Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 20:30

danut pisze:człowiek nie może być wszystkim jednocześnie, bo jest tylko częścią olbrzymiego schematu i układu zależnym od wszystkiego z czym w tym układzie i poza nim jest połączony

Z tym się zgadzam.

danut pisze: zatem nigdy nie będzie Absolutem, czyli Bogiem

A z tym się nie zgadzam :) Według mnie dusza dąży do Boga przez różne światy (nieba, planety, rzeczywistości, czy jak zwał, tak zwał) tak długo, aż na końcu zespoli się z Bogiem i stanie się Bogiem. Ale w to tylko wierzę, a nie wiem. Jak będzie to sie okaże w przyszłości.

danut pisze:To czym/kim będzie i jak zmienią się jego funkcje, gdy znajdzie czy już znajduje się w innym układzie może być natomiast zależne od tego co sobą tu prezentuje.

Z tym też się zgadzam, dlatego warto zastanowić się gdy ktoś ma do nas jakieś uwagi. Bo może się okazać, że ma rację i poprawisz siebie, będziesz lepsza. Dlatego zawsze powtarzam tu na forum wszelkie uwagi są dla mnie mile widziane.

blackbitch pisze:Od dawna czuć sekciarskie tematy . Już nikt nie musi nic zakładać bo już założyli hahhah . Nazywaj to jak chcesz prowokacja może być dla mnie bomba . Chory temat i chora sprawa poprostu sekta . Fajnie ze wiesz co to sekta . Nie chce mi się słuchać tych wypocin bo są żałosne . A jak wy krzywdzicie ludzi to jest dobrze ?

Skoro masz takie zdanie o tym forum, to co ty tu jeszcze robisz? Dajesz się naciągać sekciarzom? :) A co najlepsze, to nie dość, iż ciągle tu jesteś, to jeszcze ciągle się wypowiadasz.
Jeśli ktokolwiek krzywdzi innego, to należy to zgłaszać moderatorom. Ty też mnie teraz skrzywdziłaś, bo nazwałaś mnie sektą (również wypowiadam sie w tym temacie). Przeprosisz?

cthulhu87 pisze:Czy te 4 - 5 osób, które tu piszą naprawdę uważają, że inni forumowicze traktują to poważnie?

Mam jednak nadzieję, że nie :) Cthulhu dobrze wiesz, że niektórym osobom słowne potyczki są potrzebne jak powietrze. Bo nie potrafią inaczej, bo czują się bardziej wygrani, lepsi, mądrzejsi, czy z innych powodów. Przetrwaliśmy już kilka takich osób, przetrwamy i to :) I tak, tak, sama się co chwila walę po własnej piersi....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 20:43

I widzisz Xseniu - z tym się zgadzasz, z innym spostrzeżeniem nie i wszystko jest ok. Z tym Bogiem to muszą być spostrzeżenia subiektywne, napisałam nigdy nim nie będziemy, mając na myśli to- skoro żyjemy w nieskończoności, ale jeśli mielibyśmy żyć w skończonym świecie, to kto wie.. Na obecną naszą wiedzę nie możemy być Bogiem. I co za tym idzie skoro dałam dobre argumenty przeciw jedynie słusznym poglądom Nataszy , która twierdzi, że nim jesteśmy, to nie powinno być żadnego ataku za to na mnie- że nie miałam prawa tak się wypowiedzieć, itp. Te słowa kieruje również do Pawełka w odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 20:50 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Pawełek » 05 kwie 2016, 20:49

Ja już się pogubiłem o co chodzi w tym temacie :P Może jednak zostanę obserwatorem póki co :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 05 kwie 2016, 20:51

cthulhu87 pisze:
Dam sobie rękę uciąć ( :) ), bla bla bla!

Piłe proszę.

Natasza, a nie lepiej byłoby Ci zrobić jakiegoś bloga? Nie byłoby bałaganu i możnaby było z łatwością wszystko odnaleźć. Mogę Ci takiego stworzyć od części pierwszych, gdyby Ci się wordpress nie podobał.

Gdybym miał Ci tworzyć bloga od zera, to proszę:
http://www.free-css.com/template-categories/blog
masz 666 szablonów do wyboru, które jestem w stanie przerobić na normalnego bloga. :twisted:

Nie jestem kobietą i na kolorach się nie znam, ale na moje oko ten wygląda przyzwoicie: www.free-css.com/free-css-templates/pag ... -1.1#shout
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2016, 21:32 przez OneNight, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 21:15

danut pisze:z tym się zgadzasz, z innym spostrzeżeniem nie i wszystko jest ok.

Bo dokładnie na tym to polega :)

danut pisze:Na obecną naszą wiedzę nie możemy być Bogiem.

Jeśli piszesz o tu i teraz, to sie zgadzam, :)

danut pisze:I co za tym idzie skoro dałam dobre argumenty przeciw jedynie słusznym poglądom Nataszy

Nie zauważyłam by Natasza uważała swoje poglądy za jedyne słuszne.
Musisz Danut pamiętać, że dokładnie te samo zdanie może być bardzo różnie interpretowane w zależności od różnych doświadczeń życiowych różnych osób. Np. takie czy jesteś Bogiem czy nie. O czym pisałyśmy wyżej. Dlatego warto czytać różne opinie by móc wywnioskować co dama osoba ma na myśli. Owszem niektórzy nie chcą się męczyć i olewają to, ale na szczęście nie wszyscy. :) Dlatego warto pytać i czytać odpowiedzi różnych osób.

OneNight pisze:Piłe proszę.

Proszę mu NIE DAWAĆ PIŁY!!! :D Nie odcinamy rąk, choć niektórym by się przydało... mnie np. :P

OneNight pisze:Natasza, a nie lepiej byłoby Ci zrobić jakiegoś bloga? Nie byłoby bałaganu i możnaby było z łatwością wszystko odnaleźć. Mogę Ci takiego stworzyć od części pierwszych, gdyby Ci się wordpress nie podobał.

Bardzo dobry pomysł, popieram.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 21:35

Xsenia - "Musisz Danut pamiętać, że dokładnie te samo zdanie może być bardzo różnie interpretowane w zależności od różnych doświadczeń życiowych różnych osób.." - Tego wcale nie muszę pamiętać, że proste zdanie( bo do takich się odnosisz przywołując wypowiedź Nataszy) znaczy dokładnie to co jest w nim napisane, jeśli ktoś pisze białe to jest napisane białe a nie czarne.
danut

Postautor: OneNight » 05 kwie 2016, 21:45

Żeby zrozumieć Natasze, musisz pamiętać. W tym zdaniu słowo musieć nie oznacza odgórnego nakazu, a warunek który trzeba spełnić, aby zrozumieć Natasze.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 21:48

OneNight pisze:Żeby zrozumieć Natasze, musisz pamiętać. W tym zdaniu słowo musieć nie oznacza odgórnego nakazu.

No to nie chcę zrozumieć Nataszy, skoro jej samej nie zależy nawet na tym, by to ktoś zrozumiał. Jeśli cokolwiek piszemy po to, aby to ktoś przeczytał i zrozumiał, to niestety musimy się postarać o jasność swoich wypowiedzi.
danut

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 22:27

danut pisze:No to nie chcę zrozumieć Nataszy, skoro jej samej nie zależy nawet na tym, by to ktoś zrozumiał. Jeśli cokolwiek piszemy po to, aby to ktoś przeczytał i zrozumiał, to niestety musimy się postarać o jasność swoich wypowiedzi.

Skoro nie chcesz jej zrozumieć, to jej nie komentuj :)
Są też osoby, że choćbyś nie wiem ile razy im tłumaczył jedno i to samo, to i tak nie zrozumieją. I w ostatecznym rachunku trzeba się z tym pogodzić.

Ja Nataszę i jej przekazy rozumiem, widzę, że kilka innych osób też. A kilka nie potrafi lub nie chce jej zrozumieć. I ok. Tylko nie wmawiajcie Nataszy kłamstwa, fałszywości i sekciarstwa, bo to po prostu niekulturalne.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 22:43

Xsenia pisze:
danut pisze:No to nie chcę zrozumieć Nataszy, skoro jej samej nie zależy nawet na tym, by to ktoś zrozumiał. Jeśli cokolwiek piszemy po to, aby to ktoś przeczytał i zrozumiał, to niestety musimy się postarać o jasność swoich wypowiedzi.

Skoro nie chcesz jej zrozumieć, to jej nie komentuj :)
Są też osoby, że choćbyś nie wiem ile razy im tłumaczył jedno i to samo, to i tak nie zrozumieją. I w ostatecznym rachunku trzeba się z tym pogodzić.

Ja Nataszę i jej przekazy rozumiem, widzę, że kilka innych osób też. A kilka nie potrafi lub nie chce jej zrozumieć. I ok. Tylko nie wmawiajcie Nataszy kłamstwa, fałszywości i sekciarstwa, bo to po prostu niekulturalne.

Jeśli nie będzie kłamać na mój temat oraz przesyłać mi fałszywych przekazów od niby kosmitów i rozkazywać mi, że mam w nie wierzyć to nie będę mieć najmniejszego powodu by komentować jej wypowiedzi.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm