Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 04 kwie 2016, 17:15

Nataszo, przecież ja ich nie oceniam. Oceniam jedynie wiarygodność tych przekazów.

Błąd. Nie słyszałem, aby ubiór chronił przed promieniowaniem kosmicznym. Masz rację, sam powinienem zapytać :lol:

A co do wody, to nie ma szans - ja jestem w gorącej wodzie kąpany.

EDIT
Okropna dziś pogoda, nie toleruję ciepła. Jakby co, to jutro przeczytam co napiszesz.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 kwie 2016, 17:34

OneNight pisze:Nataszo, przecież ja ich nie oceniam. Oceniam jedynie wiarygodność tych przekazów.

Błąd. Nie słyszałem, aby ubiór chronił przed promieniowaniem kosmicznym. Masz rację, sam powinienem zapytać :lol:

A co do wody, to nie ma szans - ja jestem w gorącej wodzie kąpany.

W moim śnie ten "kosmita" miał normalną rękę ludzką, to był człowiek i najzwyklejszy mężczyzna, który żywił do mnie jeszcze jakieś uczucia i dało się to odczuć przez dotyk i sposób trzymania mnie za rękę. Miał kombinezon, ale albo to taka moda pilotów przyszłościowych pojazdów, albo ubranie laboratoryjne ludzi z przyszłości, którzy opanują łączność ze świadomościami z przeszłości, coś w stylu podroży do przeszłości, nad czym przecież już naukowcy myślą. Statek lub całe laboratorium widziałam za oknem, był wielki miał sporo świateł i okien, nie mogłam objąć go wzrokiem w całości, bo zasłaniał całe podwórko i ciągnął się na wysokości pierwszego pietra wzdłuż całej długości bloku. Nic mi nie wiadomo o mojej podroży nim, ani o jego ruchu, dlatego jestem za tym ze było to laboratorium wcale się nie przemieszczające, ale przez połączenie naszych świadomości mogłam zobaczyć to co widział u siebie ten mężczyzna, który nie był stad, czyli z naszego czasu.
danut

Postautor: Zbyszek » 04 kwie 2016, 17:40

Natasza
Nie lubie sie licytowac i cale przekonywanie tutaj kogokolwiek do czegos na sile nie wchodza w gre. Przez to pozegnalem sie wczesniej, zyczac wszystkiego najlepszego co i tobie tez zycze. Zawsze tylko progne pomoc, wedlug mojej znajomosci tematu. Jak bys zwrocila uwage na moja lokalizacje to bys zobaczyla ze pisze z Hiszpanii i tutaj Spirytyzm jest nieporownywalnie z Polska, bardziej rozwiniety.
Naleze do Asociación de Estudios Espiritas de Madrid. Calle Bolsa 1-D; mozesz sobie wyszukac w internecie. Jezeli postac Divaldo Franco cos ci mowi, jest naszym mentores. To my organizujemy jego konferencje i pobyt w Madrycie.
Hasta Luego Amiga, nos veremos en futuro.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 05 kwie 2016, 08:38

witajcie,

Zbyszek
moja wiedza na temat spirytyzmu jest niewielka i pewnie żadna na tle np. osób takich jak TY żywo zaangażowanych w ten ruch ; jestem poza wszelkimi doktrynami nawet filozoficznymi; jednak słucham ludzi i ich wiedzy bo z każdej wyciągam wnioski dla siebie samej

przedstawiciele i nie tylko spirytyzmu z tego choćby forum, kojarzą mi się jako osoby empatyczne i taktowne, ale do tego w większości otwarte na słuchanie i wymianę doświadczeń - nawet stojących w opozycji z innymi

szkoda, że nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy jesteś/ jesteście jako tak mocna organizacja otwarci na inne doświadczenia jakich nie znacie
dokąd sięga wasza granica akceptacji i umiejętność konfrontacji z tym co jest poza waszym horyzontem widzenia
gdyby wszyscy ludzie zaangażowani w przeróżne działania połączyli siły z tymi , którzy mają przeróżne inne doświadczenia - widziałabym w tym sens, który pomógłby złączyć siły i nie dzielić ale łączyć i w ten sposób zrozumieć co dzieje się tak naprawdę za horyzontem zdarzeń

jesteśmy zbyt wyalienowani, generując energię wywalając ją w próżnię , brak współpracy na tym etapie
co do pana Divaldo widzę , że urodził się tak jak ja w maju:)

czy jego przemówienia i spotkania są organizowane dla publiki w sposób zupełnie gratisowy?
bezinteresowny?

OneNight- Ich ubranie - pisałam jak wyglądało , w sumie bardzo podobnie opisywała je danut, też zwróciła uwagę na dłoń
z tym, że ta postać była jej ukazana jako ktoś jej bliski
mi ten ktoś pokazał się nazwijmy to bez ogródek - jak jest

natomiast w przypadku choćby przekazania mi informacji o grożącym niebezpieczeństwie mojego brata i innej istoty - pojawił się mój Tata
a że kogo jak kogo ale własnego tatę znam świetnie od razu zauważyłam, że było w nim coś co nie było nim- wygląd perfekcyjnie oddany, ale w zachowaniu był mały element za każdym razem pojawiający się w tych spotkaniach , który nie dawał mi spokoju
być może pojawiają się w przebraniach osób, które są nam wyjątkowo bliskie by zamiast koncentrować się na wyglądzie - słuchać tego co mówią

nie ważne kto krył się za postacią mojego taty, ważne co zrobił bym nie pogrążyła się w rozpaczy tracąc w tak krótkim czasie kolejne osoby, pękło by mi serce nie mam najmniejszej wątpliwości
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Zbyszek » 05 kwie 2016, 10:08

Na wszystkie twoje pytania odpowiada Filozofia Spirytystyczna, dlatego polecam ci, zapoznac sie z nia lepiej..
Odnajdziesz w niej odpowiedzi na bardzo duzo twoich pytan. Na poczatek Divaldo jest medium i obecnie najwiekszym konferencjantem Spirytystycznym na swiecie, i mozna duzo pisac na jego temat. Spirytyzm mimo to ze tlumaczy zjawiska duchowe oparty jest na inwestygacji naukowej. Bardzo duzo naukowcow na calym swiecie inwestygowalo w przeciagu dwoch wiekow, zjawiska zwiazane z manifestacjami duchowymi. Filosofia nie narzuca nikomu zadnej wiary, stara sie tylko wytlumaczyc zjawiska i komunikacje jakie zachodza miedzy dwoma stronami, duchowa i materialna.
Czesto moze dojsc do nieporozumien w komunikacji i tlumaczeniach, poniewaz kazdy z nas moze w inny sposob interpretowac dana sprawe. Spirytyzm ogolnie mowi tylko, by kierowac sie miloscia do blizniego, bo to jest najwazniejsze i nie wazne po za tym jakie mamy przekonania. Jedna zasadnicza sprawa jest ze Spirytyzm jest darmowy i kazdy ktory posuguje sie tym slowem i pobiera pieniadze nie jest Spirytysta, moze byc Spirytualista. Te pojecia czesto sa mylone.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 05 kwie 2016, 11:19

nie odpowiedziałeś mi na pytanie jakie ci zadałam w sumie na 3 ; ale ok szanuję i dziękuję za słowa jakie napisałeś w ogóle , te ogólne założenia to zna większość

wiesz, dialog to nie odsyłanie do lektur- ich posiadam uwierz wiele
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 11:28 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 11:24

Pierwsze co, to niestety, ale nastąpiła pilna potrzeba zweryfikowania tego co piszesz Nataszo. Proszę bardzo, opisz choćby swoje jedno z doświadczeń, ale bardzo dokładnie jak, gdzie, kiedy( z datą )miało by ono mieć miejsce, jaki miało przebieg i z dokładnym zacytowaniem tych wiadomości, które otrzymujesz. Naszła mnie bardzo nieprzyjemna refleksja na ten temat po odczytaniu ostatniego Twojego postu, a z takimi cyrkami miałam już do czynienia na innym forum. "przedstawiciele i nie tylko spirytyzmu z tego choćby forum, kojarzą mi się jako osoby empatyczne i taktowne, ale do tego w większości otwarte na słuchanie i wymianę doświadczeń - nawet stojących w opozycji z innymi". - liczę na tę taktowność. :)
danut

Postautor: Natasza » 05 kwie 2016, 11:31

przeczytaj od początku moje posty i rozwiń myśl , którą cytujesz
nie wkręcaj mnie w swoje tanie gierki

to, że kogo widziałaś i to w śnie ! nie na jawie - to tęsknota za osobą i projekcja marzeń
moje doświadczenia gdy zbiorę już w ostateczną całość przekaże osobom, z którymi jestem już na to umówiona za darmo - żeby była jasność

jak ktoś bierze za to pieniądze kimkolwiek jest , nie wierzę mu
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 11:36 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 11:35

Natasza pisze:przeczytaj od początku moje posty i rozwiń myśl , którą cytujesz
nie wkręcaj mnie w swoje tanie gierki

to, że kogo widziałaś i to w śnie ! nie na jawie - to tęsknota za osobą i projekcja marzeń

Szczyty poniżej pasa, podobno czytałaś książkę, tak? I tam znalazłaś opisy snów? Nie jest to dyskusja o moich doświadczeniach ale o domniemanych Twoich w których jest tyle sprzeczności ze aż one same krzyczą. Niech ktoś się do mnie przyłączy i zacznijmy je weryfikować.
danut

Postautor: Natasza » 05 kwie 2016, 11:42

danut pisze:
Szczyty poniżej pasa, podobno czytałaś książkę, tak? I tam znalazłaś opisy snów? Nie jest to dyskusja o moich doświadczeniach ale o domniemanych Twoich w których jest tyle sprzeczności ze aż one same krzyczą. Niech ktoś się do mnie przyłączy i zacznijmy je weryfikować.

moja droga za chwilę uznam co piszesz jako stalking - od samego początku jedziesz po mnie bez trzymanki, teraz zaczynasz publiczne nawoływania
za chwilę wyłożę ci kim jestem to może spasujesz i schowasz język za szczękę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm