przylatują tu statkami z nowoczesną technologią i mogą nią na nas oddziaływać, to co stoi na przeszkodzie by wykorzystać ją w celach dla nas dobrych zamiast - usuwanie organów, wszczepianie czipów czy zapładnianie lub aborcje na ludziach przez nich tym sposobem, bo mamy mnóstwo właśnie tego typu relacji o nich, pomijam i nie powołuje się na te Nataszy

Pawełek pisze:danut pisze:Skoro ktoś twierdzi, ze są to nasi opiekunowie, to niech się rzeczywiście nami zaopiekują, niech nie patrzą i nie czerpią satysfakcji z naszego cierpienia a niech nam udostępnią te środki by to cierpienie wyeliminować z naszego życia. To jest proste i logiczne zdanie napisane przez OneNigth, bo skoro przylatują tu statkami z nowoczesną technologią i mogą nią na nas oddziaływać, to co stoi na przeszkodzie by wykorzystać ją w celach dla nas dobrych zamiast - usuwanie organów, wszczepianie czipów czy zapładnianie lub aborcje na ludziach przez nich tym sposobem, bo mamy mnóstwo właśnie tego typu relacji o nich, pomijam i nie powołuje się na te Nataszy
Bo nie wszyscy ludzie są na to gotowi. Gdyby taka sytuacja miała miejsce, ludzie od razu chcieliby najnowszą technologię zamienić na broń, a nie o to chodzi.
danut pisze:No proszę jak na siłę wkładasz w moje palce słowa przeze mnie nie napisane, co to ma być, jaka to gra- odwracania kota ogonem?
[strona 93 tego wątku]danut pisze:No nie rozumiesz, że nie jest to żadne trwałe ani gotowe miejsce a wytwarzane na potrzeby przyjęcia impulsów. Impuls nerwowy zostaje przeniesiony z jednej komórki mózgowej na drugą przy udziale neuroprzekaźnika, lub tylko drogą samego impulsu elektrycznego. I tak tworzy się nowa synapsa.
Xsenia pisze:Według ciebie synapsa powstaje w momencie przesyłu impulsu z jednej komórki nerwowej do drugiej i przestaje istnieć, gdy nie ma przesyłu informacji.
danut pisze:Trwa do póki funkcjonuje a tu masz link do tego jak to nieużywane zanikają i jak owy proces zachodzi
Natasza pisze:niech dadzą nam
danut pisze:Nie jest to żądanie i w dodatku nie takie nie mające mieć podstaw.
danut pisze:Trudność w zrozumieniu Was sprawia Wasze przekręcanie i plątanie wszystkiego ze wszystkim.
danut pisze:proszę znajdź mi słowa ze synapsy zanikają w przeciągu sekundy, no znajdź mi te słowa, to oznaczać miałoby określenie, że nie są trwałe
[strona 93 tego wątku]danut pisze:No nie rozumiesz, że nie jest to żadne trwałe ani gotowe miejsce a wytwarzane na potrzeby przyjęcia impulsów. Impuls nerwowy zostaje przeniesiony z jednej komórki mózgowej na drugą przy udziale neuroprzekaźnika, lub tylko drogą samego impulsu elektrycznego. I tak tworzy się nowa synapsa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości