Estia72 pisze:Dzieki Natasza za odpowiedz , to ciekawe co piszesz

, musze skonfrontowac te informacje z moimi doswiadczeniami,
Estia koniecznie, bo może coś dostrzeżesz i to będzie mógł być kolejny element układanki ja uwazalam zawsze ze tkz. satani inne patatajstwo jak zwal tak zwal

to nie istoty ludzkie ani dusze zmarlych, ja ich raczej wiaze z istotami z innych wymiarow uzywajac skrotu myslowego wszelkiej masci tkz. "ufo" upadli synowie boga o jakich czytamy np. w biblii.
zanim ukonczyłam 17 lat miałam dokładnie te same co Ty wnioski- identyczne
Masz racje fajnie by bylo gdybysmy zamiast sie ciagle klocic sprobowali wspolnie rozwiazac ten "wezel" (...)
mysle ze temat jest naprawde bardzo ciekawy i wart glebszej analizy...
bez wątpienia , to najważniejszy temat z jakim zmaga się ludzkośćPiszesz ze to mieszkancy ziemi, najstarsi z ziemi...ciekawe tylko jak pogodzic to z teza ze wszyscy powstalismy w jednym czasie, chyba ze chodzi Ci o ludzkie dusze ktore jako pierwsze postanowily tutaj sie reinkarnowac kiedy wiekszosc z nas sie do tego dopiero przymierzala
możliwości jest kilka jest o czym myśleć
idąc trochę dalej, skoro ludzie mają w sobie niejako dualizm , na co dowodem niech będzie nasza zmienność charakteru, zdań, nasza zmienność i walka z samym sobą, to czy na zewnątrz ON - dualizm już nie istnieje? czy wszystko jest tylko białe a jak nie białe to czarne?
czy istnieją dobrzy i źli?
nie mam co do tego wątpliwości
więc kim są dobrzy a kim są źli
- czy to pierwsze stworzenia na ziemi , które rozdzieliła idea i pojmowanie
- czy może to walka tych pierwszych z przeszłości z tymi z PRZYSZŁOŚCI?
- a może to walka tych z przeszłości z tymi, co zamieszkują inne rejony wszechświata , którzy próbują nam przekazać jak jesteśmy traktowani przez naszych przodków, radę starszych , która ,, osiodłała ,, kolejne pokolenia ?
do kogo mielibyśmy zaufanie będąc po drugiej stronie? do znajomej twarzy , obrazków czy do Istoty niezgodnej z naszym znanym obrazem antropologicznym?