Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 16:37

Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.
danut

Postautor: soldado » 05 kwie 2016, 16:41

danut pisze:Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.

Dlaczego nie ma? :)
Przecież nie każdy musi myśleć i robić tak jak ty?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 16:44

soldado pisze:
danut pisze:Bzdura Nataszo! Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna miłość do wszystkiego i wszystkich, bo jeśli kochasz wszystkich to tak naprawdę nie kochasz nikogo i nie wiesz nawet co to jest miłość - i to jest jasna ideologia. A nie kochać nie jest równoznaczne z nienawidzić, może ta osoba być mi obojętna, mogę ją lubić, i jest jeszcze cała masa innych adekwatnych do odczuć do takiej określeń.

Przecież nie każdy może myśleć i robić tak jak ty?

Dlatego, że mówić to sobie można różne rzeczy, ale niestety wszystko musi mieć odzwierciedlenie w czynach i dlatego takie gadanie o miłości do wszystkiego i wszystkich jest poznawane w owocach.
danut

Postautor: soldado » 05 kwie 2016, 16:45

danut pisze:
soldado pisze:

Przecież nie każdy może myśleć i robić tak jak ty?

Dlatego, że mówić to sobie można różne rzeczy, ale niestety wszystko musi mieć odzwierciedlenie w czynach i dlatego takie gadanie o miłości do wszystkiego i wszystkich jest poznawane w owocach.

A ty jesteś Nią, siedzisz w Jej głowie i najlepiej wiesz ( jak zwykle ) jaka Ona jest, co czuje i co myśli... 8-)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 16:50

soldado pisze:
A ty jesteś Nią, siedzisz w Jej głowie i najlepiej wiesz ( jak zwykle ) jaka Ona jest, co czuje i co myśli... 8-)

Solduś, a czy to jest konieczne, bym zaglądała w jej głowę? Ona pisze tu, wyraża swoje emocje i myśli i mogę je bezpośrednio ocenić i jeszcze ci powiem na koniec, że nadużywanie słowa kocham i zmienianie mu znaczenia mnie kojarzy się z fałszywością i prezentuje się jako puste, bezowocne stwierdzenia.
danut

Postautor: soldado » 05 kwie 2016, 16:54

danut pisze:
soldado pisze:

Solduś, a czy to jest konieczne, bym zaglądała w jej głowę? Ona pisze tu, wyraża soje emocji i myśli i mogę ja naocznie ocenić i jeszcze ci powiem na koniec, że nadużywanie słowa kocham i zmienianie mu znaczenia mnie kojarzy się z fałszywością, jako puste, bezowocne stwierdzenia.

Dobrze, że napisałaś, że tobie tak to kojarzy się...
Wcześniej napisałaś, że ,,nie ma czegoś takiego'', a to myślę, że duże nadużycie...
Świat codziennie zadziwia swoją różnorodnością na wszystkich polach, gdy go poznajemy i osoba, która zaglądała w różne jego zakątki chyba nie powinna tak pisać.

Ps.
Jak ładnie mnie nazwałaś... zastanawiam się, czy gdzieś nie kryje się jakiś podstęp :lol:
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 16:56 przez soldado, łącznie zmieniany 1 raz
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 16:56

I Ty widzisz tę miłość wszechobecną i panującą w tych rożnych zakątkach świata? :shock:
danut

Postautor: soldado » 05 kwie 2016, 16:57

danut pisze:I Ty widzisz tę miłość wszechobecną i panującą w tych rożnych zakątkach świata? :shock:

Tak
Myślę, że np. Bóg ma ją do wszystkiego i do wszystkich bez wyjątku.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 17:04

Wiedziałam, ze będziesz pisał o Bogu, miałam nawet dopisać wyżej, tylko nie powołuj się na Boga, bo Natasza Nim nie jest :D bo pisaliśmy o miłości człowieka do wszystkiego i wszystkich, którą wyraźnie można zauważyć.
danut

Postautor: soldado » 05 kwie 2016, 17:06

danut pisze:Wiedziałam, ze będziesz pisał o Bogu, miałam nawet dopisać wyżej, tylko nie powołuj się na Boga, bo Natasza Nim nie jest :D bo pisaliśmy o miłości człowieka do wszystkiego i wszystkich, którą wyraźnie można zauważyć.

Bóg przejawia się we wszystkim i poprzez wszystko...
Fajnie, jak jakaś osoba to czuje, a nie czują to tylko i wyłącznie Istoty Doskonałe.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm