ORBY

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: ORBY

Postautor: Adeptus » 05 maja 2010, 15:10

Narobiłem trochę zdjęć z orbami kościele. Niestety nie jestem w stanie tego wytłumaczyć. Może jakieś byty duchowe.

Robiłem parę zdjęć pod rząd i na każdym orby były w różnych ustawieniach, więc optyka odpada.

Kurz nie robi takich skupisk. Są różnej wielkości w różnych odległościach. Na jednym ze zdjęć udało mi się uchwycić poruszającego się orba (albo 2 o różnej gęstości światła nałożone na siebie).

Były dni, kiedy na zdjęciach pojawiało się mnóstwo orbów, były też i takie dni, kiedy ciężko było uchwycić chociaż jednego.

Najlepiej wychodzą w nocy z użyciem światła błyskowego. Za dnia ciężko je uchwycić.
Żadnego orba nie udało mi się uchwycić na cmentarzu. A zdjęć robiłem multum, z różnymi ustawieniami czułości, przysłony i migawki.
Awatar użytkownika
Adeptus

Postautor: Melys » 05 maja 2010, 18:15

moze duchy albe te nawiedzone osoby co to do koscioła sie boja wejsc...
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Ruskof » 05 maja 2010, 20:09

Orby to nie duchy,to...Trudno troche mi wytlumaczyc,przepraszam za chaotyzm postu,ale nie wiem jakby to okreslic na ta chwile.
Napewno nie jest to kurz,albo skupisko swiatla,gdy np w nocy fotografujemy jakiegos nietoperza zauwarzonego,nie ma zadnego zrodla swiatla a widzimy orby.Moze to byc zludzenie optyczne,ale zbyt wiele zdjec opublikowano z takim zjawiskiem,zeby za zludzenie to uznac.
Znajomi osobiscie fotografowali kilkakrotnie orby,jednak dopiero ich uswiadamialem o tym,ze to nie jest blad w wyswietleniu zdjecia tylko orby,tylko ze jest jedno ale.Zdjecie te wyjasnilem im normalnym zjawiskiem,a nie orbem,gdyz w poblizu,a raczej na samym zdjeciu lampa byla.Gdy lampa jest,to kurze,krople wody (jesli pada deszcz) albo owady latajace fotografowane "rozpraszaja" sie na zdjeciu,czesto w ksztalcie kulek sie ukazuja i sa uznawane ze paranormalne zjawiska.A te ktore pojawiaja sie na zdjeciach gdzie nie ma zrodla swiatla sa po prostu niewytlumaczalne...
Nigdy nie daj sobie wmowic przez kogos to co potrafisz zrobic a to,czego nie potrafisz,bowiem tylko ty to wiesz i wiesz jak osiagnac swoj cel.

Przy odpowiednich argumentach wszystko,alez wszystko zdolam ci udowodnic...

Kontakt GG : 393033
Ruskof

Postautor: Adeptus » 15 cze 2010, 12:59

Zdjęcie kolegi w piwnicy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adeptus

Postautor: cthulhu87 » 15 cze 2010, 13:05

Adeptus, o co chodzi z tym czarnym kwadratem na plecach? :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Adeptus » 15 cze 2010, 17:40

Nie chciałem robić reklamy pewnej firmy ;)
Awatar użytkownika
Adeptus

Postautor: cthulhu87 » 15 cze 2010, 20:29

Ale to nie jest ta firma, co? :)
A tak serio, to jestem raczej sceptyczny wobec takich zjawisk...

Obrazek
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Adeptus » 16 cze 2010, 10:50

Było tam napisane: 'cthulhu87 jest gópi', no wiesz, nie chciałem, żebyś się obraził :D

Też jestem sceptyczny, co nie zmienia faktu, że zjawisko istnieje.
Ileż to razy wkurzałem się że wyskakują te bąble, dobrego zdjęcia się nie dało zrobić ;)
Awatar użytkownika
Adeptus

Postautor: vinitor » 16 cze 2010, 15:21

Adeptus pisze:Też jestem sceptyczny, co nie zmienia faktu, że zjawisko istnieje.
Ileż to razy wkurzałem się że wyskakują te bąble, dobrego zdjęcia się nie dało zrobić ;)

Na forum pojawili się łowcy sensacji. Dawniej była moda na wyławianie włosa lub muchy z talerza a dzisiaj samoistnie powstają zdjęcia upstrzone jakby przez muchy. Na pewno przez te, które pogardziły ludzkimi pysznościami.
A wracając do rzeczy, do krągłych widziadeł na fotkach. Od kiedy datuje się owo zjawisko?
W latach 2003-2005 robiłem setki zdjęć i jakoś żadne nie doświadczyło zagadkowych ozdóbek. Czyżby małe diabełki rozpoczęły harce i umieszczają w ten sposób w widocznym miejscu swoje sygnatury? Co na to Duchy?
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: cthulhu87 » 16 cze 2010, 16:03

Ów diabły, demony i ojcowie kłamstwa fotograficznego masowo zamieszkują piwnicę adeptusa - z fotki można naliczyć ich z kilkadziesiąt:P. Zdaje się, że mają tam jakieś miejsce spotkań. Całkiem możliwe, że sam Lucyfer wybrał tę piwnicę na ośrodek, z którego wypuszcza swoje sługi do zwodzenia ludzi. Natomiast Vinitor najwyraźniej dba o czystość swojego aparatu i duchów nie uświadczył, albo też diabeł się go nie ima. Kto wie...
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie