Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Estia72 » 01 maja 2016, 09:51

Natasza pisze:tam wszystko było ,, na swoim miejscu ,, - każdy obraz, posąg, czy krzyże stały w ,, normalnej,, pozycji

diabły funkcjonują w błędnie pojętej interpretacji

To skoro wszystko bylo na swoim miejscu to co bylo tam nie tak?
Jesli moge zapytac jak Ty interpretujesz tkz. diably :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 01 maja 2016, 10:02

to może wyjdę od tego kogo uznaję za diabły - to ,, kuglarze ,, o których pisałam troszkę wcześniej

wg mnie - powtarzam, wg mnie i tego co już widziałam to mieszkańcy ziemi - tej, nie innej planety, najstarsi z nas mają oooooo sporo lat i zdążyli nauczyć się egzystować w innym wymiarze i zniewalać innych , tych , którzy przychodzili po nich tam gdzie oni już byli
są rzeczy , które są dla mnie jeszcze niezrozumiałe i sądzę, że gdyby istniała pełna współpraca , a nie rywalizacja, to można by było poukładać te puzzle i mielibyśmy pełen obraz, ale jest tak jest i w czasie naszych ,,wojenek,, elementy całości zostały rozrzucone
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 01 maja 2016, 10:19

Natasza pisze:to może wyjdę od tego kogo uznaję za diabły - to ,, kuglarze ,, o których pisałam troszkę wcześniej

wg mnie - powtarzam, wg mnie i tego co już widziałam to mieszkańcy ziemi - tej, nie innej planety, najstarsi z nas mają oooooo sporo lat i zdążyli nauczyć się egzystować w innym wymiarze i zniewalać innych , tych , którzy przychodzili po nich tam gdzie oni już byli
są rzeczy , które są dla mnie jeszcze niezrozumiałe i sądzę, że gdyby istniała pełna współpraca , a nie rywalizacja, to można by było poukładać te puzzle i mielibyśmy pełen obraz, ale jest tak jest i w czasie naszych ,,wojenek,, elementy całości zostały rozrzucone

Dzieki Natasza za odpowiedz , to ciekawe co piszesz :) , musze skonfrontowac te informacje z moimi doswiadczeniami, ja uwazalam zawsze ze tkz. satani inne patatajstwo jak zwal tak zwal ;) to nie istoty ludzkie ani dusze zmarlych, ja ich raczej wiaze z istotami z innych wymiarow uzywajac skrotu myslowego wszelkiej masci tkz. "ufo" upadli synowie boga o jakich czytamy np. w biblii. Masz racje fajnie by bylo gdybysmy zamiast sie ciagle klocic sprobowali wspolnie rozwiazac ten "wezel" nie negujac wypowiedzi innych tylko dlatego ze sa rozne niz nasze lub ze kogos nie dazymy zbytnia sympatia... Zachecam wszystkich dobrej woli i prosze o konstruktywna wymiane naszych mysli na tym forum, bez zlosliwych podtekstow, mysle ze temat jest naprawde bardzo ciekawy i wart glebszej analizy...

Piszesz ze to mieszkancy ziemi, najstarsi z ziemi...ciekawe tylko jak pogodzic to z teza ze wszyscy powstalismy w jednym czasie, chyba ze chodzi Ci o ludzkie dusze ktore jako pierwsze postanowily tutaj sie reinkarnowac kiedy wiekszosc z nas sie do tego dopiero przymierzala :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 01 maja 2016, 10:43

Estia72 - ja nie będę się tutaj wypowiadać. Tu nie ma żadnego zrozumienia dla innych rzeczywistości, pisze się o jakimś poszatkowanym ja i ograniczeniu do jednej planety - szok, bo zupełnie nie na tym polega holograficzna budowa wszechświata. Pisze się o swojej wielowymiarowości i rozmywa się ten obraz jakim tu jesteśmy nic nie łącząc, ale dzieląc, powołuje się na Sumerów co już zupełnie nakreśliło mi obraz tej teorii. To wciąż bełkot mający za zadanie ośmieszenie wielu rozwiązanych już spraw, o których ja piszę.

I proszę zwrócić uwagę na fałszywość twierdzeń - pisze się o moim ograniczeniu, zupełnie nieprawdziwym, do Ziemi, a jednocześnie cały czas wyobraża się tę jedną Ziemię w obrazie wielowymiarowym, jak już OneNight zauważył widzi się swoimi oczami siebie w 4D 5D - no ludzie, ale jakim sposobem?? - Że jest się tym "najstarszym mieszkańcem Ziemi"- czy to dlatego? Że widzi się w podczerwieni jak gady, może dinozaury? - No tak one były tu pierwsze... jednak nie radziły sobie z czasem, bo wymarły, czyli w 4D nie mogły istnieć na tej Ziemi i nie mogły jej tak widzieć.
danut

Postautor: Natasza » 01 maja 2016, 11:55

Estia72 pisze:
Dzieki Natasza za odpowiedz , to ciekawe co piszesz :) , musze skonfrontowac te informacje z moimi doswiadczeniami,

Estia koniecznie, bo może coś dostrzeżesz i to będzie mógł być kolejny element układanki

ja uwazalam zawsze ze tkz. satani inne patatajstwo jak zwal tak zwal ;) to nie istoty ludzkie ani dusze zmarlych, ja ich raczej wiaze z istotami z innych wymiarow uzywajac skrotu myslowego wszelkiej masci tkz. "ufo" upadli synowie boga o jakich czytamy np. w biblii.

zanim ukonczyłam 17 lat miałam dokładnie te same co Ty wnioski- identyczne :P

Masz racje fajnie by bylo gdybysmy zamiast sie ciagle klocic sprobowali wspolnie rozwiazac ten "wezel" (...)
mysle ze temat jest naprawde bardzo ciekawy i wart glebszej analizy...

bez wątpienia , to najważniejszy temat z jakim zmaga się ludzkość

Piszesz ze to mieszkancy ziemi, najstarsi z ziemi...ciekawe tylko jak pogodzic to z teza ze wszyscy powstalismy w jednym czasie, chyba ze chodzi Ci o ludzkie dusze ktore jako pierwsze postanowily tutaj sie reinkarnowac kiedy wiekszosc z nas sie do tego dopiero przymierzala

możliwości jest kilka jest o czym myśleć

idąc trochę dalej, skoro ludzie mają w sobie niejako dualizm , na co dowodem niech będzie nasza zmienność charakteru, zdań, nasza zmienność i walka z samym sobą, to czy na zewnątrz ON - dualizm już nie istnieje? czy wszystko jest tylko białe a jak nie białe to czarne?
czy istnieją dobrzy i źli?

nie mam co do tego wątpliwości

więc kim są dobrzy a kim są źli
- czy to pierwsze stworzenia na ziemi , które rozdzieliła idea i pojmowanie
- czy może to walka tych pierwszych z przeszłości z tymi z PRZYSZŁOŚCI?
- a może to walka tych z przeszłości z tymi, co zamieszkują inne rejony wszechświata , którzy próbują nam przekazać jak jesteśmy traktowani przez naszych przodków, radę starszych , która ,, osiodłała ,, kolejne pokolenia ?
do kogo mielibyśmy zaufanie będąc po drugiej stronie? do znajomej twarzy , obrazków czy do Istoty niezgodnej z naszym znanym obrazem antropologicznym?

:P
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 maja 2016, 13:22

Chaos, którym wciąż posługują się okultyści nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości, obecnie wskazuje się na logiczne uporządkowanie w niej, odkrywa, ze każde działanie jest skierowane na cel. Warto poczytać o chaosie w matematyce :) "Dalsze badania nad układami dynamicznymi doprowadziły do wniosku, iż wbrew powszechnym przekonaniom w nauce, niewielkie zaburzenie warunków początkowych powoduje rosnące wykładniczo z czasem zmiany w zachowaniu układu."

https://pl.wikipedia.org/wiki/Chaos_(matematyka)
danut

Postautor: Natasza » 01 maja 2016, 13:32

danut pisze:Chaos, którym wciąż posługują się okultyści nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości

chciałabym się móc odnieść do postawionego twierdzenia , tylko poproszę Cię o rozwinięcie wskazanego przez Ciebie ruchu ideowego/filozoficznego/kultowego jakim jest okultyzm i jego związku z tym o czym ja piszę; zauważyłam , że odnosisz się wyjątkowo często do okultyzmu , wyciągam wnioski , że miałaś z nim styczność literalną a może i bezpośrednią, co uważam , że może być bardzo interesującym doświadczeniem poznanie scientia occulta zachęcam do pisania , szczerze

a może byłaś na spotkaniach z ,, satanistami,, ? byłaś ?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 maja 2016, 13:47

Przecież czytam ich na tej i innych stronach i widzę co czytam, doskonale także to wyłapałam skąd naprawdę wywodzą się te "inne" teorie. Ja nie odwołuje się do okultyzmu, ja wyraźnie wskazuje na sprzeczności w jego założeniach, bo widzę jakie mają one wpływ na innych pojmowanie.
danut

Postautor: Natasza » 01 maja 2016, 13:51

Danuto, nie odpowiedziałaś dlatego powtórzę cały post

Natasza pisze:
danut pisze:Chaos, którym wciąż posługują się okultyści nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości

chciałabym się móc odnieść do postawionego twierdzenia , tylko poproszę Cię o rozwinięcie wskazanego przez Ciebie ruchu ideowego/filozoficznego/kultowego jakim jest okultyzm i jego związku z tym o czym ja piszę; zauważyłam , że odnosisz się wyjątkowo często do okultyzmu , wyciągam wnioski , że miałaś z nim styczność literalną a może i bezpośrednią, co uważam , że może być bardzo interesującym doświadczeniem poznanie scientia occulta zachęcam do pisania , szczerze

a może byłaś na spotkaniach z ,, satanistami,, ? byłaś ?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 maja 2016, 13:55

Nie miałam i nie mam nic wspólnego z satanistami, co nie znaczy że mam nie znać tego co oni sobą reprezentują, co głoszą, w co wierzą i na jakich poglądach bazują. Potrafię obserwować rzeczywistość wokół siebie, rozpatrywać ją i analizując wyciągać wnioski.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm